Miten peset valkoiset ja mustat vaatteet?

Miten peset valkoiset ja mustat vaatteet?

Musta ja valkoinen on yhdistelmä, joka ei varmasti koskaan mene pois muodista. Hyvin muodikkaita naisten keskuudessa ovat mustat mekot valkoisilla kauluksilla, jotka ovat yhdistelmä tyyliä ja eleganssia samaan aikaan. Valitettavasti niiden hoitaminen voi olla hieman ongelmallista. Kukaan ei halua, että kaksiväriset vaatteet harmaantuvat ja niiden valkoiset osat kellastuvat. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia hyväksi havaittuja keinoja tämän ikivanhan ongelman ratkaisemiseksi.

Miten pestä valkoiset ja mustat vaatteet? – kotikeinot

Monet ihmiset pelkäävät pestä mustia ja valkoisia vaatteita kotona. Ei kuitenkaan hätää – jokaisessa vaatteessa on etiketti, joka on pesutietojen aarreaitta. Kun tutustut siihen, mustan mekon, jossa on valkoinen kaulus, tai mustavalkoraidallisen puseron voi pelastaa mahdollisilta vaurioilta. On tärkeää tarkistaa, missä lämpötilassa valmistaja suosittelee vaatteen pesua ja onko kone- ja linkouspesu sallittua.

miten pestä mustavalkoisia asioita

Tämän tärkeän vaiheen jälkeen voit aloittaa mustavalkoisten vaatteiden pesun. Tässä on muutamia yksinkertaisia tapoja, joilla et pilaa mustavalkoraidallista puseroa tai mustaa mekkoa, jossa on valkoinen kaulus:

  1. Käsinpesu – tämä vaihe vie jonkin aikaa, mutta se on turvallisin menetelmä. Sitä suositellaan ensimmäiseen pesuun, koska ei tiedetä, värjäytyykö vaatteen kangas. Tarvitset vain haaleaa vettä ja huuhteluainetta.
  2. Pesupyyhkeet – näitä on saatavilla useimmissa apteekeissa tai supermarketeissa. Jo yksi imee tehokkaasti mustista ja valkoisista vaatteista huuhtoutuvan väriaineen – heitä se pesukoneen rumpuun niiden kanssa. Ne voivat tehokkaasti estää valkoista kangasta muuttumasta harmaaksi.
  3. Etikka – tämä varmistaa, että väriaine pysyy kankaassa eikä tahraa muita vaatteita. kaada 2 ruokalusikallista suoraan rumpuun tai jauhe-/ huuhtelualueelle. Älä ole huolissasi epämiellyttävästä hajusta, sillä se poistuu kuivauksen aikana.

Miten valkaista mustat ja valkoiset vaatteet?

Entä jos kaksivärisistä vaatteista on tullut vaalean vaatekappaleen tahra? Älä missään nimessä kirjoita sitä heti pois. Kotona siitä tulee kuin uusi ilman suurta rahallista panostusta. Muutama paikallisesta kaupasta tai apteekista löytyvä tuote voi auttaa:

  • Etikkavesi – kuten huomaat, etikka on tullut uudelleen esiin, ja tämä johtuu sen monikäyttöisyydestä. Harmaantunutta vaatetta tai tahraista kaulusta on yksinkertaisesti liotettava etikassa vähintään tunnin ajan, minkä jälkeen vaate huuhdellaan haalealla vedellä. Erittäin tehokas ja budjettiystävällinen vaihtoehto!
  • Aspiriini – kodin ensiapupakkauksen välttämätön tuote, joka toimii hyvin myös valkaisuun. Jokaista vesilitraa kohti tarvitaan 2-3 jauheeksi murskattua pastillia. Mustavalkoinen vaatekappale pestään sen jälkeen ja asetetaan sivuun vähintään 20 minuutiksi. Viimeinen vaihe on pestä vaatekappale pesukoneessa tai käsin.
  • Tahranpoistosaippua – vaatii enemmän työtä, mutta vaikutus puhuu puolestaan. Hiero kostutetulla saippualla mustan mekon valkoista kaulusta muutaman minuutin ajan. Pese koko vaate kuten edellä.
  • Pesu ruokasoodalla – aivan kuten etikalla, sillä on käyttöä muuallakin kuin keittiössä. Se tuo valkoiset esineet takaisin entiseen kuntoon ja suojaa myös vaatteiden harmaantumiselta. Tarvitset puoli lasillista sitä pesukoneessa tapahtuvaa pesua kohden, samoin kuin huuhteluainetta.
miten valkaista mustavalkoisia vaatteita

Entä jos mikään näistä toimenpiteistä ei ole auttanut?

Viimeinen keino on kemiallinen pesula – kun annat vaatteesi asiantuntijoiden käsiin, voit olla varma, että ne tulevat takaisin ilman tahroja tai värimuutoksia. Se on myös ihanteellinen vaihtoehto kiireiselle henkilölle, joka ei ole kokeillut edellä mainittuja menetelmiä tai joka ei tiedä, miten mustavalkoisia vaatteita pestään.

miten pestä mustavalkoisia vaatteita

Pesulahenkilökuntaa ei varmasti pelota mustavalkoraidallinen pusero tai musta mekko, jossa on valkoinen kaulus. Kun päätät seuraavasta tämän väriyhdistelmän vaatteestasi, kehotamme sinua muistamaan nämä muutamat menetelmät, jotta niiden peseminen ei tulevaisuudessa tuota ongelmia.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo