Miten astianpesukoneen suodatin puhdistetaan? Vaiheittainen opas

Miten astianpesukoneen suodatin puhdistetaan? Vaiheittainen opas

Astianpesukone on korvaamaton laite, joka helpottaa päivittäisiä keittiötöitä ja säästää aikaa ja energiaa. Jotta astianpesukone toimisi tehokkaasti ja antaisi meille puhtaat astiat, on kuitenkin tärkeää huolehtia säännöllisesti sen sisällä olevasta suodattimesta. Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi tämä on niin tärkeää ja miten astianpesukoneen suodatin puhdistetaan oikein.

Miksi on tärkeää puhdistaa astianpesukoneen suodatin?

Astianpesukoneesi suodattimella on keskeinen rooli puhdistusprosessissa. Sen päätehtävänä on pidättää ruokajätteitä, rasvaa ja muita pesun aikana syntyviä epäpuhtauksia. Jos suodatinta laiminlyödään ja se tukkeutuu, se voi johtaa moniin ongelmiin.

Ensinnäkin tukkeutunut suodatin estää veden vapaan virtauksen, mikä voi johtaa astioiden epätarkkaan pesuun. Ruokajäämät laskeutuvat lautasille, laseihin ja ruokailuvälineisiin, jolloin niihin jää rumia tahroja ja likaa.

Toiseksi liika suodattimessa voi aiheuttaa astianpesukoneessa epämiellyttävän hajun, joka leviää astioillemme. Tämä puolestaan voi johtaa siihen, että astiat on pestävä uudelleen, mikä aiheuttaa ylimääräistä vaivaa, aikaa ja energiankulutusta.

Tarkista: Miten kalkinpoisto tehdään astianpesukoneessa?

Missä suodatin on astianpesukoneessa?

Astianpesukoneen suodatin sijaitsee astianpesukoneen sisätilojen alaosassa, pesuosaston sisällä. Tämä on tärkeä paikka tarkistaa ja puhdistaa säännöllisesti. Suodatin voi olla siivilän tai korin muotoinen, ja sillä on keskeinen rooli astioiden pesussa käytettävän veden puhdistamisessa.

missä on suodatin astianpesukoneessa

Astianpesukoneen suodatin koostuu useista osista, joilla on yhdessä tärkeä rooli astioiden pesuveden puhdistamisessa. Tässä ovat astianpesukoneen suodattimen tärkeimmät osat:

  • Siivilä tai kori: Tämä on suodattimen tärkein osa, joka toimii ruokajäämien ja lian pidättimenä. Siivilässä tai korissa on aukkoja, jotka antavat veden virrata vapaasti, mutta pidättävät silti suuremmat hiukkaset.
  • Verkko: Suodattimessa on usein ylimääräinen verkko, joka toimii toisena puhdistuskerroksena. Siihen jäävät hienojakoisemmat epäpuhtaudet, jotka läpäisevät siivilän tai korin suuremmat aukot.
  • Suodatinkotelo: Tämä on elementti, joka pitää koko suodattimen paikallaan. Kotelo istuu kunnolla astianpesukoneen pohjalle ja varmistaa, että suodatin pysyy vakaana koneen ollessa käynnissä.

Vaihe vaiheelta: Miten puhdistan suodattimen astianpesukoneessa?

Astianpesukoneen suodattimen puhdistaminen on tärkeää, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja astioiden puhdistus onnistuu tehokkaasti. Tässä on vaiheittainen ohje astianpesukoneen suodattimen puhdistamisesta:

1. Sammuta astianpesukone ja tyhjennä se astioista

Ennen kuin aloitat suodattimien puhdistamisen, varmista, että astianpesukone on sammutettu ja tyhjennetty kokonaan astioista.

2. Etsi ja poista suodatin

Suodattimet sijaitsevat astianpesukoneen pohjassa, ja ne koostuvat yleensä kolmesta osasta: mikrosuodattimesta (verkkosuodatin), karkeasuodattimesta ja metallisuodattimesta (levysuodatin). Voit poistaa suodattimen tarttumalla muoviosaan, kiertämällä sitä vasemmalle ja irrottamalla sen varovasti koneesta.

3. Suodattimien puhdistaminen

Huuhtele suodattimet juoksevan, mieluiten kuuman veden alla roskien poistamiseksi. Voit myös käyttää pehmeää hammasharjaa hankaamaan varovasti vaikeammin poistettavaa likaa. Vältä terävien sienien tai lankaharjojen käyttöä, sillä ne voivat naarmuttaa metallista suodatinta.

4. Suodatinalueen puhdistaminen

Sen lisäksi, että puhdistat itse suodattimet, kannattaa puhdistaa myös alue, jossa suodattimet sijaitsevat, sillä myös sinne voi kertyä ruokajäämiä.

miten astianpesukoneen suodatin puhdistetaan

5. Laita suodatin takaisin astianpesukoneeseen

Kun suodattimet on puhdistettu, laita ne takaisin astianpesukoneeseen ja lukitse ne paikoilleen.

6. Säännöllinen puhdistus

Asiantuntijat ja astianpesukoneiden valmistajat suosittelevat suodattimien puhdistamista säännöllisesti, mieluiten kerran viikossa, riippuen siitä, kuinka usein laitetta käytetään.

7. Vaihda vaurioitunut tai kulunut suodatin tarvittaessa uuteen

Jos suodatin on vaurioitunut tai kulunut, se kannattaa korvata uudella, jotta astianpesukone toimii moitteettomasti.

Lisäksi astianpesukone on hyvä puhdistaa kokonaan muutaman kuukauden välein käyttämällä erikoispuhdistusaineita tai kotikonsteja, kuten etikkaa ja ruokasoodaa. Astianpesukoneen säännöllinen puhdistus ja huolto vähentää todennäköisyyttä, että laite joudutaan korjaamaan tai vaihtamaan

Tarkista: Miksi astianpesukone ei puhdista astioita?

Milloin ja kuinka usein astianpesukoneen suodatin on puhdistettava?

Jotta astianpesukoneesi pysyisi huippukunnossa, on suositeltavaa puhdistaa suodatin säännöllisesti. Se kannattaa tehdä vähintään kerran kuukaudessa, varsinkin jos käytät astianpesukonetta usein. Jos käytät paljon astioita, suodatin on suositeltavaa puhdistaa vielä useammin.

miten beko-astianpesukoneen suodatin puhdistetaan?

Kannattaa myös varoa merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että suodatin on puhdistettava välittömästi. Jos huomaat, että astiat eivät ole niin puhtaita kuin niiden pitäisi olla, että astianpesukoneessa on epämiellyttävä haju tai että lattialla on vesijäämiä, tämä on merkki siitä, että suodatin on puhdistettava.

Suodattimen säännöllisen puhdistamisen lisäksi on hyvä huolehtia myös muista astianpesukoneen osista, kuten suuttimien puhdistamisesta, viemärin tukkeutumisen poistamisesta ja puhdistamisesta sekä oikeiden puhdistusaineiden käytöstä. Astianpesukoneen täydellinen puhdistus, suodatin mukaan lukien, suositellaan tehtäväksi muutaman kuukauden välein.

Astianpesukoneen suodattimen puhdistus – yhteenveto

Astianpesukoneen suodattimen puhdistaminenon avainasemassa, jottaastianpesukone pysyy hyvässä kunnossa ja astioiden puhdistus on tehokasta. Puhdistamalla suodattimen säännöllisesti sekä huolehtimalla astianpesukoneesi muista osista voit pidentää koneesi käyttöikää ja pitää astiasi puhtaina. Muista puhdistaa suodatin säännöllisesti ja käytä oikeita puhdistusaineita, jotta astianpesukoneesi toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo