Miten Boschin astianpesukone nollataan? Virhe E15 ja E22

Miten Boschin astianpesukone nollataan? Virhe E15 ja E22

Boschin astianpesukoneet ovat erittäin suosittuja markkinoilla, mutta kuten kaikissa laitteissa, niissä voi esiintyä erilaisia virheitä. Tässä artikkelissa käsitellään Bosch-astianpesukoneen nollaamista ja E15- ja E22-virheiden korjaamista.

Bosch-astianpesukoneen nollaaminen – vaihe vaiheelta

Bosch-astianpesukoneen nollaaminen voi olla tarpeen virheiden tai laitevian yhteydessä. Nollausprosessi on suoraviivainen, ja sen voi suorittaa itse noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Kytke astianpesukone päälle
 2. Etsi ohjauspaneelista painike, jossa on merkintä “RESET”
 3. Paina samanaikaisesti painiketta “RESET” ja kahta ensimmäistä ohjelmapainiketta paneelissa (vasemmalta)

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, astianpesukoneen pitäisi nollautua ja palata normaaliin toimintaan. Jos nollaus ei onnistu, on hyvä tarkistaa laitteen käyttöohjeet tai kääntyä ammattilaisen puoleen. Kannattaa muistaa, että astianpesukoneen nollaamisesta voi olla apua pienissä toimintahäiriöissä, kuten tukkeutuneen suodattimen tai vääränlaisen vedenoton yhteydessä. Jos ongelma kuitenkin jatkuu tai siihen liittyy vakavampia vikoja, on suositeltavaa käyttää ammattitaitoista korjauspalvelua.

Tarkista: Miten astianpesukone toimii?

Bosch-astianpesukoneen virhe E15

Bosch-astianpesukoneen virhe E15 kertoo vesivuodosta astianpesukoneen pohjassa. Tämä vuoto voi johtua eri syistä, kuten pesusäiliön kuluneesta tiivisteestä tai tukkeutuneesta suodattimesta, vuotoanturista tai ruiskusta.

Voit poistaa E15-virheen kokeilemalla seuraavia vaiheita:

 1. Irrota astianpesukone virtalähteestä
 2. Avaa astianpesukone ja tarkista, onko näkyviä vesivuotoja
 3. Poista kannet ja vaimennusmatot
 4. Tarkista pesusäiliön tiiviste ja vaihda se tarvittaessa uuteen
 5. Puhdista suodatin, vuotoanturi ja ruisku

Jos edellä mainitut toimet eivät auta, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä vika voi olla vakavampi.

astianpesukone bosch bug e15

Bosch-astianpesukoneen virhe E22

Bosch-astianpesukoneen virhe E22 tarkoittaa, että astianpesukone on lopettanut vedenoton. Tämä voi johtua eri syistä, kuten tukkeutuneista tai tukkeutuneista suodattimista, jotka estävät astianpesukonetta ottamasta vettä, tukkeutuneesta tyhjennysjohdosta tai niin sanotusta aquastopista eli vesijohtovirheestä, joka estää astianpesukonetta ottamasta vettä.

Voit poistaa E22-virheen kokeilemalla seuraavia vaiheita:

 1. Irrota astianpesukone sähköverkosta
 2. Tarkista, että vedentuloletku ei ole vääntynyt tai tukossa
 3. Puhdista astianpesukoneen suodattimet käyttöohjeen tai internetissä saatavilla olevan opetusvideon ohjeiden mukaisesti
 4. Tarkista, onko juoksupyörään juuttunut jotain, joka estää astianpesukoneen toiminnan
 5. Jos tämäkään ei auta, Bosch-astianpesukoneesi E22-virheen syynä voi olla tukkeutunut viemäri tai putkissa oleva saostuma. Ruokasoodasta voi olla hyötyä putkien tukkeutumisen poistamisessa.

Jos edellä mainitut toimet eivät auta, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen tai käyttää ammattitaitoista korjauspalvelua.

astianpesukone bosch bug e22

Bosch-astianpesukoneen hanavirhe – mitä se tarkoittaa?

Bosch-astianpesukoneen näytössä vilkkuva punainen hanakuvake symboloi vesiongelmaa. Bosch-astianpesukoneessa punainen hana tarkoittaa usein E15-virhettä, mutta se voi tarkoittaa myös muita ongelmia, kuten tukkeutunutta suodatinta syöttöletkussa tai viallista vedenpaineanturia. Jos näin on, kannattaa tarkistaa laitteen käyttöohjeet vian paikantamiseksi. Seuraavassa on joitakin mahdollisia syitä vilkkuvalle hanalle ja miten ne voidaan ratkaista:

Vedensyötön tarkistaminen

Varmista, että astianpesukoneeseen pääsee vettä ja että vedensyöttöletku ei ole vääntynyt tai tukossa. Jos letku on kunnossa, tarkista, ettei vesijohtoverkossa ole ongelmia, jotka voivat vaikuttaa astianpesukoneen vedensaantiin.

Suodattimen puhdistaminen

Tukkeutunut tai tukkeutunut suodatin voi aiheuttaa ongelmia vedensaannissa. Puhdista astianpesukoneen suodatin käyttöohjeen tai internetistä saatavan opetusvideon ohjeiden mukaisesti.

Pumpun ja tyhjennysletkun tarkistaminen

Jos astianpesukoneesi ei tyhjennä vettä, syynä voi olla tukkeutunut suodatin, tukkeutunut pumppu tai tukkeutunut tyhjennysletku. Tarkista nämä osat ja puhdista ne tarvittaessa.

Vuoto astianpesukoneen pohjassa

Punainen hana voi myös viitata vesivuotoon astianpesukoneen pohjaan, mikä liittyy usein virheeseen E15. Jos näin on, voi olla tarpeen tarkistaa tiivisteet ja korjata vuoto.

Tarkista: Miten kytken astianpesukoneen päälle?

Mitä työkaluja tarvitaan Bosch-astianpesukoneen korjaamiseen?

Kotitalouksien Bosch-astianpesukoneen korjaamiseen voivat olla hyödyllisiä seuraavat työkalut:

 • Kiintoavaimet ja hylsyavaimet – ruuvien ja muttereiden löysäämiseen
 • Ruuvimeisseli – ruuvien löysäämiseen ja yksittäisten astianpesukoneen osien purkamiseen
 • Pinsetit tai pihdit – pienten osien irrottamiseen vaikeasti saavutettavista paikoista
 • Suojakäsineet – turvallisuuden vuoksi, kun työskennellään terävien reunojen ja astianpesukoneen osien kanssa

On hyvä lukea astianpesukoneen käyttöohjeet ennen korjaustöitä. Muista, että jotkin korjaukset saattavat vaatia erikoisosaamista ja -taitoja, joten jos sinulla on vaikeuksia, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen tai käyttää ammattitaitoista palvelua.

bosch astianpesukoneen hana virhe mitä se tarkoittaa?

Bosch-astianpesukoneen nollaaminen – yhteenveto

Bosch-astianpesukoneen nollaaminen ja E15- ja E22-virheiden korjaaminen voidaan tehdä itse, mutta jos sinulla on vaikeuksia, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Muista, että astianpesukoneen säännöllinen puhdistus ja huolto voi estää virheiden esiintymisen ja pidentää laitteen käyttöikää.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo