Mitä vaikutuksia juoksemisella on? Onko juokseminen sen arvoista?

Mitä vaikutuksia juoksemisella on? Onko juokseminen sen arvoista?

Juoksu on erittäin rasittava urheilulaji, joka vaatii paljon henkilökohtaista panosta energian, motivaation ja halukkuuden osalta. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että oikealla ja asianmukaisella juoksulla huomaat sen myönteiset puolet jo hetki sen jälkeen, kun olet ottanut tämän toiminnan osaksi päivittäistä aikatauluasi. Juoksuharjoittelu ei hyödytä sinua ainoastaan paremman kestävyyden ja lisääntyneen voiman muodossa, vaan se parantaa myös henkistä ja fyysistä terveyttäsi. Mitä vaikutuksia juoksemisella siinä tapauksessa on? Onko juokseminen sen arvoista? Kutsun sinut lukemaan postauksen.

Juokseminen ja sen vaikutukset painonpudotukseen

Monet meistä yhdistävät juoksemisen aktiiviseen ja intensiiviseen painonpudotukseen. Toisin kuin näyttää, kyse ei ole juoksemisesta päivästä toiseen, vaan maltillisesti ja riittävän pitkään. Aiempien postaustemme mukaan paras treenisuunnitelma on kolme treeniä viikossa noin 60-90 minuutin ajan, kyvystäsi riippuen. Ja tässä vahvistan sen tosiasian, että juoksemalla saat parhaat tulokset painonpudotuksessa, ja voit polttaa jopa 900 kcal yhden tunnin treenin aikana! Se on paljon. Yhden rasvakilon menettämiseen sinun on kuitenkin poltettava noin 7000 kcal, mihin tarvitset noin 7-8 tuntia puhdasta juoksua.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun noudatat optimaalisinta harjoittelusuunnitelmaa (3 kertaa viikossa, 90 minuuttia kerrallaan), voit polttaa noin 2,5 – 3 kiloa rasvaa kuukaudessa!

Tietenkin – tässä annetut arvot ovat keskiarvoja, ja riippuen kehon painostamme (noudattamalla oletettua suunnitelmaa painavampi henkilö polttaa enemmän rasvaa, kevyempi henkilö – vähemmän), sitoutumisestamme tai halukkuudestamme, tämä voi olla suurempi tai pienempi vaikutus.

Oikea ruokavalio juoksuharjoittelussa

Juoksun hyödyt ovat jo itsessään suuret. Niitä voidaan lisätä valitsemalla ja noudattamalla sopivaa ruokavaliota. On suositeltavaa syödä terveellisiä asioita, kuten vihanneksia, hedelmiä, viljaa, täysjyväleipää, vähärasvaista lihaa ja maitotuotteita. Juoksudieettiä noudattaessasi on hyvä rajoittaa sokereita ja epäterveellisiä rasvoja, jotka voivat olla päivittäisessä ruokavaliossasi: rasvaista lihaa, pikaruokaa, makeaa jogurttia, keltaista juustoa tai valkoista leipää.

Kannattaa myös syödä terveellisiä rasvoja, kuten kalasta, avokadosta tai pähkinöistä saatavia rasvoja. Perusperiaatteena on syödä vähemmän, mutta terveellisesti ja useammin. Aterioita tulisi syödä keskimäärin kolmen tunnin välein, eikä aterioiden välissä kannata syödä, varsinkaan sokeripitoisia välipaloja, kuten suklaapatukoita tai makeisia.

Jos haluat noudattaa tiukkaa ruokavaliota, suosittelemme käymään ravitsemusterapeutin luona, joka räätälöi sinulle sopivan ravitsemusvalikoiman yksilöllisten tarpeidesi (kuten painosi, ikäsi, ruokamieltymyksesi) perusteella.

Ruokavalio juostessa

Selluliitista eroon pääseminen juostessa

Onmahdollista päästä eroon häiritsevästä selluliitista juostessa. Joillekin meistä tämä on loistava uutinen! Tämä johtuu jalkojen nopeasta ja tiheästä liikkeestä. Tämä nopeuttaa verenkiertoa ja lymfajärjestelmää, jotka ovat vastuussa myrkkyjen ja ylimääräisen kertyneen veden (eli vesimäisen selluliitin pääkomponentin) poistamisesta.

Ajan myötä ihon epätasaisuudet ja paksuuntuminen tasoittuvat. Eroja on havaittavissa jo ensimmäisen harjoitusviikon jälkeen. Tässä yhteydessä on syytä huomata, että on suositeltavaa juoda runsaasti kivennäisvettä ja poistaa ruokavaliosta sokerit sekä epäterveelliset ja ylimääräiset rasvat.

Lisääntynyt energia juoksemisesta

Tämä johtuu siitä, että elimistöön tulee enemmän happea, joka saavuttaa entistä useammat solut. Tämän prosessin aikana myös aivot saavat happea. Kotona istuminen, liikkumatta jättäminen ja ylimääräinen liikunta eivät tarjoa soluille riittävästi happea. Tämä puolestaan näkyy väsymyksen tunteena, joka iskee meihin ilman erityistä syytä. Aktiivisen juoksuharjoittelun avulla huomaat, että olosi on parempi ja sinulla on enemmän energiaa ja halua jo ensimmäisellä harjoitteluviikolla.

Tiukka ja nuorentunut iho

Tämä johtuu useista tekijöistä. Ensimmäinen on juoksun aikana vilkastunut verenkierto. Veri virtaa nopeammin ja tämä lisää ihon verenkiertoa. Toinen syy on harjoittelun aikana vahvistuvat lihakset. Juostessa aktiivisimpia lihaksia ovat jalkojen, selän, vatsan ja käsien lihakset. Nämä kaksi tekevät ihosta kireän ja jännittyneen, mikä näkyy ihon visuaalisena “nuorentumisena”.

Milloin näet juoksun vaikutukset?

Mielenterveyden ja fyysisen kunnon parantaminen

Aktiivisella päivittäisellä juoksemisella voimme parantaa mielenterveyttämme sekä lisätä fyysistä kuntoa. Oikeiden periaatteiden avulla pystymme vahvistamaan lihaksia ja lisäämään energiavarantojamme. Tämä tarkoittaa, että meillä on enemmän voimaa päivittäisiin kotitöihin. Enemmän energiaa ja suurempi halu suorittaa niitä parantaa yleistä tyytyväisyyttä ja mielenterveyttä. Tämä on tärkeä näkökohta nykypäivänä, ja koska mitä enemmän energiaa ja hyvinvointia sinulla on, sitä enemmän nautit jokapäiväisestä elämästä.

Lisäksi – vahvistuneet lihakset merkitsevät myös pienempää loukkaantumis- ja ylikuormitusriskiä.

Onko juokseminen sen arvoista?

Kun tarkastellaan edellä mainittuja hyötyjä, on helppo päätellä, että juokseminen kannattaa! Toisin kuin ehkä luulet – juokseminen ei ainoastaan lisää voimaa ja energiaa, vaan sillä on myös myönteinen vaikutus ulkoiseen ulkonäköömme, se muokkaa vartaloamme, parantaa elämänhaluamme ja yleistä elämäniloa. Lisäksi oikea ruokavalio ja tasapainoinen harjoittelu lisäävät säännöllisen harjoittelun myönteisiä puolia.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Urheilu