Mitä fysioterapeutti tekee ja kuka on fysioterapeutti?

Mitä fysioterapeutti tekee ja kuka on fysioterapeutti?

Fysioterapian tavoitteena on ensisijaisesti vähentää kipua ja estää uusiutuminen sekä auttaa palauttamaan täysi liikuntakyky. Ala haarautuu useisiin eri tyyppeihin, ja kukin niistä valitaan yksilöllisesti. Ja vaikka lähes kaikki ovat kuulleet termin “fysioterapia”, he eivät oikein osaa selittää sitä. Mitä fysioterapeutit tekevät ja miten heidän työnsä eroaa kuntoutusalan ammatista?

Milloin fysioterapeutti voi auttaa?

Asianmukaisen liikkuvuuden ylläpitäminen määrittää monia ihmisen elämän toimintoja. Työnteko, jokapäiväisten askareiden tekeminen ja urheilun harrastaminen ovat kaikki toimintoja, jotka edellyttävät, että kehomme pysyy kunnossa ja terveenä. Valitettavasti yhä useammat ihmiset kärsivät tuki- ja liikuntaelimistönsä ongelmista, jotka johtavat lukuisiin toimintahäiriöihin ja ääritapauksissa jopa itsenäisyyden menettämiseen. Fysioterapialla pyritään pysäyttämään tuki- ja liikuntaelimistön asteittaiset kivuliaat muutokset. Kuka siis on fysioterapeutti ja mitä hänen työhönsä kuuluu?

mitä fysioterapeutti tekee

Kuka on fysioterapeutti?

Kuka on fysioterapeutti? Fysioterapeutti on henkilö, jolla on fysioterapian alaan keskittyvä korkeakoulututkinto, joka on erillinen lääketieteellinen ammatti. Nuorten ammattilaisten koulutusohjelma perustuu vankan ja täsmällisen tiedon antamiseen tuki- ja liikuntaelimistöstä, siihen liittyvistä sairauksista ja tiloista, ongelman diagnosoimisesta ja sen hoitamisesta asianmukaisilla tekniikoilla ja hoidoilla. Fysioterapeutit työskentelevät yleensä yksityisissä tai julkisissa hoitolaitoksissa, kuntosaleissa, urheiluseuroissa, parantoloissa tai vapaa-ajan keskuksissa.

Mitä fysioterapeutti tekee?

Mitä fysioterapeutti tekee? Ennen kaikkea se on tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvien kipujen hoitoa. Hoidon tavoitteena on antaa keholle oikeanlainen ärsyke, joka stimuloi uudistumisprosessia ja torjuu kipua ja turvotusta. Hoidon tavoitteena on täydellinen toipuminen ja potilaan elämänlaadun paraneminen.

joka on fysioterapeutti

Mitä fysioterapeutti tekee? – fysioterapeuttien suorittamat toimenpiteet

Fysioterapia käyttää työssään erilaisia menetelmiä ja toimenpiteitä. Yhdistämme fysioterapeutin vastaanotolla käynnin yleensä yksinomaan vartalohierontaan. Tämä on kuitenkin aivan väärä käsitys. Ammattilaiset käyttävät työssään erilaisia hoitomenetelmiä, joiden tarkoituksena on parantaa potilaan terveyttä. Mitä fysioterapiahoitoja erotetaan toisistaan?

  • iskuaaltohoito
  • laserhoito
  • magneettiterapia
  • sähköä hyödyntävät hoidot: sähköstimulaatio, iontoforeesi
  • kylmähoito
  • terapeuttinen voimistelu
  • hieronnat: terapeuttiset, klassiset, rentouttavat
  • Kinesioteippaus
  • ultraäänihoito

Mitä eroa on fysioterapeutin ja fysioterapeutin välillä?

Fysioterapia ja kuntoutus – vaikka ne näyttävät päällisin puolin tarkoittavan samaa asiaa, ne ovat kaksi erillistä termiä, joilla on eri merkitys. Mitä eroa on fysioterapeutilla ja kuntoutusterapeutilla?

mitä eroa on fysioterapeutin ja fysioterapeutin välillä?

Kuntoutus on vammaisten ihmisten kanssa työskentelyä fyysisellä tai henkisellä tasolla. Tavoitteena on palauttaa osittainen tai täydellinen itsenäisyys, ja tämä koskee sekä henkisiä että fyysisiä vammoja. Kuntoutusfysioterapeutin työ perustuu siihen, että potilas otetaan mukaan yhteiseen toimintaan, jonka avulla parannetaan hänen kykyään toimia yhteiskunnassa, kommunikoida, saavuttaa itsenäisyys, havaita ärsykkeitä oikein, hoitaa häiriöitä ja palauttaa liikkumiskyky.

Kuntoutus on siis käsite, jolla on laajempi vuorovaikutusalue. Mitä fysioterapeutti voi tässä tapauksessa tehdä? Fysioterapia on yksi kuntoutuksen peruspilareista, ja se perustuu tuki- ja liikuntaelimistön kivun poistamiseen. Siksi fysioterapeutit työskentelevät vain tuki- ja liikuntaelimistön kanssa, mutta eivät psykoterapian tai kommunikaatiotaitoja parantavien terapioiden kanssa.

mitä fysioterapeutti voi tehdä

Miten minun pitäisi pukeutua fysioterapeutin vastaanotolle?

Käynti fysioterapeutin luona edellyttää usein sopivien harjoitusten tekemistä. Siksi mukava tai urheilullinen vaatetus on paras. On tärkeää varmistaa, että vaatteet eivät rajoita liikkeitäsi millään tavalla ja että ne antavat sinulle mahdollisuuden liikkua vapaasti ja olla fyysisesti aktiivinen. Kuinka kauan fysioterapeutin vastaanotto kestää? Valitettavasti tähän kysymykseen ei ole varmaa vastausta. Kesto riippuu ensisijaisesti ongelmasta ja valitusta hoitomenetelmästä. Siksi on suositeltavaa keskustella yksityiskohtaisesti käyntisi yksilöllisistä kysymyksistä asiantuntijan kanssa käydyssä konsultaatiossa.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Terveys