Miten pääset eroon jalan päällä olevasta maissista?

Miten pääset eroon jalan päällä olevasta maissista?

Kun jalkojemme päällä on huonosti istuvat jalkineet, ihon pintaan kohdistuu usein liiallinen paine. Tuloksena on ärsyttäviä sarveiskalvoja, jotka ovat kivuliaita ja epämiellyttäviä. Tällaisessa tilanteessa meidän pitäisi reagoida mahdollisimman nopeasti. Mitä ovat kynnet ja millaiset tyypit voimme erottaa toisistaan? Miten voimme torjua niitä? Vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät seuraavasta artikkelista, jota haluamme suositella kaikille kiinnostuneille lukijoille.

Jalkajäljet – mitä ne ovat ja millaisia niitä on?

Jos päätämme määritellä jalanjäljet, voisimme päätellä, että ne ovat ihon tietty puolustautumisreaktio, joka johtuu liiallisesta kitkasta tai paineesta. Tätä ilmiötä esiintyy useimmiten jalkapohjissa, varpaiden välissä ja myös käsien sisäpuolella.

Mitä tehdä jalanjäljelle?

On kuitenkin muistettava, että kynnet ovat jotain aivan muuta kuin syyliä tai rakkuloita. Maissit voidaan jakaa kovettumiin ja kovettumiin. Jälkimmäiset näkyvät useimmiten jalkapohjissa, ja ne johtuvat huonosti istuvista jalkineista. Maissinystyrät taas muistuttavat kartion muotoa – ne sijaitsevat varpaissa, mahdollisesti varpaiden välissä.

Miten torjuisin kynsinauhoja?

Maissiteivät todellakaan ole miellyttäviä, joten meidän pitäisi tehdä kaikkemme päästäksemme niistä eroon. Tähän on olemassa useita ratkaisuja, joista kirjoitamme hieman lisää myöhemmin tässä artikkelissa. Miten pääsen eroon jalkojeni maiskaleista?

Korjauskeino jalkojen maisseihin – käytä hyväksi todettuja menetelmiä

Mietitkö, miten poistaa jalanjälki? Harkitse erityisen voiteen ostamista, jota on saatavilla lähes jokaisessa apteekissa. Lääkemarkkinoilta löydät yleensä salisyylihappoa tai maitohappoa sisältäviä valmisteita. Edellistä käytetään liuottamaan epidermiksen keratinoitunutta kerrosta – tämä helpottaa kuorintaa. Sama koskee maitohappoa, joka pehmentää sarveiskerrosta.

Miten poistan maissit jalastani?

On myös syytä mainita, että näillä kahdella ainesosalla on antibakteerinen ja sienilääkkeellinen vaikutus, joka ehkäisee tiettyjen ihosairauksien leviämistä. Mielenkiintoista on, että joillakin voiteilla voi olla tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Lääkkeellisen voiteen oikea toiminta on, että sitä käytetään vain sarveiskalvoihin eikä terveeseen ihoon. Muuten se voi ärsyttää epidermistä ja ääritapauksissa aiheuttaa allergisen reaktion.

Maissilaastarit – ovatko ne tehokkaita?

Miten pääset eroon jalan varressa olevasta maiskasta? Vastaus tähän kysymykseen on yksinkertainen: käytä laastareita. Ne on yleensä liotettu erilaisilla valmisteilla, joiden on tarkoitus pehmentää ihoa, jolloin ne on paljon helpompi poistaa. On kuitenkin muistettava, että markkinoilla on monia erilaisia laastareita, jotka ensi silmäyksellä eroavat toisistaan vain hinnaltaan ja ulkonäöltään.

Käytännössä hydrokolloidikopiot vaikuttavat mielenkiintoiselta ratkaisulta. Ne toimivat paineen lieventäjinä ja peittävät myös paksuuntunutta ihoa. Ne ovat myös vedenpitäviä ja takaavat riittävän kostean ympäristön. On mahdotonta olla mainitsematta, että maissilaastareita käytetään myös ennaltaehkäisevästi

Mitä jalassa oleville maisseille?

Kotikeinot jalkojen maissinpoistoon

Yksi jalkojen maissilätäkköjen kotikonsteista on valkosipulista ja aloe veran lehdistä tehty kääre. Tämäntyyppistä sidosta on vaihdettava noin kaksi kertaa päivässä, kunnes kova kohta on poistettu.

Vaihtoehtoinen ratkaisu on käyttää aspiriinia. Murskaa se pieneen määrään vettä ja levitä tahna sitten nauriskynsiin. On suositeltavaa jättää se 15-30 minuutiksi kelmun alle. Kuorintasukat ovat myös tehokkaita. Ne sisältävät ureaa ja kasvihappoja, jotka pehmentävät jalkojen ihoa. On kuitenkin huolehdittava siitä, että jalassa on sopivat jalkineet eivätkä ne hankaa ihoa liikaa. Kuten sanonta kuuluu, ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Terveys