Mitä astianpesukonetablettien sijaan? Kotitekoisia ja luonnollisia vaihtoehtoja

Mitä astianpesukonetablettien sijaan? Kotitekoisia ja luonnollisia vaihtoehtoja

Nykyään yhä useammat ihmiset etsivät vaihtoehtoisia ratkaisuja ympäristön suojelemiseksi. Ongelma, johon monet meistä ovat törmänneet päivittäin, on perinteisten astianpesutablettien käyttö, jotka sisältävät usein haitallisia kemikaaleja. Onneksi on olemassa monia ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, jotka voivat onnistuneesti korvata nämä perinteiset tuotteet. Tässä artikkelissa saat selville, mitä voit käyttää astianpesutablettien sijasta ympäristöstä huolehtimiseen ja astioiden puhtaana pitämiseen.

Miksi luopua perinteisistä astianpesutableteista?

Ensinnäkin perinteiset astianpesutabletit sisältävät kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia ympäristölle ja terveydellemme. Astianpesuvesi voi päätyä viemäriin ja saastuttaa ympäristöä. Lisäksi osa näistä kemiallisista ainesosista voi jäädä astioihimme, mikä tarkoittaa, että syömme aterioita, jotka ovat kemikaalijäämien saastuttamia. Perinteisistä astianpesutableteista luopuminen on siis hyväksi sekä meille että planeetalle.

mitä käyttää astianpesuainetablettien sijasta

Tarkista: Kuinka paljon vettä astianpesukone kuluttaa?

Vaihtoehtoja astianpesuainetableteille

Jos etsit vaihtoehtoja perinteisille astianpesutableteille, on useita vaihtoehtoja, joita voit kokeilla. Tässä on joitakin niistä:

Kotitekoiset astianpesukonetabletit

Voit valmistaa omat astianpesukonetabletit, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja yhtä tehokkaita kuin kaupasta ostetut. Kotitekoisten astianpesukonetablettien resepti sisältää seuraavat ainesosat: 1 kupillinen ruokasoodaa, 1/2 kupillista jodioimatonta ruokasuolaa, 1/2 kupillista vettä, 1 kupillinen sitruunahappoa ja muutama tippa eteeristä öljyä. Sekoita nämä ainekset yksinkertaisesti keskenään ja säilytä ne ilmatiiviissä astiassa. Voit laittaa valmiin seoksen jääkuutioalustaan ja antaa tablettien kuivua ja siirtää ne sitten ilmatiiviiseen astiaan.

Ruokasooda ja etikka

Ruokasooda ja etikka on toinen vaihtoehto astianpesutableteille. Lisää yksinkertaisesti yksi teelusikallinen ruokasoodaa ja yksi teelusikallinen etikkaa astianpesukoneen tablettisäiliöön. Tämä menetelmä on tehokas ja ympäristöystävällinen, mutta saattaa olla tehottomampi kuin perinteisten tablettien käyttö.

mitä astianpesukoneen kuution sijasta

Astianpesukonegeeli

Astianpesukonegeeli on toinen vaihtoehto, jonka avulla voit annostella pesuaineen itse, jolloin voit räätälöidä käytettävän määrän pesemiesi astioiden määrän mukaan.

Astianpesujauhe

Astianpesujauhe on suosittu vaihtoehto perinteisille tableteille. Jauheita on helposti saatavilla ympäristöystävällisissä pakkauksissa, joissa ei ole fosfaatteja eikä muita haitallisia aineita. Astianpesujauhe poistaa lian erinomaisesti ja jättää astiat kiiltäviksi ja puhtaiksi.

Luonnollinen astianpesukonesaippua

Luonnollinen astianpesuaine on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat olla täysin kemikaalittomia. Nämä saippuat on valmistettu luonnonmukaisista ainesosista, ja ne on usein rikastettu eteerisillä öljyillä, jotka antavat astioillesi miellyttävän tuoksun. Nämä saippuat eivät ainoastaan puhdista astioita tehokkaasti, vaan myös suojelevat ympäristöä.

Tarkista: Kuinka paljon sähköä astianpesukone kuluttaa?

Ympäristöystävälliset astianpesukonetabletit

Viime vuosina ympäristöystävälliset astianpesutabletit, jotka ovat biohajoavia eivätkä vahingoita ympäristöä, ovat kasvattaneet suosiotaan. Tällaiset tabletit eivät sisällä haitallisia ainesosia, kuten klooria, fosfaatteja, entsyymejä ja hajusteita. Näiden ainesosien sijasta ympäristöystävälliset astianpesutabletit sisältävät kasvi- ja mineraaliraaka-aineita, luonnonmukaisesti viljeltyjä raaka-aineita ja luonnollisia eteerisiä öljyjä

mitä astianpesukoneen kapselien sijaan

Tiskiainetabletti- ja kapselivaihtoehdot – yhteenveto

Perinteisille astianpesutableteille on monia vaihtoehtoja, jotka ovat sekä ympäristöystävällisiä että tehokkaita. Oikean vaihtoehdon valitseminen riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Voit valita kotitekoisia astianpesutabletteja, käyttää ruokasoodaa ja etikkaa, astianpesugeeliä tai astianpesujauhetta. Jos olet huolissasi ympäristöstä, kannattaa harkita ympäristöystävällisiä astianpesutabletteja, jotka ovat biohajoavia eivätkä vahingoita ympäristöä.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo