Miten koristella ikkuna pääsiäiseksi? Mielenkiintoisia ideoita

Miten koristella ikkuna pääsiäiseksi? Mielenkiintoisia ideoita

Talon koristelu juhlapyhiksi on suosittu ja ystävällinen tapa. Pöydät, hyllyt, seinät sekä ovet ja ikkunat koristellaan usein. Miten ikkuna koristellaan? Voit mennä tuhlailevasti, mutta voit myös ottaa käyttöön hienovaraisia juhlallisia yksityiskohtia. Itse asiassa kaikki on mahdollista, sillä idea ratkaisee.

Miten koristella ikkuna pääsiäiseksi – mitä sinun pitäisi pitää mielessä?

Miten koristella ikkuna pääsiäiseksi – siinäpä se kysymys. Ihannetapauksessa sen pitäisi olla kaunis ja esteettisesti miellyttävä, eikä missään nimessä kitsch. Ikkunakoristeita suunnitellessa on syytä pitää mielessä muutama perussääntö.

  • Ikkunan, ei vain lasin vaan myös puitteiden, on oltava puhtaat. Kaikkein taidokkainkaan koristelu ei toimi likaisessa ikkunassa.
  • Sinun on oltava varovainen, etteivät pääsiäisen ikkunakoristeet vahingoita ikkunaa ja itse ikkunalaudoitusta.
  • Koristeet eivät saa estää näkymää ja auringonvalon pääsyä.
  • Ikkunalaudan koriste ei saa vahingoittaa sillä olevia kasveja. Viimeisenä keinona ruukut voidaan siirtää turvalliseen paikkaan juhlapyhien ajaksi.
  • Pääsiäistä varten ikkunakoristeiden tulisi sopia tyyliltään ja väriltään yhteen muiden koristeiden lisäksi myös verhojen, verhojen, kaihtimien tai ikkunaluukkujen kanssa.
  • Joskus vähemmän on enemmän. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelet ikkunakoristeita pääsiäiseksi, mutta myös joka päivä.

Miten koristella ikkuna pääsiäiseksi?

Ikkunan koristeluun pääsiäiseksi on monia ideoita. Yksi usein suositeltu tapa on “päästää kevät taloon” eli tuoreita kukkia: narsisseja, hyasintteja, tulppaaneja sekä basilikan oksia. Ikkunalaudalle asetettuna ne tuovat raikkautta ja antavat sisätiloihin ainutlaatuisen tunnelman.

miten koristella ikkuna pääsiäiseksi

Miten voin koristella ikkunani pääsiäiseksi käyttämällä valmiita koristeita? Kuten tiedät, jokaisella juhlapäivällä on omat ominaisuutensa. Pääsiäiseen kuuluvat ennen kaikkea kanat, lampaat, puput ja pääsiäismunat. Kaupoissa on laaja valikoima valmiita koristeita sekä puolivalmisteisia DIY-tuotteita. Voit tehdä oman ikkunakoristeen pääsiäiseksi tai tehdä sen yhdessä lapsesi kanssa, jolla on varmasti hauskaa!

Pääsiäisen ikkunatarrat

Pääsiäisen ikkunatarrat ovat muodikas ja pidetty koriste. Ennen kaikkea niiden geelimäinen muoto ei vahingoita lasia ja ne on helppo kiinnittää ja irrottaa. Värikkäät kanat ja pääsiäismunat ovat suosittuja, mutta myös kukat, joita voit pitää koko kevään. Pääsiäisen ikkunatarrat eivät ainoastaan korosta juhlatunnelmaa, vaan myös houkuttelevat ohikulkijoiden katseita ja saavat kaikki hyvälle tuulelle.

Tutustu: Miten koristella pöytä pääsiäiseksi?

Kukat ja kasvikoristeet

Yksi kasveilla koristelun eduista on sen monipuolisuus. Vaikka tietyt kukkalajit liittyvät pääsiäiseen, ne voivat menestyksekkäästi pysyä ikkunalaudalla kesään asti. Miten voit koristella ikkunasi pääsiäiseksi kukka-aiheilla? Yksi idea on vedellä täytetty lasimaljakko, johon voi laittaa tuoreita kukkia ja asettaa ne ikkunaan.

pääsiäisen ikkuna koristeet

Toinen tapa on kananmunankuorista tehdyt miniruukut, joihin voi laittaa pieniä kasveja tai krasseja. Pääsiäisikkunan ripustukset näyttävät upeilta maljakossa olevissa oksissa. Värikkäät munat, tekokukat ja kanat ovat siisti koriste ikkunalaudalla. Voit myös käyttää ruukkukasveja, mutta koristele ne varovasti, jotta ne eivät vahingoitu. Ripustimen sijaan voit käyttää maahan lyötyjä tikkukoristeita.

Ikkunaripustimet pääsiäiseksi

Riipukset ovat erittäin suosittuja ikkunakoristeita pääsiäiseksi. Voit valita yksittäisiä kappaleita sekä pupujen, lampaiden tai värikkäiden munien seppeleen. Ne kiinnitetään yleensä erityisillä imukupeilla tai teipillä.

pääsiäisen ikkunaripustimet

Pääsiäisen ikkunaripustimet voidaan kiinnittää myös verhoihin tai verhoihin. Niiden on hyvä sopia sisustukseen ja muihin pääsiäiskoristeisiin. Kevätkukkaseppele sopii hyvin yhteen ikkunalaudalla olevien samankaltaisten kukkien sekä kukkaverhon ja verhotangon kanssa. Tämä on loistava idea siitä, miten voit koristella ikkunan pääsiäiseksi.

Pääsiäisen hahmot

Pääsiäisfiguurit ovat yleisimmin käytetty pääsiäiskoriste. Makuun valittuna ja sisustuksen yleiseen tyyliin sopivina ne korostavat täydellisesti juhlapyhän tunnelmaa. Pääsiäisikkunan koristelu ei onnistu ilman niitä! Ikkunalaudat ovat niin hieno keksintö, että niihin voi asettaa minkä tahansa sisustukseen ja omiin odotuksiin sopivan koristeen. Kevät on värihulluutta, mutta jos et ole varma, sopiiko koriste ympäristöön, voit valita yleisvärit. Valkoinen, beige, maitokahvin tai oljenvärit ovat hyviä vaihtoehtoja useimpiin huoneisiin.

miten koristella ikkuna pääsiäiseksi

Se, miten koristelet ikkunasi pääsiäiseksi , on täysin henkilökohtaisista mieltymyksistä kiinni. Pupujen figuurit, joihin liittyy vesikrassi-, puksipuu- tai tuorekukkaruukkuja, ovat hitti. Myös pääsiäismunilla tai sammaleella täytetyt oksapesät näyttävät kauniilta.

Tutustu: Miten maalata kynnet pääsiäiseksi?

Ikkunoiden koristelu pääsiäiseksi – yhteenveto

Pääsiäinen on erityinen juhlapäivä, joten on järkevää heijastaa sen tunnelmaa oikealla koristelulla. Kysymykseen siitä, miten koristella ikkuna pääsiäiseksi, ei ole selkeää vastausta. Ikkunoiden koristelu riippuu monista tekijöistä; sisustuksesta, tyylistä ja odotuksista. Tärkeintä on antaa sisustukselle yksilöllinen ja juhlava ote. Olipa kyseessä sitten valmiit hahmot tai paperikoristeet pääsiäisen ikkunaan, koristeen on korostettava sekä talon että kotitalouden luonnetta. Koristeiden tekeminen yhdessä lapsen kanssa on hyvä tapa viettää aikaa yhdessä. Koristeiden ei tarvitse olla täydellisiä, sillä tärkeintä on pitää hauskaa ja saada juhlatunnelmaa aikaan.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Pääsiäinen


Jak się ubrać na Święta Wielkanocne

Miten pukeutua pääsiäiseksi? Tyylikkäät tyylit

06 kesäkuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Pääsiäinen voi herättää ristiriitaisia tunteita. Yhtäältä niiden luonne vaatii juhlallisuutta ja pohdintaa, toisaalta kevään aura lisää energiaa ja kohottaa tunnelmaa. Voiko näitä kahta sovittaa yhteen? Miten pukeudut pääsiäiseksi tilaisuuteen sopivasti...
Lue lisää
Jak pomalować paznokcie na Święta Wielkanocne?

Miten maalata kynnet pääsiäiseksi?

07 kesäkuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Esteettisyys ja makuaisti ovat hyvän ulkonäön perusedellytyksiä. On hyvä näyttää hyvältä ympäri vuoden, mutta on päiviä, jolloin haluat näyttää vielä paremmalta. Tämä koskee myös kynsiä, jotka ovat yksi tärkeimmistä naisellisista...
Lue lisää
Jak udekorować stół na Wielkanoc

Miten koristella pöytäsi pääsiäiseksi? Kauniita inspiraatioita

08 kesäkuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Pöytä on paikka, johon läheiset kokoontuvat nauttimaan pääsiäisaterian yhdessä. Pöytä kannattaa koristella tilaisuuden mukaan, jolloin juhlapyhän taika korostuu entisestään. Miten koristella pöytä muodikkaasti ja esteettisesti pääsiäiseksi? Pääsiäispöytä – inspiraatio Pääsiäispöytää...
Lue lisää