Miten koristella pöytäsi pääsiäiseksi? Kauniita inspiraatioita

Miten koristella pöytäsi pääsiäiseksi? Kauniita inspiraatioita

Pöytä on paikka, johon läheiset kokoontuvat nauttimaan pääsiäisaterian yhdessä. Pöytä kannattaa koristella tilaisuuden mukaan, jolloin juhlapyhän taika korostuu entisestään. Miten koristella pöytä muodikkaasti ja esteettisesti pääsiäiseksi?

Pääsiäispöytä – inspiraatio

Pääsiäispöytää valmisteltaessa inspiraatiota voi ammentaa monista lähteistä. Muodikas trendi on käyttää luonnon antimia; sammalta, oksia, kuorenpaloja tai kiviä. Myös värikkäät pääsiäismunat ja luonnonväriset munat ovat ainutlaatuisia. Modernia sävyä tuovat lasikoristeet ja romanttista tunnelmaa kynttilät ja kukat. Miten koristella pöytä pääsiäiseksi? On olemassa joitakin yksinkertaisia sääntöjä, joita kannattaa noudattaa.

  • Koristelu ei saa hukuttaa pöytää ja häiritä ateriaa.
  • Kun suunnittelet pöydän koristelua, jätä tilaa ruokalautasille.
  • On hyvä, jos pöytäliina, astiat ja koristeet sopivat yhteen keskenään ja myös sisustuksen kanssa.
  • Oikeanlaista koristelua valittaessa on hyödyllistä tuntea esineiden ja värien symboliikka.
  • Nykyaikaisia aksentteja voi yhdistää perinteisiin, kunhan muistaa pitää sen tyylikkäänä ja maltillisena.
inspiraatioita pääsiäispöydän koristeet

Miten koristella pääsiäispöytä?

Luonnosta inspiraation ammentaminen pääsiäispöydän koristeluun on koriste, joka on aina trendikäs. Tuoreet kukat tyylikkäässä maljakossa sopivat jokaiseen tyyliin. Myös puksipuusta, krassista, hienosta ruohosta ja sammalesta valmistetut koristeet ovat erittäin muodikkaita. Jos olet epävarma värien suhteen, voit valita klassisen valkoisen sekä keväisiä kukkakuvioita. Moderniin pääsiäispöytään kuuluu myös hillitty tyylikkyys pastelliväreissä.

On myös hyvä muistaa asioiden ja värien merkitys. Munat eivät ole vain pääsiäisen ominaisuus, vaan myös uuden elämän, voiman ja turvallisuuden symboli. Violetti väri symboloi vaurautta, valkoinen puhtautta ja viattomuutta ja vihreä toivoa ja uudestisyntymistä.

Tutustu: Miten maalata kynnet pääsiäiseksi?

Pääsiäispöytäliina pöytään

Juhlava pöytäliina pääsiäiseksi on ehdoton. Kannattaa valita laadukkaita luonnonmateriaaleja. Pellava, satiini, puuvilla toimivat hyvin, samoin olki- tai narumatto. Hillittyjen värien pöytäliinat; valkoinen, harmaa ja kahvinvärinen sopivat hyvin värikkäiden ja vaaleiden astioiden kanssa.

miten kattaa pöytä pääsiäistä varten

Miten kattaa pääsiäispöytä niin, että se on myös käytännöllinen? Valitse pöytäliina, joka on tahran- ja rypistymisenkestävä. Voit myös suojata tietyt alueet koristeellisilla lautasliinoilla tai pöytälautasmattoilla.

Pääsiäispöytäjuoksija

Pääsiäispöytäjuoksija, tavallinen tai juhlallisella sprintillä varustettu, on myös hyvä vaihtoehto. Se voidaan asettaa pöytäliinan päälle tai suoraan pöydälle, ja se voi olla samanlainen tai kontrastivärinen. Narujuoksijat ovat erittäin suosittuja, ja myös pitsit ja kirjonta ovat tulleet uudelleen muotiin. Ne voidaan järjestää halutulla tavalla: pöydän keskellä, vinosti tai sivuilla.

Miten koristella pääsiäispöytä pöytäjuoksijan avulla? Juoksupohjakuviot vaihtelevat; pupuista ja kanoista värikkäisiin pääsiäismuniin ja kukka-aiheisiin. On tärkeää, että se sopii koko koristeen tyyliin tai väriin.

Pääsiäisen kattaukset

Pöydän keskipiste pääsiäisenä on yksi suosituimmista koristeista, jonka avulla luovuus voi levittää siipiään. Keskustakoru voi olla monenlainen, riippuen henkilökohtaisesta mausta. Korkea lasi voi toimia kynttilänpidikkeenä tai se voidaan koristella kukkakimpuilla. Kauniilta näyttävät myös oksista tehdyt pesät, joihin voi laittaa pääsiäismunia.

miten koristella pöytä pääsiäiseksi

Pääsiäispöydän koristeet voidaan tehdä astioista ja arkisista esineistä. Leipäkoreista, hedelmälautasesta tai kakusta voidaan tehdä kauniita pääsiäiskoristeita. Tuoreet kukat siroissa laseissa tai pienet ruukut kevätkasveja korostavat viehättävästi pääsiäistunnelmaa.

Pääsiäispöydän lautasliinat ja pöytäliinat

Pöytälautasliinat pääsiäiseksi ovat yleinen ratkaisu. Ne ovat osa koristelua ja samalla suojaavat pöytää tai pöytäliinaa likaantumiselta. Lautasliinojen ja lautasliinojen tulisi tietysti sopia kauniisti yleiseen koristeeseen. Voit valita valmiita malleja joulumotiivilla tai ilman. Yhden tai kahden väriset, vuorotellen asetellut lautasliinat ja lautasliinat sopivat hyvin.

miten koristella pääsiäispöytä

Trendikkäitä materiaaleja ovat esimerkiksi langat, bambu, korkki ja huopa. Miten koristella pääsiäispöytä lautasliinoilla? Ne voidaan rullata ja sitoa koristenarulla, ne voidaan järjestää laseihin harmonikkaan – ideoita riittää.

Tarkista: Miten pukeutua pääsiäiseksi?

Miten koristella pääsiäispöytä moderniin tyyliin?

Moderniin tyyliin sisustettu pääsiäispöytä on eleganssia, jossa on ripaus ylellisyyttä, joka voidaan saavuttaa pienin kustannuksin. Kokeile vain muutamia ideoita. Kolme harmaan eri sävyistä pöytäliinaa kerroksittain päällekkäin on erittäin tyylikäs ratkaisu. Valkoiset astiat ja pajupesät kynttilöineen toimivat tässä.

Valkoista pöytäliinaa voi elävöittää väreillä, esimerkiksi pastellinvärisillä lautasilla. Miten voit koristella pöydän pääsiäiseksi korostamaan keskipistettä? Käytä pitkää kuorenpätkää ja täytä se pääsiäismunilla, puksipuilla tai kanahahmoilla. Myös tulppaaneja tai narsisseja sisältävä maljakko näyttää kauniilta.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Pääsiäinen


Jak pomalować paznokcie na Święta Wielkanocne?

Miten maalata kynnet pääsiäiseksi?

07 kesäkuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Esteettisyys ja makuaisti ovat hyvän ulkonäön perusedellytyksiä. On hyvä näyttää hyvältä ympäri vuoden, mutta on päiviä, jolloin haluat näyttää vielä paremmalta. Tämä koskee myös kynsiä, jotka ovat yksi tärkeimmistä naisellisista...
Lue lisää
Jak udekorować okno na Wielkanoc

Miten koristella ikkuna pääsiäiseksi? Mielenkiintoisia ideoita

09 kesäkuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Talon koristelu juhlapyhiksi on suosittu ja ystävällinen tapa. Pöydät, hyllyt, seinät sekä ovet ja ikkunat koristellaan usein. Miten ikkuna koristellaan? Voit mennä tuhlailevasti, mutta voit myös ottaa käyttöön hienovaraisia juhlallisia...
Lue lisää
Jak się ubrać na Święta Wielkanocne

Miten pukeutua pääsiäiseksi? Tyylikkäät tyylit

06 kesäkuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Pääsiäinen voi herättää ristiriitaisia tunteita. Yhtäältä niiden luonne vaatii juhlallisuutta ja pohdintaa, toisaalta kevään aura lisää energiaa ja kohottaa tunnelmaa. Voiko näitä kahta sovittaa yhteen? Miten pukeudut pääsiäiseksi tilaisuuteen sopivasti...
Lue lisää