Mitä voi pestä astianpesukoneessa?

Mitä voi pestä astianpesukoneessa?

Astianpesukoneilla on nykyään epäilemättä tärkeä asema monissa puolalaisissa kotitalouksissa. Niillä on tärkeä rooli, eikä tässä ole mitään yllättävää, sillä astianpesukoneen edut ovat yksinkertaisesti taloudellisempia ja kätevämpiä. Jotta olisit tyytyväinen tämän laitteen palveluihin, kannattaa kuitenkin olla tietoinen siitä, mitä siihen voi laittaa – kaikki astiat eivät sovi astianpesukoneeseen, ja monet muutkin esineet voidaan laittaa siihen turvallisesti. Mitä astianpesukoneessa voi pestä? Tässä pikaopas astianpesukoneen käyttöön!

Astianpesukoneessa peseminen ja sen hyödyt

On olemassa syy, miksi yhä useammat ihmiset valitsevat astianpesukoneen kotiinsa. Mikä parasta – tämän laitteen hinta ei ole tällä hetkellä kohtuuton, minkä vuoksi moniin vuokra-asuntoihin asennetaan astianpesukone. Hinta ei kuitenkaan ole tärkein ratkaiseva tekijä investoijien kannalta. Astianpesukoneella on paljon muitakin etuja.

Ennen kaikkea astianpesukoneen käyttö merkitsee mukavuutta säästetyn ajan muodossa. Sinun tarvitsee vain asettaa astiat tai muut esineet asianmukaisesti ja asettaa pesuohjelma – astianpesukone hoitaa loput. Tämä tarkoittaa, että jokainen voi käyttää arvokasta aikaansa aivan eri tavalla kuin seisomalla tiskialtaan ääressä ja pesemällä astioita käsin. Toinen etu, joka ehdottomasti puhuu astianpesukoneiden puolesta, on taloudelliset säästöt. Astianpesukoneessa tiskaaminen on taloudellisempaa, koska siinä yksinkertaisesti käytetään vähemmän vettä kuin käsin tiskaamisessa. Tämän seurauksena myös vedenkulutuskustannukset ovat pienemmät.

Mitkä ruokailuvälineet ovat astianpesukoneen kestäviä?

Mitkä astiat voidaan pestä astianpesukoneessa?

Jotta laite toimisi moitteettomasti ja jotta käyttäjä olisi täysin tyytyväinen sen toimintaan, on noudatettava muutamia yksinkertaisia sääntöjä. Jokaisella laitteella on omat käyttötarkoituksensa ja vasta-aiheensa. Voiko silikonimuotteja pestä astianpesukoneessa ja miten se toimii induktiolieden kanssa? Ja ennen kaikkea, mitä pitäisi pestä astianpesukoneessa, jotta mikään ei vahingoituisi? On käynyt ilmi, että on melko vähän esineitä, jotka voidaan laittaa astianpesukoneeseen. Seuraavat sopivat astianpesukoneeseen:

  • ruostumattomasta teräksestä valmistetut kattilat,
  • lämmönkestävät astiat,
  • kivitavarat,
  • ruokailuvälineet,
  • lasit,
  • muotit, astiat ja silikonimatot,
  • muoviset hiusharjat,
  • saippuakupit ja saippuasäiliöt,
  • kynsileikkurit tai sakset,
  • meikkisiveltimet.

Tämä pitkä luettelo osoittaa, kuinka monta esinettä voidaan sijoittaa astianpesukoneeseen, joka pystyy käsittelemään ne moitteettomasti. Saattaa tulla melkoisena yllätyksenä, että tämä älykäs laite sitoutuu pesemään muutakin kuin vain ruokailuvälineitä ja astioita. Astianpesukoneeseen asetetut arkiset esineet voivat saada uuden elämän ja taata käyttäjälle korkeimman mahdollisen hygieniatason – eikö tämä visio kuulosta todella hienolta?

Mitkä astiat voidaan pestä astianpesukoneessa?

Symboli ja merkintä siitä, että tuote on astianpesukoneenkestävä

Astianpesukoneen käyttö ei ole mitään monimutkaista, ja jokainen käyttäjä pystyy varmasti käyttämään sitä. On kuitenkin hyödyllistä erottaa toisistaan astianpesukoneelle sopivat materiaalit ja ne, jotka on parempi pestä käsin. On tunnettu tosiasia, että astioita voi helposti laittaa siihen, mutta ongelma syntyy, kun talossa on kolmea eri muovityyppiä. Mistä siis tietää, mitä voi pestä astianpesukoneessa? Apuun tulee pettämätön astianpesukoneenkestävyysmerkki. Sen avulla käyttäjien on helppo erottaa toisistaan esineet, joihin astianpesuprosessi ei vaikuta haitallisesti.

Astianpesukoneenkestävyysmerkki on erittäin helppo tunnistaa – tämä symboli esittää kahta lautasta, joiden yläpuolella on kolme vesisuihkua. Merkki esitetään pienen neliön muodossa, ja se sijoitetaan aina astianpesukoneen alapuolelle, jos se on astianpesukoneenkestävä. Sen avulla on helppo tarkistaa, onko astian peseminen astianpesukoneessa turvallista ja miten ruostumaton teräs käyttäytyy.

Astianpesukoneen turvallinen symboli

Voiko kristalleja pestä astianpesukoneessa?

Kiteiden pesemiseen astianpesukoneessa liittyy edelleen monia epäilyksiä. Tämä herkkä materiaali vaatii varovaisuutta, ja monet ihmiset yksinkertaisesti pelkäävät laittaa niitä laitteeseen. Todellisuudessa tilanne on hieman erilainen. Myönnettäköön, että pääsääntöisesti kristallimuovien pesua astianpesukoneessa pidetään riskialttiina, eikä niitä suositella laitettavaksi tähän laitteeseen. On kuitenkin olemassa astianpesukonemalleja, jotka on ohjelmoitu herkkiä astioita tai laseja ajatellen. Siksi kannattaa astianpesukonetta ostaessa kiinnittää huomiota 40 °C:n lasiohjelmaan ja GlassSecure-suojaukseen, sillä joissakin koneissa on nämä ominaisuudet.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo