Miten mittaan verhot? Minkä levyiset verhot?

Miten mittaan verhot? Minkä levyiset verhot?

Verhojen mittaaminen ei ole lainkaan vaikeaa. Sinun on vain tiedettävä, miten se tehdään. Verhot ovat suosituin tapa koristella ikkunoita. Ne korostavat suunnittelutyyliä ja antavat yksityisyyden tunteen. Miten verhot mitataan, jotta ne sopivat täydellisesti? Tämä riippuu niiden tyypistä. Verhot voidaan ripustaa ikkunalaudalle, ja ne voivat päättyä hieman lattian yläpuolelle laskoksiin. Hyvin huolellisesti mitattuna ne näyttävät täydellisiltä.

Miten valitsen verhon leveyden?

Peruskysymys on , miten mittaat verhot? Verhon mittaamiseen tarvitset mittanauhan. Mieluiten teräksinen, sillä räätälin mitta saattaa olla liian lyhyt. Verhojen leveyttä määritettäessä otetaan huomioon ikkunan ja verhokiskon leveys. Verhon koko määritetään tämän perusteella. Verhon leveys ja ikkunan leveys ovat kaksi eri ulottuvuutta. Tärkeä asia on haluttujen rypytysten voimakkuus.

miten valita verhon leveys

Miten verhon leveys siis mitataan? Jos oletetaan, että halutaan 2:1-rypytys, verhon leveys mitataan kahdella. Tämä on tavallinen rypytys. Jos sinulla on esimerkiksi 2 metrin verhotanko, verhon leveys on 4 metriä. Jos haluat tiheämmän rypyn, kerro verhotangon mitta 3:lla tai 4:llä. Nyt tiedät, miten verhon leveys lasketaan. Tiheä verho takaa enemmän yksityisyyttä mihin tahansa kotiin.

Miten ostan verhot ikkunaani?

Verhon pituus riippuu kiinnitystyypistä. Jabottien tapauksessa korkeus mitataan niiden keskikohdasta haluttuun pituuteen. Mutta miten mitataan verhot läpivienneillä? Läpivientiin ripustetut verhot mitataan verhotangon yläreunasta tiettyyn pisteeseen. Lisäksi sinun on lisättävä noin 3 cm ylimääräistä reunusta varten. Jos kyseessä on ikkunalaudoitus, sen pitäisi mieluiten päättyä noin 2 cm ikkunalaudoituksen yläpuolelle tai 15 cm sen alapuolelle. Jos odotat pehmeiden taitosten vaikutusta lattiaan, on hyvä tehdä 20 cm:n lisäys.

kuinka monta verhoa ikkunaan

Kun ostat verhoja metritavarana, on hyvä ostaa rypytysnauha. Sen avulla on helpompi tehdä taitteita, jotka ovat esteettisesti miellyttäviä ja tasaisia. Niitä on saatavana useina muunnelmina. Esimerkiksi kontrafolttinauha, vuorottelunauha tai lyijykynäteippi. Kyse on yksilöllisestä mausta. Olipa valintasi mikä tahansa, sitä on ostettava verhon leveyden verran. Tämä on ihanteellista, jos sinulla on verhokisko, jossa on nepparikiinnitys.

Kuinka paljon verhoa per ikkuna? Miten mittaat verhot?

Jos osaat jo laskea verhojesi leveyden, ostaminen on helppoa. On tärkeää tietää, miten ostaa valmiita verhoja ja ompelumateriaalia. Molemmissa tapauksissa yksityiskohtaiset mitat ovat tärkeitä. Pitämällä kiinni mitoista saat täydelliset verhot. Ja sellaiset, jotka korostavat asunnon suunnittelutyyliä.

Kuinka monta metriä verhoa ikkunaa kohti pitäisi ostaa? Jokaisella verholla on tietty korkeus paalissa. Verhojen leveys taas ostetaan metreittäin. Jos sinulla on verhotanko, jonka pituus on 300 cm, sinun on kerrottava tämä kertaa 2. Tuloksena on 600 cm, ja tämä on verhon leveys. Paalun enimmäispituus on yleensä 280 cm, ja tämä on verhomme pituus. Pituuden osalta emme tarvitse sivujen saumausvarausta, koska kangas on jo valmiiksi viimeistelty.

miten lasketaan verhon leveys

Mitä etuja on siitä, että ikkunoissa on verhot?

Verhoilla on monia etuja. Voimme mainita muun muassa seuraavat:

  • niitä voidaan käyttää kaikissa käytettävissä olevissa huoneissa,
  • niitä on saatavana verhojen vakiokokoina ja paljon muuta,
  • niillä on poikkeuksellisia muotoiluominaisuuksia, ne korostavat huoneen tyyliä,
  • ne antavat suuren mukavuuden ja yksityisyyden tunteen omassa kodissa,
  • kodista tulee kodikkaampi,
  • pitkät verhot olohuoneissa suojaavat täydellisesti auringolta ja uteliailta naapureilta,
  • laajan mallivalikoiman ansiosta voit valita yksilöllisen makusi mukaan.

Mitkä verhot ovat parempia? Metro- vai valmisverhot?

Verhojen leveys riippuu ikkunasta ja verhokiskosta. On niitä, jotka suosivat valmiita verhoja, ja niitä, jotka ostavat ne mieluummin metritavarana. Kumpi on parempi? Tämä on periaatteessa yksilöllinen kysymys. Molemmissa tapauksissa on varmasti etuja. Metriverhot sopivat erinomaisesti epätavallisiin ikkunakokoihin. Hinta on myös edullisempi. Toisessa tapauksessa ne ovat heti ripustusvalmiita. Niitä ei tarvitse viedä räätälille. Päätös on kuluttajan tehtävä.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo