Miten ommella verhot, tuuletin ja paneeliverhot?

Miten ommella verhot, tuuletin ja paneeliverhot?

Verhot ovat kaunis sisustus, joka sopii täydellisesti keittiöön, olohuoneeseen, työhuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Tyylikkään verhon ompelemisen itse ei tarvitse olla vaikeaa, jos osaat käsitellä kutakin kangasta vaihe vaiheelta. Ensin sinun on valittava optimaalinen kangas, ja sitten sinun on valmisteltava malli ja kaikki tarvittavat lisävarusteet. Ja miten ompelet verhot? Tätä opasta noudattamalla kuka tahansa pystyy luomaan tyylikkäät verhot muodikkaaseen sisustukseen hetkessä.

Miten ommella verhot – perusperiaatteet

Ennen kuin aloitat ompelun, sinun on löydettävä kangas, jolla on oikea läpinäkyvyysaste. Jos verhon on tarkoitus estää näkymä ikkunan ulkopuolelle, voit valita voilea, jacquardia tai satiinia. Toisaalta kankaita, jotka päästävät valon hyvin läpi, ovat esimerkiksi tylli ja organza. Nämä kankaat saattavat käyttäytyä ommeltaessa eri tavalla, koska niiden rakenne on erilainen. Seuraavaksi on mietittävä, miten verho kiinnitetään verhokiskoon, ja lisäksi on hankittava tarvittavat tarvikkeet. Entä miten ompelet verhot? Tätä varten on suositeltavaa:

  • mitata verhokiskon pituus
  • mittaa etäisyys verhokiskosta lattiaan
  • vähennä lopullisesta pituudesta 1 cm

Kangas on saumattava huolellisesti, jotta saadaan aikaan tasaiset päällekkäisyydet. Joitakin kankaita voi ostaa viimeistellyllä pohjalla.

Miten ompelen verhot voilesta?

Voile on melko tiheä ja liukas kangas. Siksi verhojen ompeleminen voilesta vaatii jonkin verran taitoa. Helpottaaksesi sitä voit prässätä kankaan, jolloin se asettuu paremmin ja saumaus sujuu nopeammin. Vaikeampi tehtävä on kiinnitysjärjestelmän tekeminen, erityisesti verhoissa, joissa on läpivienti. Ja miten ompelet verhot voilesta? Sinun on käytettävä ammattikäyttöön tarkoitettua ompelukonetta, räätälin saksia ja hyvälaatuista synteettistä lankaa. Sauman on oltava tasainen, ja sen on oltava oikealla etäisyydellä reunasta. Jos haluat, että kokonaisuudesta tulee näyttävän näköinen, kangas kannattaa rypistää nauhoilla.

miten ommella voile verho

Miten teen tuuletinverhot?

Viuhkaverhot näyttävät kauniilta, ja niitä voidaan käyttää keittiön ikkunan koristeluun. Tällöin verhojen ompelu voi kuitenkin viedä hieman enemmän aikaa. Entä miten ompelet tuuletinverhot? Tarvitset mallin, josta jäljität halutun muodon. Sitten ompelukoneella sinun on viimeisteltävä verhon sivut ja tehtävä esteettisesti miellyttävä reunus leikatusta kaaresta. Tuulettimen valmisteluun kannattaa käyttää erityistä verhojen rypytysnauhaa.

Miten ommella paneelit verhoista?

Nykyään löydät helposti mielenkiintoisia ideoita verhopaneelien ompeluun. Esimerkiksi houkutteleva vaihtoehto on paneeleista valmistettu malli. Tämäntyyppiset verhot sopivat moderniin sisustukseen ja sopivat hyvin tilavaan olohuoneeseen. Ja miten ommella paneelit verhoista? Tällainen rakenne liukuu kiskoon ja kiinnitetään tarranauhalla. Aluksi sinun on valittava paneelien leveys ja lukumäärä. Kangas ommellaan päällekkäin kankaan kummallakin reunalla. Tarranauha on ommeltava verhon yläosaan. Sitten sinun on luotava paneelin alaosaan tasku, jotta siihen voidaan sijoittaa painotuselementti, joka saa koko kokonaisuuden istumaan kauniisti.

miten ommella paneeli verhot

Miten ommella verho – käytännön vinkkejä

Kun osaat ommella paneeli-, voile- tai viuhkaverhot, on aika ryhtyä töihin. Perusteena on valmistella hyvin valaistu ja siisti työpiste. Jokaisessa vaiheessa on tarkistettava huolellisesti, että kaikki kappaleet on liitetty yhteen symmetrisesti. Verhojen ompelu vaatii paljon tarkkuutta ja keskittymistä. Kun suunnittelet verhoja läpivienteihin, tee tasainen määrä reikiä noin 15 cm:n välein. Rypytysnauhalla oleva verho on yksinkertaisempi tehdä. Kannattaa kuitenkin muistaa rypyttää kangas oikeassa suhteessa, jotta se asettuu tasaisesti.

miten ommella tuuletin verhot

Verhojen ompeleminen itse voi antaa sinulle paljon tyydytystä. Se on hyvä tapa käyttää aikaa rakentavasti ja säästää rahaa. Kun teet sitä ensimmäistä kertaa, kannattaa valita yksinkertainen malli, joka ei vaadi paljon työtä. Tyylikkäät voile-verhot ovat muodikas lisävaruste, joka tekee sisustuksestasi erityisen viihtyisän. Siksi kannattaa osata ommella verhot, jotta voit luoda omaperäisen sisustuksen kotiisi, asuntoosi tai toimistoosi.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo