Miten silitän verhot, jotka on valmistettu voilesta, polyesteristä ja tylliä?

Miten silitän verhot, jotka on valmistettu voilesta, polyesteristä ja tylliä?

Verhot ovat erittäin käytännöllinen ikkunan sisustus. Ne antavat kotitalouteesi intiimiyden tunteen, mutta ne myös täydentävät täydellisesti koko sisustusta. Houkuttelevat verhot voivat loihtia hämmästyttävän tunnelman, sillä ne hajottavat hienovaraisesti auringonvaloa, kun ne ripustetaan. Ennen niiden ostamista on kuitenkin syytä tietää, miten niiden eri materiaalityypeistä huolehtiminen onnistuu. Tänään kerromme, miten silittää verhot, jotka on valmistettu voilesta, polyesteristä ja tylliä. Lue lisää.

Verhojen silitys – miten se tehdään vaihe vaiheelta?

Kun etsit täydellistä mallia verhoillesi, on otettava huomioon useita tekijöitä:

 • ikkunan mitat,
 • verhojen haluttu pituus,
 • väri ja sävy,
 • materiaali.

Vaikka kaikki edellä mainitut seikat ovat erittäin tärkeitä, vain viimeinen niistä on ratkaiseva jokapäiväisen käytön kannalta. Lyhyesti sanottuna: ennen kuin päätät tietyn tyyppisistä verhoista, kannattaa pitää mielessä, että niitä on aika ajoin päivitettävä. Ohuet ja herkät kankaat voivat olla ongelmallisia pestessä, mutta verhojen silittäminen voi olla todellinen haaste. Sinun tarvitsee kuitenkin muistaa vain muutama yksinkertainen sääntö, jotta voit hoitaa tämän tehtävän!

Miten voile-verhot silitetään?

Aloitetaan materiaalista, joka vaikuttaa ensi silmäyksellä suhteellisen ongelmalliselta. Voile on hyvin näyttävää, mutta äärimmäisen herkkää. Tästä syystä jo sen pesussa on noudatettava erityistä huolellisuutta. Korkeat lämpötilat ja kaikenlainen kitka ovat sen tapauksessa erittäin epätoivottavia. Silitettäessä voilesta valmistettuja verhoja tämä on myös otettava huomioon asettamalla silitysrauta suhteellisen alhaiselle lämpötilalle. Jotta materiaalia voidaan suojella edelleen mahdolliselta sulamiselta tai palamiselta, on suositeltavaa silittää verho puuvillakankaan läpi.

 • Voit silittää voilea perinteisellä silitysraudalla, mutta alhaisemmalle lämpötilalle asetettuna.
 • Materiaali palaa ja kiiltää helposti kuitujen sulamisen vuoksi.
 • Silitys kannattaa tehdä puuvillakankaan läpi, joka suojaa lisäksi voilea.
miten silittää voile verhot

Miten silittää polyesteriverhot?

Keinokankaat, kuten polyesteri, ovat helpoimmin huollettavia, sillä ne eivät vaadi erityisiä varotoimia….. tai edes silitystä! Toistaen siis kysymyksen siitä, miten silittää polyesteriverhot, vastaus on: ei lainkaan. Ripusta ne vain verhotankoon, kun ne ovat vielä kosteat, ja ne suoristuvat itsestään oman painonsa alla. Tästä syystä polyesteriverhoja suositellaan erityisesti kiireisille, kiireisille ihmisille, jotka haluavat suurta käytännöllisyyttä. Tämäntyyppiset verhot säästävät aikaa ja tarjoavat samalla houkuttelevan lopputuloksen.

 • Polyesteriverhot eivät vaadi mitään erityiskäsittelyä.
 • Niitä ei tarvitse silittää – ripusta ne vain verhotankoon, kun ne ovat kosteat.

Miten silitän tylliverhot?

Toinen kangas, joka voi olla hankala, on tylli. Tämä kangas on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, koska se on ilmava ja näyttää ikkunassa erittäin siroilta. Ennen tylliverhojen silitystä kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että perinteisen silitysraudan käyttö voi olla liian riskialtista. Kannattaa hankkia höyrysilitysrauta tai moderni silitysrauta, joka tuottaa paljon höyryä. Silitä tylliverhot, kun ne on jo kiinnitetty verhokiskoon – tässä asennossa höyrysilitysrauta (tai höyrysilitysrauta) pääsee kulmiin ja koloihin. Muista pitää turvallinen etäisyys koneen ja kankaan välillä.

 • Tylliä kannattaa silittää roikkuvassa asennossa.
 • Käytä höyrysilitysrautaa tai silitysrautaa, jossa on höyrynkehitin.
 • Pidä laitetta turvallisella etäisyydellä.
miten silittää tylliverhot

Verhojen silittäminen – se on helppoa!

Miten silittää voile-, tylli- ja polyesteriverhot? Kullakin näistä materiaaleista on erilaiset ominaisuudet. Siksi ennen verhojen ostamista on tärkeää miettiä paitsi sitä, miltä ne näyttävät, myös sitä, miten niitä tulisi hoitaa. Onhan tunnettu tosiasia, että vain siistit, puhtaat ja rypyttömät verhot ovat sisustuksen todellinen koriste. Kun päätät valita tietyn kankaan, voit myös sovittaa verhotyypin elämäntyyliisi.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo