Miten pestä ja silittää laskostettu hame ja mekko?

Miten pestä ja silittää laskostettu hame ja mekko?

Laskostetut hameet ja mekot ovat naisellisia ja tyylikkäitä vaatekaapin osia. Ne näyttävät näyttäviltä ja pidentävät vartaloa optisesti. Säilyttääkseen ihanteellisen muotonsa ja ulkonäkönsä niitä on hoidettava hyvin. Miten pestä ja silittää laskostetut hameet?

Miten pestä laskostettu hame?

Tarkista hameen etiketti ennen pesua. Siitä löydät kaikki suositukset vaatteen hoidosta. Pesutapa riippuu pääasiassa kankaan tyypistä. Laskostettu silkkihame voi helposti vaurioitua, joten pesukoneen on oltava hyvin varovainen. Turvallisin tapa pestä laskostetut vaatteet on käyttää pesussa lämmintä, mutta ei kuumaa vettä. Käyttämällä liikaa lämpöä laskoksen rakenne voi muuttua.

miten pestä laskostettu hame

Laskostettu hame – mikä on paras tapa pestä se?

Laskostetut hameet ja mekot on yleensä valmistettu herkistä materiaaleista. Siksi on tärkeää valita oikeat pesuaineet, jotka eivät vahingoita niitä. Erityisesti pesukapselit ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne ovat sekä tehokkaita että turvallisia. On myös tärkeää rajoittaa kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa herkkää kangasta.

Miten pestä laskostetut mekot ja hameet – mitä pitäisi pitää mielessä?

 • laskostetut vaatteet tulisi pestä käsin tai pesukoneessa hellävaraisessa tilassa (laskokset voivat vaurioitua liian korkeassa lämpötilassa ja liian nopeassa pyörityksessä),
 • kun peset laskostettuja kankaita, älä laita muita vaatteita pesukoneeseen (raskaat kankaat johtavat laskosten rypistymisen lisääntymiseen),
 • vaatteet, joissa on laskoksia, on ripustettava roikkumaan, eikä niitä saa koskaan leikata pois,
 • laskostettu mekko tai hame ei sovellu rumpukuivaukseen tai linkouskuivaukseen,
 • kuivaus on suoritettava roikkuvassa asennossa kaukana patterista.
miten pestä laskostettu mekko

On tärkeää, että katsot aina etiketin ennen pesua. Jos mekon tai laskostetun hameen etiketissä on merkintä dry-clean-only, käyttäjän on pidättäydyttävä pesemästä vaatetta itse.

Miten silitän laskostetun hameen?

On tärkeää, että laskostetun hameen silitys tehdään, kun vaate on vielä hieman kostea. Kuivaamaton kangas nopeuttaa prosessia ja poistaa rypyt. Jos kangas on jo ehtinyt kuivua, älä ripottele siihen vettä, sillä se aiheuttaa rumia laikkuja silityksen aikana. Jos laskostettu mekko on täysin kuiva, voit ripustaa sen kylvyn ajaksi kylpyhuoneeseen, jolloin höyry kostuttaa kankaan. Miten silitetään laskostettu hame?

 1. Aseta mekko tai hame ensin vapaasti laudalle niin, että laskokset ovat samansuuntaiset.
 2. Sitten sinun on käytettävä paperiliittimiä, joiden koko vastaa laskosten leveyttä. Nipistimien on oltava metallisia, eikä niissä saa olla muovia, sillä silitysraudan kuumuus voi sulattaa ne.
 3. Neulaa laskokset vaatteen alareunassa ja laskosten alkamiskohdassa, jotta ne pysyvät oikeassa asennossa.
 4. Silitä nyt jokainen laskos ylhäältä alaspäin.
 5. On tärkeää, että silitysrautaa ei käytetä klipsien yli, sillä se voi aiheuttaa painaumia kankaaseen ja naarmuttaa koneen pinnan.
 6. Silityksen jälkeen ripusta vaate henkariin ja poista klipsit vaatteesta.
miten silitän laskostetun hameen

Miten silitetään laskostetut mekot ja hameet – nopea menetelmä

Laskokset voidaan silittää paljon nopeammin käyttämällä höyrysilitysrautaa. Ripusta vaate ensin henkariin. Kurota sitten klipsit kiinni varmistaaksesi, että kangas on kunnolla kohdakkain ilman, että vaarana on uusien rypytysten syntyminen. Muista kääntää silkkihame ensin nurinpäin.

miten silitän laskostetun hameen

Seuraavassa vaiheessa yksinkertaisesti aseta suutin laskostettuun vaatteeseen ja siirry ylhäältä alaspäin. Kuuma höyrysuihku tunkeutuu syvälle kankaaseen ja suoristaa sen kuidut huolehtien laskosten muodosta. Tämä on erittäin nopea tapa suoristaa laskostetut vaatteet. Höyrystimen käyttö on turvallinen tapa saada vaatteesi näyttämään taas hyvältä ja säästää samalla aikaa.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo