Mitä ei voi pestä astianpesukoneessa?

Mitä ei voi pestä astianpesukoneessa?

On helppo sanoa, että astianpesukoneista on tullut viime vuosina monien kotitalouksien pelastaja. Niiden suosio kasvaa vuosi vuodelta, ja yhä useammassa kodissa on tämä nykyaikainen laite. Se on loistava vaihtoehto tiskaamiselle käsin, sillä se säästää paljon aikaa ja on myös taloudellinen.

Jotta voisit kuitenkin huolehtia astiastasi kunnolla, kannattaa perehtyä astianpesukoneen käyttöön. Mitä ei missään tapauksessa saa pestä astianpesukoneessa? Tässä ovat tärkeimmät asiat, jotka on hyvä tietää astianpesukoneessa pesemisestä!

Nykyaikaisuuden hyödyt – astianpesukoneessa pesemisen edut

Astianpesukoneista on tullut monissa kotitalouksissa erittäin haluttu laite hyvästä syystä. Ne eivät maksa paljon, ja voit varmasti tehdä elämästäsi mukavampaa niiden avulla. Markkinoilla on nykyään monia eri kokoisia malleja, joten astianpesukone voidaan sovittaa täydellisesti keittiön kokoon eikä se vie liikaa tilaa. Mutta mikä tärkeintä, miksi astianpesukoneessa pesemistä pidetään paljon edullisempana vaihtoehtona?

Mitä ei saa pestä astianpesukoneessa?

Lähinnä siksi, että astianpesukoneessa peseminen vie paljon vähemmän aikaa kuin astioiden peseminen käsin. Kun kyse on tästä nykyaikaisesta vaihtoehdosta: sinun tarvitsee oikeastaan vain laittaa astiat astianpesukoneen koriin, laittaa pesuainetta ja käynnistää ohjelma. Laite hoitaa loput, ja käyttäjä voi käyttää säästyneen ajan tuottavammin. Lisäksi astianpesukone on taloudellisempi. Vedenkulutus on varmasti paljon vähäisempää kuin käsin tapahtuvassa pesussa – joten vesikustannukset ovat pienemmät, millä on myös merkittävä vaikutus ympäristöön.

Mitä ei saa pestä astianpesukoneessa – musta lista

Voiko muovia pestä astianpesukoneessa? Voiko posliinia pestä astianpesukoneessa? Entä hopeoidut ruokailuvälineet? Nämä kysymykset tulevat hyvin usein mieleen jokaiselle tämän puhdistuslaitteen käyttäjälle. Eikä siinä ole mitään ihmeellistä, sillä kukaan meistä ei haluaisi pilata suosikkiastiastoaan. Mitä sinun pitäisi ottaa huomioon astianpesukonetta käyttäessäsi?

Puiset laudat ja lusikat

Puiset astiat ja ruokailuvälineet – puiset astiat, lusikat ja muut tarvikkeet voivat turpoaa ja halkeilla, kun ne altistuvat runsaalle vedelle. Voiko puisen laudan siis pestä astianpesukoneessa? Jos haluat, että se kestää pitkään, se on parempi pestä käsin.

Posliini astianpesukoneessa

Käsin koristellut posliini- ja keramiikka-astiat – näiden astioiden koristeellinen pinnoite altistuu intensiiviselle työlle vesisuihkun tai kuivauksen muodossa. Posliinin pesu astianpesukoneessa voi vahingoittaa sitä merkittävästi.

Voiko posliinia pestä astianpesukoneessa?

Muoviset astiat ja astiat

Useimmat muoviesineet – muoviastiat voidaan tosiaan puhdistaa astianpesukoneessa, mutta tarkista aina, että niissä on siihen oikeuttava tunnus. Monet tällaiset esineet eivät yksinkertaisesti ole kuumuutta kestäviä.

Hopeoidut ruokailuvälineet astianpesukoneessa

Monet ihmiset huomaavat ruokailuvälineissä tahrat astianpesukoneessa pesemisen jälkeen eivätkä ymmärrä, mistä ongelma johtuu. Itse asiassa hopeoidut ruokailuvälineet eivät useimmiten sovellu astianpesukoneeseen, mikä voi aiheuttaa niiden tummumista.

Voiko hopeoidut ruokailuvälineet pestä astianpesukoneessa?

Kristallilasit ja -pikarit

Tämä herkkä materiaali on yleensä puhdistettava käsin. Vain joissakin astianpesukonemalleissa on GlassSecure-ohjelma, joka suojaa lasia, muut saattavat aiheuttaa lohkeamia tai naarmuttaa kristallien pintaa.

Kupari- ja teflonpannut

Kauniin näköiset keittoastiat voivat himmentyä ja menettää kuparikiiltonsa altistuessaan korkeille lämpötiloille. Teflonpinnoite taas voi vaurioitua ja sen heikentyminen vaikuttaa merkittävästi ruoan tarttumiseen pohjaan.

Astianpesukoneen kieltomerkki – onko sellainen olemassa?

Musta lista esineistä, joita ei saa pestä astianpesukoneessa, on todella laaja, joten on varmasti vaikea muistaa kaikkia materiaaleja ja pinnoitteita, jotka eivät sovellu astianpesukoneeseen, mutta jotka voi helposti laittaa siihen. On kuitenkin lohduttavaa tietää, että on olemassa hyvä tapa erottaa nämä kaksi ryhmää toisistaan – astianpesukoneessa pesemisen symboli.

Ei astianpesukoneenkestävä symboli

Useimmissa astioissa ja tarvikkeissa, jotka voidaan pestä tällä laitteella, on erityinen grafiikka, joka on erittäin helppo tunnistaa. Se on symboli, jossa näkyy kaksi lautasta, joiden päällä on kolme vesivirtaa. Tällainen symboli lautasessa tarkoittaa, että astianpesukone pystyy käsittelemään sen erittäin hyvin eikä sinun tarvitse huolehtia negatiivisista vaikutuksista.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo