Miten tapetti revitään pois uuden tapetin kiinnittämistä varten?

Miten tapetti revitään pois uuden tapetin kiinnittämistä varten?

Huoneiden tapetit vaihdetaan monista syistä. Yleisimpiä syitä ovat lika, jota ei saa poistettua, seinistä ruman näköisiksi muuttuneet vauriot tai yksinkertaisesti sisätilojen ulkoasun raikastaminen. Työ alkaa vanhan tapetin irrottamisella. Alkuun tarvitaan oikeat työkalut ja huone on valmisteltava. Tässä artikkelissa opit, miten tapetti irrotetaan seinästä, jotta voit helposti kiinnittää uuden tapetin.

Miten valmistaudun tapetin poistamiseen? Mistä sinun on oltava tietoinen?

Tapetin poistaminen on usein nopea prosessi, joka ei vaadi työkaluja tai valmisteluja. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen ja kunnossa olevan tapetin haluat poistaa, sinun on kuitenkin mietittävä etukäteen, miten tapetit poistetaan, jotta koko prosessi on mahdollisimman helppo eikä sinun tarvitse tehdä paljon siivoustyötä..

miten ladata taustakuva

Katso ensin seiniltä, onko siellä roikkuvia esineitä. Jos ripustettavia esineitä on, esimerkiksi hyllyjä, verhotankoja, kuvia, seinävalaisimia, kaikki on poistettava. Kytkentäkehykset voivat myös vaikeuttaa tapetin nopeaa irrottamista, joten on järkevää poistaa ne ensin.

Suojaa kaapelit ja pistorasiat

Kun nykyistä tapettia revitään seinistä, käytetään usein vettä. Tällöin on tärkeää, että osat, jotka eivät saa joutua kosketuksiin veden kanssa, suojataan asianmukaisesti. Tähän kuuluvat myös pistorasiat ja kaapelit. Turvallisuuden lisäämiseksi voit katkaista sähköt remontoitavasta huoneesta

Suojaa huonekalut ja lattiat

Tapettien poistaminen aiheuttaa paljon pölyä. Tällaista pölyä on vaikea poistaa esimerkiksi huonekaluista. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa peittää huonekalut muovikalvolla tai poistaa ne remontoitavasta huoneesta

Myös lattia kannattaa peittää muovikalvolla tai sanomalehdellä. Etenkin, jos sinulla on puulattia, joka ei saa altistua kosteudelle pitkään aikaan. Muovikalvo kannattaa kiinnittää maalarinteipillä.

Tapetin kuiva poisto

Tapetit voidaan repiä pois kahdella tavalla:

 • märkänä,
 • kuivana.
miten kuivaa pyyhkiä tapetti

Kuivamenetelmä ei kuulu helppoihin menetelmiin, sillä se on hyvin työläs. Joissakin tapauksissa se voi kuitenkin olla ainoa vaihtoehto, jos veden käyttö ei ole vaihtoehto. Kokeile ensin kuivaa tapetinpoistomenetelmää ja vasta sitten, jos tapetti ei tahdo irrota, kokeile märkämenetelmää.

Kuivamenetelmä on tapettien irrotusmenetelmä, joka toimii hyvin esimerkiksi vinyyli-, kuitukangas- tai lasikuitutapeteille

Miten revin tapetin irti kuivamenetelmällä?

Tällä menetelmällä sinun on irrotettava tapetti hitaasti ja matalassa kulmassa ja seurattava, miten tapetti irtoaa. Kuorinta aloitetaan parhaiten mistä tahansa nurkasta, jolloin tapettia alitetaan maalikaapimella ja vedetään sitten materiaali irti seinästä.

Kun työskentelet maalauslastalla, varo vahingoittamasta seinää. Jos et ole varovainen, seinään syntyy painaumia ja turhia reikiä. Jos seinä on vaurioitunut, sinun on tasoitettava se lastalla tai kaapimella.

miten poistaa tapetti seinästä

Jos tapetti irtoaa kokonaisina paloina ilman ongelmia, kun revit sen irti, voit jatkaa kipsilevyn kiinnittämistä. Jos huomaat, että tapetti alkaa repeillä sitä irrottaessasi, käytä märkämenetelmää.

Kuivaan tapetinpoistoon tarvittavat työkalut

Tässä ovat työkalut, joita tarvitset kuivaan tapetin poistoon:

 • metallinen maalikaavin
 • tapettikaavin
 • muovikalvo (huonekalujen ja lattioiden suojaamiseksi)
 • maalarinteippi
 • hiomapaperia tai sähköhionta

Tapetin märkäpoisto

Märkämenetelmässä on kaksi lisämenetelmää. Voidaan käyttää vedellä täytettyä suihkepulloa. Tällöin suihkutetaan suoraan tapetin päälle kahdesti. Anna ruiskutetun materiaalin imeytyä 10-15 minuuttia. Kun aika on kulunut, käytä maalarin lastaa repaleisen tapetin kulman heikentämiseen. Tämän jälkeen tapetti pitäisi olla mahdollista vetää pois seinästä ilman ongelmia.

miten poistaa tapetti Marokossa

Jos näin ei käy, suihkuta tapetti yksinkertaisesti uudelleen kuumalla vedellä. Anna tapetin imeytyä vielä 10-15 minuuttia ja vedä se sitten uudelleen irti lastalla.

Erityisvalmisteiden käyttö

Tapetin ja liiman irrottamiseen on mahdollista käyttää myös erikoisvalmisteita. Tällöin materiaali irtoaa kokonaisina levyinä. Valmisteita on saatavana tiivisteiden muodossa. Se on laimennettava vedellä ja sekoitettava ämpärissä. Valmiste tunkeutuu tapettiin ja heikentää liimaa, joka pitää materiaalin paikallaan

Ennen valmisteen levittämistä tapetille se on leikattava erikoistyökaluilla. Näin aine imeytyy nopeammin. Sen jälkeen seinä on puhdistettava liimajäämistä erityisellä seinänpuhdistusharjalla, ennen kuin voit speksata ja tapetoida.

miten poistaa tapetti

Märkätapetin poistoon tarvittavat työkalut

Täältä löydät märän tapetin poistoon tarvittavat työkalut:

 • ämpäri
 • maalarin lastat
 • vesi
 • tapetinpoistoaine
 • tapettileikkuri (kirjansitojaveitsi) tai piikkitela, tapettitaltta, tapettitaltta
 • seinänpuhdistusharja (kovaharjainen)
 • maalarinteippi
 • liimapaperiteippi

Tapettien poistoon käytettävät kotikonstit

Hyväksi todettu ja erittäin tehokas tapa poistaa tapetti kotona on käyttää vettä ja etikkaa. Tämä menetelmä helpottaa ja nopeuttaa vanhan tapetin poistamista. Miten voit poistaa tapetin seinästä tällä tavalla? Valmista yksinkertaisesti haaleaa vettä ja sekoita se puoliksi etikkaan. Suihkuta sitten vettä seinälle tai liota sitä märällä sienellä. Jätä märkä seinä 20 minuutiksi.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Taustakuva


jaka tapeta do przedpokoju

Mikä tapetti eteiseen?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Eteinen on jokaisen talon ja asunnon käyntikortti. Täällä kävijä saa ensivaikutelman sisätiloista. Tästä syystä eteisen on oltava esteettisesti miellyttävä. Tapetti on hieno koriste ja suojaa seiniä. Se on tehtävä hyvistä...
Lue lisää
Jaka tapeta do małej sypialni

Mikä tapetti pieneen makuuhuoneeseen? Tyylikkäät järjestelyt

10 joulukuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Taustakuva on palaamassa suosioon. Ne ovat yhä yleisempiä nykyaikaisessa kodissa tai asunnossa. Ne eroavat täysin perhekotiin liitetyistä malleista. Nykyään ne ovat täysin ainutlaatuisia, niitä on saatavana monissa väreissä ja kuoseissa...
Lue lisää
jaka tapeta do kuchni

Mikä tapetti keittiöön?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Keittiö on huone, jossa tapetti tarjoaa alkuperäisen seinäkoristeen ja suojaa sitä samalla lialta ja kosteudelta. On olemassa erityyppisiä tapetteja, jotka on sovitettava huoneen tyyppiin ja muotoiluun. Se on mielenkiintoinen vaihtoehto...
Lue lisää