Mikä tapetti keittiöön?

Mikä tapetti keittiöön?

Keittiö on huone, jossa tapetti tarjoaa alkuperäisen seinäkoristeen ja suojaa sitä samalla lialta ja kosteudelta. On olemassa erityyppisiä tapetteja, jotka on sovitettava huoneen tyyppiin ja muotoiluun. Se on mielenkiintoinen vaihtoehto keittiössä yleisesti käytetyille seinälaatoille. Tapetti on sovitettava niin, että sillä on sekä käytännöllinen että esteettinen tehtävä. Miten tämä tehdään? Mikä tapetti sopii parhaiten keittiöön?

Keittiöön sopivat tapettityypit

Tapetti on nopea ja helppo tapa antaa sisustukselle muodonmuutos. Kaikki tapettityypit eivät sovi jokaiseen huoneeseen. Millainen tapetti sopii keittiöön? Suosittelemme erityisesti pinnoitetusta vinyylistä valmistettuja malleja, jotka kestävät kosteutta, vettä ja tulta. Roiskeet vettä, öljyä tai kaasulieden läheisyys eivät vahingoita niitä. Ne voidaan puhdistaa märkänä.

minkä värinen tapetti keittiöön

Litteä vinyyli on kestävämpi, kun taas vaahdotettu vinyyli peittää seinän epätasaisuudet. Lisäksi lasikuitutapetit, joilla on korkea kosteuden- ja palonkestävyys, sopivat hyvin keittiöön. Niiden rakenne muistuttaa visuaalisesti kangasta, ja ne voidaan maalata useita kertoja. Tämäntyyppistä tapettia voi kuitenkin olla vaikea poistaa – joskus se irtoaa yhdessä rappauksen kanssa.

Keittiöiden tapettikuviot

Keittiöiden tapetteja on lähes rajattomasti erilaisia kuvioita, joten niitä voidaan sovittaa erilaisiin järjestelyihin. Motiivin on oltava omaperäinen eikä se saa samalla ahdistaa sisustusta. Moderniin ja minimalistiseen keittiöön tämä olisi hyvä valinta:

  • geometriset kuviot, kuten timantit,
  • tapetti, joka jäljittelee marmoria,
  • betonitapetti.
tapetti keittiöön jakai kuvio

Valokuvatapetti, jossa on esimerkiksi maisema, kaupunkikuva, kuva sumun takaa näkyvästä metsästä tai kukkuloista, antaa huoneelle yksilöllisen ilmeen. Tapetti näyttää hyvältä klassisissa ja rustiikkisissa keittiöissä:

  • suurilla kukilla,
  • pienten pajujen kanssa,
  • kukkakuvioilla.

Glamour-tyylissä tapetit, joissa on pystysuoria mustavalkoisia raitoja, toimivat hyvin, koska ne nostavat kattoa visuaalisesti. Myös tiiliä tai keraamisia laattoja jäljittelevät tapetit ovat harkitsemisen arvoisia.

Keittiöiden tapettiväri

Keittiön tapetit voivat olla kuviollisia tai yksivärisiä. Molemmat toimivat hieman eri tavoin. Jos valitset yksivärisen, on tärkeää, että sen rakenne miellyttää silmää ja tuntuu hyvältä. Hillittyjen värien tapetit ovat yleinen valinta, ja ne sopivat hyvin muuhun sisustukseen. Vallitsevia värejä ovat valkoinen, beige tai vaaleanruskea.

tapetti keittiöön, joka

Ilmeikkäämpiä värejä saadaan aikaan, jos lattia ja huonekalut on väritetty huolellisesti. Jos huonetta käytetään myös ruokailutilana, vihreä väri voi olla hyvä valinta. Se on rauhallinen ja luo miellyttävän ilmapiirin ruokailun aikana. Värin valinta on tosiaan pitkälti makuasia, mutta se ei missään tapauksessa saisi peittää alleen muuta sisustusta.

Miten hoidan keittiöni tapettia?

Ensinnäkin kannattaa selvittää, mikä keittiön tapetti on helpoin hoitaa. On parasta valita tapetti, joka on pestävä, likaa hylkivä ja hankausta kestävä. Lisäksi ne eivät saa muuttaa ominaisuuksiaan altistuessaan kuumuudelle, kosteudelle tai kuumalle rasvalle.

Tärkein toimenpide on imuroida tapetit säännöllisesti. Jos ne ovat voimakkaammin likaantuneet, ne kannattaa pyyhkiä sienellä ja vedellä sekä pesuaineella. Valitusta tyypistä riippuen tuotteen asianmukaiseen puhdistukseen sovelletaan erilaisia sääntöjä. Tapettien hoitaminen itsessään ei ole kovin monimutkaista, ja se edellyttää vain muutaman yksinkertaisen säännön noudattamista.

Miten puhdistat tapetit keittiössä?

Vaikka vinyyli- ja lasikuitutapetit suojaavat seiniä erinomaisesti lialta, niitä on joskus puhdistettava. Miten tahrat voidaan poistaa tapetista vahingoittamatta sitä? Vinyylitapetit on puhdistettava pölystä säännöllisesti. Tähän tarkoitukseen käytetään tavallista pölynimuria, jossa on harjauslisälaite. Harja on mieluiten pestävä ja kuivattava etukäteen.

mikä tapetti keittiöön väri ja kuvio

Pestävät tapetit puhdistetaan parhaiten vedellä ja miedolla pesuaineella kostutetulla sienellä tai liinalla. Vaikeasti poistettavat tahrat on käsiteltävä edellä mainitulla pesuaineella. Sen on oltava mietoa.

Mikä tapetti keittiöön?

Keittiön tapetit – mitkä ovat parhaita? Yhteenvetona kaikista kerätyistä tiedoista voidaan sanoa, että kyseessä on ensisijaisesti tuote, jolla on tiettyjä ominaisuuksia. Näitä ovat lämmön, kosteuden, rasvan, tahrojen ja kulutuksen kestävyys. Tällaiset tuotteet näyttävät houkuttelevilta sisätiloissa ja suojaavat seinää tehokkaasti.

mikä tapetti keittiöön

Niitä on myös huollettava ja puhdistettava asianmukaisesti – mutta tämä ei ole vaikeaa. Lisäksi tapetin oikean kuvion tai värin valinta on ratkaisevan tärkeää. Niiden on oltava mielenkiintoisia ja samalla ei saa tukahduttaa sisustusta. Usein valitaan geometrisia ja kukka-aiheita sekä hillittyjä värejä, jotka sopivat yhteen muun sisustuksen kanssa. Tapetit ovat hyvä vaihtoehto laatoille, joten ne kannattaa valita.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Taustakuva


Jaka tapeta do małej sypialni

Mikä tapetti pieneen makuuhuoneeseen? Tyylikkäät järjestelyt

10 joulukuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Taustakuva on palaamassa suosioon. Ne ovat yhä yleisempiä nykyaikaisessa kodissa tai asunnossa. Ne eroavat täysin perhekotiin liitetyistä malleista. Nykyään ne ovat täysin ainutlaatuisia, niitä on saatavana monissa väreissä ja kuoseissa...
Lue lisää
jak zerwać tapetę

Miten tapetti revitään pois uuden tapetin kiinnittämistä varten?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Huoneiden tapetit vaihdetaan monista syistä. Yleisimpiä syitä ovat lika, jota ei saa poistettua, seinistä ruman näköisiksi muuttuneet vauriot tai yksinkertaisesti sisätilojen ulkoasun raikastaminen. Työ alkaa vanhan tapetin irrottamisella. Alkuun tarvitaan...
Lue lisää
jaka tapeta do przedpokoju

Mikä tapetti eteiseen?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Eteinen on jokaisen talon ja asunnon käyntikortti. Täällä kävijä saa ensivaikutelman sisätiloista. Tästä syystä eteisen on oltava esteettisesti miellyttävä. Tapetti on hieno koriste ja suojaa seiniä. Se on tehtävä hyvistä...
Lue lisää