Mikä tapetti eteiseen?

Mikä tapetti eteiseen?

Eteinen on jokaisen talon ja asunnon käyntikortti. Täällä kävijä saa ensivaikutelman sisätiloista. Tästä syystä eteisen on oltava esteettisesti miellyttävä. Tapetti on hieno koriste ja suojaa seiniä. Se on tehtävä hyvistä materiaaleista, ja on valittava paras väri ja kuvio. Huonosti istuva tapetti voi tukahduttaa pienen huoneen. Mikä tapetti sopii parhaiten eteiseen?

Mistä materiaalista eteisen tapetti?

Mikä eteisen tapetti on paras? Ilmeisesti sellaiset, jotka on valmistettu kestävistä materiaaleista. Eteisen seinät ovat alttiita vaurioille, sillä niihin voi osua käsilaukku tai kenkälaatikko. Materiaalin on oltava kestävää ja puhdistettavissa kostealla liinalla.

Vinyyli- tai lateksitapetit sopivat hyvin, samoin lasikuitutapetit. Jälkimmäinen materiaali kestää myös kosteutta ja tulta. Se voidaan maalata yli useita kertoja, ja kohokuviot ovat edelleen selvästi näkyvissä.

Mikä eteisen tapetti epäonnistuu kestävyydeltään? Tekstiilitapetit (erityisesti veluuritapetit) ja paperitapetit ovat hyvin esteettisiä, mutta eivät myöskään kovin kestäviä.

Mikä tapettikuvio eteiseen?

Mikä eteisen tapetti on kuvioltaan paras? Yleispätevät kuviot, joiden ei tarvitse olla tylsiä, toimivat parhaiten. Voit usein löytää tuotteita, joissa on kukka-aiheita, kuten niitty kermanvärisellä tai valkoisella pohjalla. Ne näyttävät hyvältä yhdessä korkeiden, mieluiten valkoisten jalkalistojen kanssa.

mikä tapetti eteiseen

Myös symmetriset ja geometriset kuviot viittaavat luontoon. Ruututapetit näyttävät hyvältä myös käytävien seinillä. Millainen tapetti sopii parhaiten pieneen eteiseen? Raidat ovat tässä tapauksessa hyvä valinta, koska ne suurentavat tilaa visuaalisesti.

Mikä väri eteisen tapetiksi?

Tapettien kuvioiden lisäksi myös värit ovat erittäin tärkeitä. Vaaleat värit ovat tyylikäs ja klassinen ratkaisu, joka ei koskaan mene pois muodista. Turvallisia ja tyylikkäitä vaihtoehtoja ovat mm:

  • pastellivärit,
  • harmaan sävyt,
  • beige,
  • kerma,
  • valkoinen.

Lämpimät ruskean tai beigen sävyt lisäävät harmoniaa. Eteisissä, jotka avautuvat olohuoneeseen, kannattaa kokeilla hieman enemmän värejä ja muotoilua.

Millainen eteisen tapetti on paras? Pullonvihreä, syvä laivastonsininen tai tyylikäs antrasiitti ovat täydellisiä. Myös akvarellityylinen tapetti, jossa veden hämärtyvät muodot ja värit ovat epätavallisia, vaikuttaa epätavalliselta. Kaikkien värien on sovittava olohuoneen muotoiluun.

Tapetin edut ja haitat eteisessä

Tapetin laittaminen eteiseen on erittäin käytännöllinen vaihtoehto. Se suojaa seiniä lialta ja mekaanisilta vaurioilta ja peittää myös pienet pinnan virheet. Jälkimmäisen tehtävän täyttää parhaiten kuvioitu materiaali.

Tapetilla on tietysti myös koristeellinen tehtävä, ja sillä voidaan usein onnistuneesti korvata maalaus. Nykyaikaiset mallit jäljittelevät täydellisesti erilaisia kuvioita. Hyvin valittu tuote suurentaa visuaalisesti pientä sisätilaa.

mikä tapetti eteiseen

Mitä tulee haittoihin, väärin levitetty tapetti voi aiheuttaa ryppyjä ja lisätä seinän epätasaisuutta. Joten se on tehtävä taidolla. Lisäksi tapetin alle voi muodostua hometta huonosti tuuletetuissa ja tuulettomissa asunnoissa.

Miten eteisen tapettia hoidetaan?

Jotta tapetti pysyy kauniina, sitä on hoidettava asianmukaisesti. Jos se irtoaa seinästä niin paljon, että se on päällystettävä uudelleen, se kannattaa tehdä mahdollisimman pian. Lisäksi tapetti voidaan suojata vaikeasti poistettavalta lialta erityisellä kyllästeellä.

Tuotekuvauksessa on mainittava, miten tuote pestään. Tähän tarkoitukseen tulisi käyttää pehmeitä sieniä ja liinoja sekä mietoja puhdistusaineita. Lisäksi tapetti on puhdistettava säännöllisesti pölystä pehmeällä liinalla. Jos tapetista ei voi poistaa tahroja, joita ei voi poistaa, tahraa voi hieroa leivänkuorella.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Taustakuva


Jaka tapeta do małej sypialni

Mikä tapetti pieneen makuuhuoneeseen? Tyylikkäät järjestelyt

10 joulukuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Taustakuva on palaamassa suosioon. Ne ovat yhä yleisempiä nykyaikaisessa kodissa tai asunnossa. Ne eroavat täysin perhekotiin liitetyistä malleista. Nykyään ne ovat täysin ainutlaatuisia, niitä on saatavana monissa väreissä ja kuoseissa...
Lue lisää
jak zerwać tapetę

Miten tapetti revitään pois uuden tapetin kiinnittämistä varten?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Huoneiden tapetit vaihdetaan monista syistä. Yleisimpiä syitä ovat lika, jota ei saa poistettua, seinistä ruman näköisiksi muuttuneet vauriot tai yksinkertaisesti sisätilojen ulkoasun raikastaminen. Työ alkaa vanhan tapetin irrottamisella. Alkuun tarvitaan...
Lue lisää
jaka tapeta do kuchni

Mikä tapetti keittiöön?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Keittiö on huone, jossa tapetti tarjoaa alkuperäisen seinäkoristeen ja suojaa sitä samalla lialta ja kosteudelta. On olemassa erityyppisiä tapetteja, jotka on sovitettava huoneen tyyppiin ja muotoiluun. Se on mielenkiintoinen vaihtoehto...
Lue lisää