Mikä tapetti pieneen makuuhuoneeseen? Tyylikkäät järjestelyt

Mikä tapetti pieneen makuuhuoneeseen? Tyylikkäät järjestelyt

Taustakuva on palaamassa suosioon. Ne ovat yhä yleisempiä nykyaikaisessa kodissa tai asunnossa. Ne eroavat täysin perhekotiin liitetyistä malleista. Nykyään ne ovat täysin ainutlaatuisia, niitä on saatavana monissa väreissä ja kuoseissa ja ne koristavat monia huoneita. Mitä niiden valinnassa on otettava huomioon? Mitä kannattaa ehdottomasti välttää ja mitä valita? Tarkastelemme makuuhuoneiden tapetteja ja tärkeimpiä huomioon otettavia seikkoja.

Tärkeimmät tiedot pienen makuuhuoneen tapeteista

Kun edessä on uuden tapetin valinta pieneen makuuhuoneeseen, on otettava huomioon muutamia keskeisiä seikkoja:

  • materiaali,
  • väri,
  • kuviointi.

Tapetin materiaali

Korkean kestävyyden lisäksi kannattaa valita materiaali, joka on helppo asentaa ja näyttää yhtä hyvältä ajan myötä. Myös kysymys tapetin puhtaana pitämisestä on otettava huomioon. Koristekuiduilla viimeistellyt kangastapetit imevät pölyä paljon nopeammin, mikä voi olla allergikoille suuri haitta.

moderni tapetti makuuhuoneeseen

Tapetin väri

Värejä valittaessa ja yhdisteltäessä on monia sääntöjä ja tapoja. Kannattaa tietää muutama niksi, jotka helpottavat oikean tapetin valitsemista pieneen makuuhuoneeseen. Näin vältät huoneen hukuttamisen, ja viihtyisä ja tyylikäs makuuhuoneen sisustus tekee rentoutumisesta miellyttävämpää.

Tapettikuvio

Monivärinen tapetti abstrakteilla kuvioilla, jotka vetävät silmää kylläisillä väreillä? Ei ole ratkaisu jokaiseen tilaan. Kannattaa tietää, mitkä kuviot on tarkoitettu pieniin makuuhuoneisiin. Tässä, kuten värien kohdalla – kaikkea kaunista ei kannata valita kotiimme.

Värin valitseminen pieneen makuuhuoneeseen

Kuvion ohella väri suorittaa tärkeimmän tehtävän. Pieneen makuuhuoneeseen kannattaa valita vaalea tapetti. Liian tumma tapetti pienessä makuuhuoneessa pienentää huonetta visuaalisesti. Tilasta voi tulla ahdistava. Pienen makuuhuoneen tapetin väri tulisi sovittaa seinien väriin – jos remontoija haluaa vain virkistää ja elävöittää makuuhuoneen tapetilla eikä maalata koko huonetta. Jos suunnitelmissa on kuitenkin makuuhuoneen täydellinen remontti, valinnanvaraa on paljon.

Tapetin väriä ja kuviota valittaessa voi ehdottaa kuvastojärjestelyjä. Huoneen koon lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös ikkunat ja valon voimakkuus. Kaikki makuuhuoneeseen heijastuvat luettelon järjestelyt eivät näytä samanlaisilta.

mikä tapetti sopii pieneen makuuhuoneeseen

Jotta voit valita kankaan värin täydellisesti ja sovittaa sen täydellisesti yhteen makuuhuoneen maalin kanssa, voit käyttää spektrofotometriä. Tämän rakennustukkukauppiaiden tarjoaman laitteen avulla voit määrittää sävyn numeerisella asteikolla ja valita sitten täydellisen maalin.

Mikä tapettikuvio makuuhuoneeseen?

Kun valitset tapettia pieneen makuuhuoneeseen, kannattaa noudattaa muutamia sääntöjä. Jos makuuhuoneen huone on pieni, on suositeltavaa valita tapetti, jossa on geometrinen tai kolmiulotteinen kuvio. Huone näyttää heti suuremmalta. Lisäksi huoneeseen voidaan ripustaa suuri peili tehostamaan vaikutusta. Ole kuitenkin varovainen, ettei kuvio ole liian voimakas ja ylivoimainen. Jos tapetissa on “liikaa menoa”, voimme varmasti pilata sisustuksen.

Suosituimpia tapettikuvioita pieneen makuuhuoneeseen ovat mm:

  • pilvi-motiivi,
  • abstrakti motiivi,
  • geometriset kuviot ja rakennukset.
taustakuva pieni glamour makuuhuoneessa

Mistä materiaalista pienen makuuhuoneen tapetin tulisi olla valmistettu?

Makuuhuone on lepopaikka. Pääsääntöisesti siinä ei ole kosteutta, haihtumista ja muita tapettia vahingoittavia tekijöitä. Siksi voit valita paperi- tai interliinipohjaisen tapetin. Jos makuuhuoneen tapetin on kuitenkin tarkoitus olla pitkäikäinen seinäkoriste, voit valita erittäin kestävän vinyylimateriaalin.

On tärkeää ottaa huomioon, että mikä tahansa sisustus kyllästyy ajan myötä. Muoti- ja sisustustrendejä seuraavat saattavat vaihtaa tilansa sisustusta usein – sillä missä, jos ei kotona, heidän pitäisi tuntea olonsa mukavaksi. Jos tapetin on tarkoitus koristella seinää vuoden tai kaksi, sen poistaminen, varsinkin vinyylitapetin tapauksessa, voi olla melko vaikeaa. Parhaanlaatuisen tapetin ja erittäin vahvan liiman valinta on tarkoitettu sisätiloihin, joissa sisustus muuttuu muutaman vuoden välein. Muussa tapauksessa tapetin poistamisen jälkeen voi olla tarpeen tehdä seinän tasoitus ja pohjamaalaus.

Mikä tapetti pieneen makuuhuoneeseen?

Moni miettii remontin yhteydessä, miten viimeistellä asunto niin, että siitä tulee viihtyisä ja lämmin, mutta myös tyylikäs ja moderni. Jos valinta on tapetti ja se tulee pieneen makuuhuoneeseen, yllä olevasta oppaasta tiedät jo, mitä etsiä. Mutta mitä kannattaa välttää? Tilan koosta riippumatta kannattaa välttää:

  • kirkkaita värejä,
  • kaikkien seinien tapetointi,
  • ankaruus.
mikä taustakuva beige pieni makuuhuone

Miksi luopua kirkkaista väreistä?

Vaikka kirkkaanpunainen, elinvoimainen vihreä tai aurinkoinen keltainen ovatkin arkipäivän suosikkivärejä, ne tulisi rajoittaa vaatteisiin tai asusteisiin. Sisustuselementit – myös räikeän väriset tapetit – voivat olla ylivoimaisia ja muuttua nopeasti tylsiksi.

Vältä kaikkien seinien tapetointia

Tämä on monille meistä tuttu käytäntö nuoruudestamme. Vaikka sitä käytettiinkin suosiolla, se pienensi huonetta voimakkaasti ja vaikeutti huonekalujen ja asusteiden yhteensovittamista. Tämän seurauksena huone näytti “kitschiltä”.

Pitäisikö pienen makuuhuoneen tapetissa säästää?

Kun valitset tapettia makuuhuoneen sisustamiseen useiksi vuosiksi, ei kannata säästää materiaaleissa. Vaikeasti kiinnitettävä tapetti, huonolaatuinen liima tai riittämätön seinän valmistelu ovat resepti epäonnistumiseen. Tahmaamaton, rypistyvä tapetti ei varmasti ole makuuhuoneen sisustus.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Taustakuva


jak zerwać tapetę

Miten tapetti revitään pois uuden tapetin kiinnittämistä varten?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Huoneiden tapetit vaihdetaan monista syistä. Yleisimpiä syitä ovat lika, jota ei saa poistettua, seinistä ruman näköisiksi muuttuneet vauriot tai yksinkertaisesti sisätilojen ulkoasun raikastaminen. Työ alkaa vanhan tapetin irrottamisella. Alkuun tarvitaan...
Lue lisää
jaka tapeta do kuchni

Mikä tapetti keittiöön?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Keittiö on huone, jossa tapetti tarjoaa alkuperäisen seinäkoristeen ja suojaa sitä samalla lialta ja kosteudelta. On olemassa erityyppisiä tapetteja, jotka on sovitettava huoneen tyyppiin ja muotoiluun. Se on mielenkiintoinen vaihtoehto...
Lue lisää
jaka tapeta do przedpokoju

Mikä tapetti eteiseen?

17 marraskuun 2023 | Autor: Tuula Nieminen
Eteinen on jokaisen talon ja asunnon käyntikortti. Täällä kävijä saa ensivaikutelman sisätiloista. Tästä syystä eteisen on oltava esteettisesti miellyttävä. Tapetti on hieno koriste ja suojaa seiniä. Se on tehtävä hyvistä...
Lue lisää