Miten koristella keittiösi jouluksi?

Miten koristella keittiösi jouluksi?

Joulu on lämmin perheaika, jota odotetaan innokkaasti ympäri vuoden. Joulutunnelmaa luovat joululaulut, jouluaaton ruokien valmistaminen, joululahjojen valitseminen ja… koristeet. Jouluaiheet löytävät yleensä paikkansa olohuoneista ja ruokailutiloista, joissa tapaamme perhettä ja läheisiä. Erityisesti keittiö on vilkas paikka ennen joulua. Koristele siis sinäkin keittiösi, jotta pääset juhlatunnelmaan jo valmistelujen aikana!

Joulukoristeet keittiöön

Keittiön koristeluun jouluksion paljon ideoita! Omasta maustasi riippuen voit valita valmiita ratkaisuja tai DYI (Do It Yourself) -joulukoristeita. Tärkeintä on kuitenkin se, että jouluisen keittiön sisustuksen pitäisi antaa sinulle joulun alla tervetullut olo. Keittiö on loppujen lopuksi jokaisen kodin sydän, varsinkin ennen joulua!

Kynttilöillä ja kierroksilla koristeltu keittiö

Joulun keittiön sisustukseen tulisi ehdottomasti kuulua sopivia valokoristeita. Joulukuusen tapaan myös valot sopivat täydellisesti keittiöön. Asenna ne esimerkiksi hyllyille tai keittiön ikkunan ja ulko-oven ympärille. Mikään ei myöskään estä sinua käyttämästä valoja keittiön pöytälevyn koristeluun.

Jouluinen keittiö voi saada hehkua myös juhlakynttilöistä! Tärkeää on, että joulukynttilät keittiössä voivat levittää miellyttävää tuoksua turvallisesti ja hallitusti (ei sen sijaan koske joulukuusen koristelua)!

miten koristella keittiö jouluksi

Jouluiset verhot ja verhoverhot keittiöön

Jouluvalmisteluihin kuuluu monta tuntia keittiössä, kun loihditaan jouluruokia ja maukkaita jälkiruokia. Valmistelujen aikana tarvitset varmasti ainakin hieman lepoa. Joskus tarvitset vain muutaman hetken rentoutumista, jotta voit valmistautua tulevaan työhön. Nappaa sitten kuppi kuumaa teetä tai kahvia ja katso ikkunasta ulos talvimaisemaa. Keittiön koristeluun jouluksi kuuluu myös ikkunan koristelu! Upea idea jouluiseksi ikkunan korostukseksi olisivat koristeelliset verhot.

Keittiön jouluverhojen laajasta valikoimasta löydät malleja, joissa on kauniita jouluaiheita. Itse verhot valmistetaan yleensä perinteisissä joulun väreissä, joita ovat punainen, valkoinen tai vihreä. Jouluisten ikkunakoristeiden ihanteellinen täydennys ovat puolestaan keittiön jouluiset ikkunaverhot. Verhojen ja verhoverhojen sekä edellä mainittujen valojen yhdistelmä tekee jouluisesta keittiön ikkunasta olennaisen osan jouluista keittiön sisustusta!

Tutustu: Miten koristella olohuone jouluksi?

Joulukoristeet ja seppeleet

Kun valmistelet keittiön koristelua jouluksi, kannattaa muistaa käyttää jouluisia kaisloja ja seppeleitä. Edellisten kohdalla sinun ei tarvitse valita valmiita ratkaisuja, vaan voit tehdä itse joulukoristeet keittiöön! Tätä varten tarvitset:

  • joulukuusen oksat
  • lempivärisi värisiä palloja
  • nauhaa tai valmista rusettia
  • koristeellinen joulukynttilä
  • sakset
  • liimaa
  • kukkakaupan sieni
jouluinen keittiö

Aloita keskipisteen valmistaminen leikkaamalla kukkasieni sopivan kokoiseksi. Tämä muodostaa sommitelman perustan. Leikatut joulukuusen oksat on kiinnitettävä sieneen, jolloin muodostuu haluttu kaislikon muoto. Sen keskelle tulisi saada paikka koristeelliselle joulukynttilälle. On suositeltavaa käyttää liimaa, jotta rakenne on vakaa. Solmi sitten kynttilä pohjaan nauhalla (voit käyttää myös valmista rusettia). Keskusta viimeistellään joulukuusen palloilla, jotka sijoitetaan kynttilän ympärille.

Joulukranssin (tai -ruusujen) lisäksi joulugirlandit sopivat myöskeittiön koristeluun juhlapyhiksi. Niillä voi koristella esimerkiksi ikkunoita, kaappeja ja työtasoja. Joulugirlandit voivat toimia myös DIY- adventtikalenterin pohjana! Sen tekemiseen tarvitset (seppeleen lisäksi) seuraavaa

  • koristenauhoja
  • koristeellisia kangaspusseja
  • herkkuja (esim. makeisia, pralineja jne.)
joulu keittiö koristelu

Adventtikalenteri syntyy kiinnittämällä koristepussit kranssiin, joihin piilotat yksittäisiä makeisia. Pussit on hyvä sitoa koristenauhoilla kiinni kranssiin. Näin saat jouluiseen keittiöön hyvin persoonallisen ja lämpimän ilmeen!

Jouluaihe keittiövälineissä

Kun etsit tapoja koristella keittiötäsi jouluksi, harkitse jouluaiheisten tarvikkeiden käyttöä. Jouluiset lautasliinat ja tiskirätit sopivat täydellisesti tähän rooliin! Voit myös valita keittiön pöydälle jouluaiheisen pöytäliinan. Maustetarvikkeet, kuten joulupukin tai lumiukon muotoiset suola- ja pippurisirottimet, ovat täydellinen lisä juhlallisesti koristeltuun keittiöön.

joulu keittiö sisustus

Kuorrutteella koristellut kotitekoiset keksit liittyvät myös erottamattomasti jouluun. Itse keksejä voidaan käyttää joulukoristeina ja säilyttää joulukoristeilla varustetuissa tyylitellyissä purkeissa. Joulua varten jouluiseen keittiöön kuuluu myös tarvikkeita, jotka auttavat suojaamaan siinä työskenteleviä. Niihin kuuluvat koristeelliset esiliinat ja uunikintaat.

Tutustu: Miten koristella portaikko jouluksi?

Keittiö jouluksi – yhteenveto

Jouluvalmistelujen ytimessä on tosiaan melkoinen määrä ideoita juhlatunnelmaan. Olivatpa kyseessä sitten jouluverhot keittiöön, luonnonkoristeet tai juhlavat seppeleet, ne lisäävät juhlatunnelmaa. Myös valot ja kynttilät luovat erityistä tunnelmaa. Keittiön koristeluun on paljon mahdollisuuksia – halusitpa sitten käyttää valmiita ratkaisuja tai tehdä koristeita itse. Tärkeintä on, että ne ovat tyylikkäitä ja muistuttavat tulevasta joulusta!

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo