Miten koristella olohuone jouluksi?

Miten koristella olohuone jouluksi?

Joulukoristeet pystyvät saamaan meidät joulun ihmeelliseen tunnelmaan hyvin yksinkertaisella tavalla. Siksi valitsemme niin mielellämme kaikenlaisia vempaimia, koristeita tai kodintekstiilejä, jotka tuovat kotiin kodikkaan ja talvisen tunnelman. Mitä koristeita kannattaa ottaa käyttöön kodissasi?

Miten sinä koristelet olohuoneesi jouluksi?

Yleensä olohuoneesta löytyy eniten koristeita, sillä se on huone, jossa koko perhe viettää eniten aikaa. Ensimmäiset koristeet voi ottaa käyttöön jo joulukuun alussa, ja niitä voivat olla mm. seuraavat:

  • Pienet koristeet, jotka liittyvät suoraan joulupukkiin. Tämä on täydellinen olohuoneen joulukoriste, joka voi ilmestyä koteihimme jo 6. joulukuuta tienoilla.
  • Adventtikalenteri – tämä on myös erittäin hyvä vastaus siihen, miten koristella olohuone jouluksi jo ennen kuin tuomme joulukuusen sisälle. Suuri, kauniisti esillä oleva kalenteri tekee päivittäisestä lähtölaskennasta jouluun nautittavampaa.
  • Koristeet, joissa on suora viittaus talveen, kuten huurteiset havunoksat tai talviset hahmot, joissa on putoava lumi -motiivi.

Nämä ensimmäiset kosketukset, jotka tuomme olohuoneeseen, auttavat vähitellen johdattamaan koko perheen tulevan talven ja maailman tunnelmaan.

Olohuone jouluksi – aloita väreillä

Kun olemme päättäneet tehdä koko sisustuksen, mukaan lukien joulukuusen ja kaiken, mikä jo nyt seuraa meitä jouluun asti – on hyvä idea valita yksi, yhtenäinen värimaailma kaikille koristeille, jotka haluamme ottaa käyttöön. Tämän värimaailman on hyvä vastata sitä, mitä olohuoneessamme jo on päivittäin. Joulunajan olohuone voidaan koristella väreillä, jotka yhdistämme välittömästi jouluun – tällaisia värejä voivat olla hopea, kulta, valkoinen, vihreä ja punainen.

miten koristella olohuone jouluksi

Olohuoneen joulukoristeet

Kun sinulla on käsitys siitä, mitä koristeita haluaisit ostaa ja mitä värejä haluaisit käyttää, on aika lähteä ostoksille. On myös hyvä idea käyttää luonnollisia koristeita, joita voit tuoda puutarhasta tai tehdä itse. Tällaisia voivat olla kuivatut appelsiiniviipaleet, kanelitangot, pähkinät, kastanjat tai käpytikut sekä erilaisten kasvien oksat, erityisesti ikivihreät kasvit, jotka eivät notkahda lämpötilan vaikutuksesta.

Joulukuusi olohuoneeseen

Kuusen on hyvä olla keskeisellä paikalla huoneessa ja sen on hyvä olla hyvin esillä. Joulukuusi voi olla joulunajan upeana olohuoneen koristeena perinteisessä muodossa tai modernimmassa muodossa runkopuun muodossa. Voimme tietysti valita sekä elävän että keinotekoisen joulukuusen – kaikki riippuu mausta. Koristeiden osalta on suositeltavaa noudattaa valitsemaasi värimaailmaa, jotta joulukuusi sopii yhteen muiden koristeiden kanssa.

miten koristella olohuone jouluksi

Joulutyynyt ja peitot

Kodintekstiilit tekevät sisustuksesta aina kodikkaan ja viihtyisän. Voimme valita jouluaiheisia peittoja sekä tyynyjä sohvalle tai nojatuoleille. Olohuoneen järjestäminen jouluksi hopeisilla tai kultaisilla tyynyillä voi olla sekä hyvin tyylikäs että moderni.

Joulukynttilät ja -lyhdyt olohuoneeseen

Juhlava olohuone kannattaa valaista ihanasti erilaisilla lampuilla. Aseta pöydälle erityinen kynttilänjalka, joka tulee varmasti tarpeeseen myös jouluillallisen aikana. Yksittäisiä lyhtyjä, jotka luovat kodikasta tunnelmaa, voi ripotella olohuoneen eri kohtiin. Led-lamppujen värin on hyvä olla sama kuin joulukuusen valojen väri. Mielenkiintoinen ratkaisu on myös ripustaa led-valoista koostuva verho suoraan ikkunaan.

miten koristella olohuone jouluksi

Olohuoneen koristeet jouluksi

Erilaisten joulukoristeiden joukossa on ihania seppeleitä, jotka kannattaa myös tuoda sisustukseen. Tällainen seppele voidaan sijoittaa pöydälle, se voidaan myös onnistuneesti sijoittaa takan päälle tai ripustaa vapaalle seinälle. Se voi olla jopa itse tehty seppele, jossa on kaikenlaisia oksia, helyjä tai tekokasveja.

olohuoneen suunnittelu lomia varten

Tutustu: Miten koristella portaikko jouluksi?

Loistava idea olohuoneen koristeluun olisi elävä Betlehemin tähti – maailman symboli. Tämä on täydellinen vastaus kysymykseen, miten koristella olohuone jouluksi. Tärkeää on, että tällainen kasvi voidaan sovittaa yhteen myös muiden koristeiden kanssa valitsemalla sen kukkien väriin sopiva väri.

Olohuone juhlallisena kokoontumispaikkana

Jouluksi koristeltu olohuone on paikka, jossa halutaan viettää aikaa yhdessä. Varmistetaan siis, että kaikki nämä koristeet eivät ole liian ylivoimaisia ja että ne pystyvät luomaan upean, lämpimän ja kodikkaan tunnelman meille ja läheisillemme.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo