Miten puhdistan pesukoneeni kotitekoisilla menetelmillä?

Miten puhdistan pesukoneeni kotitekoisilla menetelmillä?

Miten pesukone puhdistetaan? Tämä on lause, joka on lausuttu viime päivinä monissa kodeissa. Kun pyykit on viety ulos parvekkeille ja takapihoille kuivumaan, monet ovat huomanneet, että pyykin epämiellyttävä haju ei välttämättä johdu siitä, että pyykkiä on kuivattu sisällä liian kauan. Todennäköinen syy siihen, että pyykki ei haise tai haisee pahalle huuhteluaineista huolimatta, voi olla likainen pesukone. Ratkaisu tähän ongelmaan ovat kotikonstit pesukoneen puhdistamiseen.

Miten puhdistan pesukoneeni?

Voit puhdistaa pesukoneesi joko keittiön pesuaineilla, kuten etikalla, soodalla tai sitruunalla, tai voit käyttää ammattikäyttöön tarkoitettua pesukoneen puhdistusainetta. Puhdistuksessa tarvitset vähintään 2 mikrokuituliinaa, kuivan ja kostean, hammasharjan, korvatulpat, tiskiainetta ja kulhon.

Nyt kun tiedät, mitä tarvitset pesukoneen puhdistamiseen, kannattaa miettiä , miten pesukone puhdistetaan sisältäpäin. Aluksi kannattaa irrottaa kasetti pesukoneesta ja laittaa se kulhoon, jossa on vettä ja etikkaa. Seuraava vaihe olisi liottaa liina veden ja etikan seokseen ja asettaa se alueelle, josta kasetti irrotettiin. On myös hyvä idea kaataa vesi pois suodatinsäiliöstä, poistaa siitä kaikki farssit ja kiintoaineet, huuhdella se ja laittaa se kulhoon, jossa kasetti sijaitsee.

millä puhdistaa pesukone

Jatka sitten suodatinalueen puhdistamista kostealla liinalla, poista liina kasetin alueelta ja puhdista alue perusteellisesti hammasharjalla. Tämän jälkeen kuivaa elementti pyyhkimällä se kuivalla liinalla. Seuraavaksi puhdistetaan ja kuivataan kasetti ja suodatin ja asetetaan ne takaisin oikealle paikalleen varmistaen, että suodatin on hyvin kiinni.

Miten puhdistan pesukoneeni etikalla?

Pesukoneviinietikkasopii erinomaisesti pesukoneen niiden osienpuhdistamiseen, joihin kertyy kalkkia, pääasiassa kasetin, kasetin sisääntulon ja pesukoneen luukun. Pienemmät liat voi puhdistaa vedessä ja etikassa liotetulla liinalla. Sitkeämpiä tahroja varten kannattaa tehdä tahraseokseen liotetusta liinasta soppaa ja jättää se tahran päälle muutamaksi minuutiksi.

Etikka voi olla vastaus myös kysymykseen, miten pesukoneen rumpu puhdistetaan. On hyvä idea kaataa lasillinen etikkaa kasetin nestetilaan pesukoneen puhdistamisen viimeisen vaiheen aikana, joka kuvataan jäljempänä. Puhdistuksen yhteydessä on syytä olla varovainen pesukoneen puhdistamisessa etikalla erityisesti laipan sisällä, kumi voi reagoida negatiivisesti sen kanssa ja menettää elastiset ominaisuutensa.

miten puhdistaa pesukone kotona

Miten pesukone puhdistetaan ruokasoodalla?

Jos haluat puhdistaa pesukoneesi ruokasoodalla, kaada sitä jauhepaikalle ja suorita pesuohjelma 90 asteen lämpötilassa jättäen pesukone tyhjäksi. Soodan ominaisuuksien ansiosta pääset näin eroon pesukoneen hajuista ja kalkista. Suurempiin tahroihin voit käyttää etikasta ja soodasta tehtyä tahnaa sekoittamalla 10 ruokalusikallista etikkaa ja paketin soodaa. Levitä tahnaa lian päälle muutamaksi kymmeneksi minuutiksi ja pese se sen jälkeen pois vedellä kastetulla liinalla.

Miten puhdistan kumin pesukoneessa?

Pesukoneen puhdistamiseen tarkoitettuihin kotikonsteihin kuuluu myös pesukoneen kumisten osien – myös kauluksen –puhdistaminen. Tähän voit käyttää pehmeää liinaa, johon on lisätty tippa astianpesuainetta, se helpottaa puhdistamista ja liukumista elementin päällä. Kaulusta puhdistettaessa on tärkeää muistaa, että siinä on myös sisäisiä osia, joita emme useinkaan näe ensi silmäyksellä.

miten pesukone puhdistetaan sisältäpäin

Voit puhdistaa laipan sisäpuolen siirtämällä laipan poispäin rummusta ja pyyhkimällä sen hitaasti liinalla. Voit puhdistaa huonommin saavutettavissa olevat osat käyttämällä veteen kastettuja korvatikkuja, joiden koon ansiosta pääset laitteen pienimpiinkin koloihin.

Miten puhdistan ylälataavan pesukoneen?

Yläkertaisen pesukoneen puhdistaminen ei eroa muista pesukoneista, vaan näissä malleissa suodatin ja pesuainekasetti on myös puhdistettava, ja sen jälkeen on ajettava tyhjä pesuohjelma pesukoneen rummun puhdistamiseksi perusteellisesti. Tietoa siitä, miten kasetti poistetaan pesukoneissa, joissa on tämä lastausmenetelmä, löytyy kyseisten laitteiden käyttöohjeista – ne ovat yleensä ulosvedettäviä.

Miten puhdistan pesukoneen astianpesutabletilla?

Kun valitset, millä puhdistaa pesukoneen sisätilat, kannattaa panostaa astianpesutabletteihin tai pesukoneen puhdistuskapseleihin. Tämä on viimeinen vaihe pesukoneen puhdistamisessa. Kun kaikki on paikoillaan, laita pesukoneeseen 2 astianpesukone- tai pesukoneen puhdistuskapselia ja aseta noin 2 tunnin pesuohjelma noin 90 asteen lämpötilassa.

Jätä pesukone ohjelman päätyttyä auki, kasetti ulosheitettynä, kunnes se on täysin kuiva, ja jatka näin jokaisen pesukerran jälkeen. Pesukoneen puhdistaminen astianpesuainetabletilla on sille turvallista ja huoltoteknikot suosittelevat sitä.

miten pesukoneen rumpu puhdistetaan

Miten pesukone puhdistetaan kotona – askel askeleelta

  1. poista laatikko ja suodatin pesukoneesta ja liota ne kulhossa, jossa on lämmintä vettä ja etikkaa
  2. puhdista alue, jossa suodatin ja laatikko tavallisesti sijaitsevat, vedellä tai soodasta ja etikasta tehdyllä tahnalla kastetulla pehmeällä liinalla
  3. kuivaa puhdistettu alue kuivalla liinalla
  4. asetetaan suodatin ja laatikko takaisin paikoilleen
  5. puhdistetaan kumi (kaulus) liinalla ja astianpesuaineella
  6. pesuohjelman suorittaminen 90 asteen lämpötilassa tyhjässä pesukoneessa käyttäen astianpesuainetabletteja, soodaa ja etikkaa tai pesukoneen puhdistusaineita
Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo