Miten untuvatakki pestään?

Miten untuvatakki pestään?

Kun hyvästelemme miellyttävän syyssään viimeisten auringonsäteiden myötä, kaipaamme yhä enemmän kumppania talven yhteiseen aikaan. Ylivoimaisesti paras valinta on untuvatakki, joka on kevyestä painostaan huolimatta erittäin lämmin ja pitää kylmän ja kylmät tuulet poissa iholtamme. Se ei ole ihanteellinen vain työmatkalla tai kävelyllä, vaan myös ääriolosuhteissa, kuten vaelluksella vuoristossa. Suosittelemme lukemaan artikkelin siitä, miten untuvatakki pestään täytteen säilyttämiseksi.

Miten untuvatakki pestään?

Untuvatakin ostaminen on ehdottomasti investointi. Kun investointi on tehty, se maksaa itsensä takaisin tulevina vuodenaikoina, sillä se tarjoaa meille mukavuutta ja suojaa kylmältä, vaikka lämpötila laskisi nollan alapuolelle. Kunnolliset, hyvin tehdyt mallit ovat kanssamme monta vuotta, kunhan huolehdimme niistä asianmukaisesti. Monet ihmiset eivät päätä ostaa untuvatakkia, koska he eivät tiedä, miten sitä hoidetaan, jotta se kestäisi mahdollisimman pitkään. Pelätään, että untuvatakki hiertyy ja takista tulee käyttökelvoton. Tässä tekstissä puhumme siitä, miten untuvatakki pestään niin, ettei siitä tule suurta katastrofia.

Voiko untuvatakin pestä pesukoneessa?

Vastaus on: tietenkin voit! Se on paitsi kätevin myös turvallisin tapa raikastaa takki ja valmistella se seuraavaa kautta varten. Poispesuun on olemassa erityisiä tuotteita, ja vain sellaisia käytetään tähän tarkoitukseen. Pesuaineet, joita käytämme päivittäin pesuun, eivät välttämättä toimi ja johtavat siihen, että pesukoneesta otettu takki on tahraton eikä sitä voi enää käyttää. Myös veden lämpötilalla on tärkeä merkitys. Missä lämpötilassa untuvatakki pitäisi pestä? Suositeltava lämpötila on 30-40 °C. Jotta höyhenet eivät röyhistyisi, kierrosten määrä on rajoitettava enintään 600 kierrokseen minuutissa.

Voiko untuvatakin pestä pesukoneessa?

Miten untuvatakki pestään pesukoneessa?

Varmasti monet teistä miettivät, miten untuvatakki pestään kotona. Tämä kutsu on helpompi kuin luuletkaan. Opastamme sinut prosessin läpi askel askeleelta!

  1. Puhdista pesukone (rumpu ja pesuainelokero) perusteellisesti – varmista, ettei rummussa ole teräviä esineitä, jotka voisivat leikata takin kankaan läpi. Pese pesuainelaatikko huolellisesti, jotta untuvapyykinpesuaine ei sekoitu arkipesuaineiden jäämien kanssa.
  2. Tutustu valmistajan ohjeisiin – jokaisen valmistajan on annettava lopputuotteen etiketissä tiedot asianmukaisesta ja turvallisesta tavasta hoitaa tuotetta. Noudata näitä sääntöjä äläkä ylitä etiketissä ilmoitettua veden enimmäislämpötilaa!
  3. Sulje vetoketjut ja taskut ja käännä takki nurinpäin – tämä estää kangasta repeämästä, vaikka vetoketjut olisivat auki.
  4. Liota ja vaivaa takkia kevyesti, jotta untuvasta poistuu ilmaa – tämä vähentää untuvan puristumisen riskiä pesun aikana. Pese näkyvät tahrat käsin, ennen kuin laitat takin pesukoneeseen, ja käytä tietysti untuvalle tarkoitettuja erikoispesuaineita.
  5. Käytä untuvatakeille vain nestemäisiä pesuaineita – päivittäiseen pesuun tarkoitetut pesuaineet eivät sovellu tähän, eikä kukaan voi taata, etteivät ne vahingoita takkia!
  6. Laita rumpuun muutamia tennispalloja – pyörittäessä pallot pomppivat rummun seinämiin ja varmistavat, että untuvatakin sisällä oleva untuva ei kasaannu yhteen
  7. Aseta oikea ohjelma – joskus pesukoneessasi on erityinen ohjelma untuvatäytteisten takkien pesua varten. Jos koneessasi ei ole tätä ominaisuutta, kokeile silkille tai villalle tarkoitettua hellävaraista pesuohjelmaa. Tärkeintä on matala lämpötila (enintään 40 astetta) ja alhainen nopeus (enintään 600 minuutissa).
Voiko untuvatakin pestä pesukoneessa?

Miten voin kuivata untuvatakkini pesun jälkeen?

Kun otat untuvatakin pesukoneesta, se ei enää näytä kovin näyttävältä. Silloin untuva menettää tilavuuttaan, ja takki näyttää melko surkealta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla huolissasi. Sinun tarvitsee vain kuivata takki kunnolla, jotta se palautuu alkuperäiseen kuntoonsa. Miten se tehdään? Meillä on kaksi vaihtoehtoa:

  • rumpukuivaus – sekä kuivausrumpu että pesukone sopivat. Kuten pesussa, varmista, että asetat ohjelman herkille kankaille. Lämpötila ei saisi ylittää 60 °C, jotta höyhenet eivät palaisi. Kuivumisaika riippuu takin koosta – suurempien takkien, joissa on enemmän untuvaa, kuivuminen kestää kauemmin kuin pienempien takkien, joissa on vähemmän täytettä.
  • perinteinen kuivaus – aseta märkä takki tasaisesti ilmavaan, hyvin ilmastoituun paikkaan. Hajota untuvat käsin muutaman tunnin välein, käännä takki ympäri, ravista sitä kevyesti ja taputtele sitä. Nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä, jos halutaan estää paakkujen hajoaminen. Kuivaaminen tällä tavoin vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Älä etsi oikoteitä, eikä patteri tai hiustenkuivaaja ole hyvä liittolainen tässä prosessissa. Muista myös, että märkää takkia ei saa missään tapauksessa ripustaa.

Asianmukainen huolto on avain kuolemattomuuteen

Kuten näet, untuvatakin pesun ei tarvitse olla monimutkainen prosessi. Jos noudatat muutamaa yksinkertaista sääntöä, säästät rahaa kemiallisessa pesussa ja varmistat myös, että suosikkipussitakkisi säilyy vaatekaapissasi useita kausia.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo