Miten koristella pöytä jouluaattona?

Miten koristella pöytä jouluaattona?

Jouluaatto on epäilemättä yksi juhlallisimmista ja innokkaimmin odotetuista illoista koko vuoden aikana. Tämä ei ole yllättävää, sillä silloin voi yleensä viettää aikaa perheen kanssa – usein sellaisten ihmisten parissa, joita ei näe joka päivä. Tämä erityinen ilta ansaitsee asianmukaiset puitteet. Tärkeää ei ole vain kaikkien vieraiden tyylikäs pukeutuminen, vaan ennen kaikkea koristelu ja asusteet, jotka korostavat juhlallista tunnelmaa ja tekevät jouluaatosta unohtumattoman hetken.

Miten valmistella pöytä jouluaattoa varten?

Jouluaaton illallinen edellyttää asianmukaista valmistelua, ei vain ruokien ja välipalojen osalta vaan myös mahdollisimman tyylikkään koristelun osalta. Moni varmasti miettii , miten koristella pöytä jouluaattoa varten niin, että se näyttää moitteettomalta. Ideoita on varmasti paljon, ja lopputuloksen määrittäminen on kiinni yksilöllisistä mieltymyksistä.

miten kattaa pöytä jouluaattona

Mikä parasta, joulupöytä ja sen asianmukainen kattaus ei vaadi liikaa työtä ja aikaa. Muutama yksinkertainen tarvike ja vekotin riittää, jotta kaikki näyttää upealta ja silmää miellyttävältä. Mielenkiintoisia ideoita joulupöytään löytyy sosiaalisesta mediasta sekä sisustusta ja juhlapyhiä käsittelevistä blogeista. Ne ovat todella korvaamaton inspiraation lähde!

Mistä ostaa koristeita joulupöytään?

Joulupöydän koristeita voit ostaa paikallisista kaupoista tai valita itse tehdyt koristeet. Kannattaa käyttää pallojen tai kynttilöiden lisäksi myös luonnon havupuiden oksia (joita saa puutarhamyymälöistä tai kukkakaupoista). Hyvin usein joulupöydän koristeita voi ostaa myös hyväntekeväisyysmessuilta. Ehkäpä joulukuun 24. päivää edeltävä aika on täydellinen aika täydentää koristeluvarastoja ja tehdä samalla jotain hyvää ja epäitsekästä muiden hyväksi? Sitä kannattaa varmasti miettiä!

Miten koristella pöytä jouluaattona?

Jouluaaton illalliselle on paras valinta valkoinen pöytäliina, joka sopii täydellisesti yhteen valitun värimaailman mukaisten lisävarusteiden kanssa. Vastaus kysymykseen, miten kattaa pöytä jouluaattoa varten, ei ole yksinkertainen – paljon riippuu käytössäsi olevista astiastoista. Kannattaa ehdottomasti valita kaunein ja panostaa yhteen, yhtenäiseen settiin. Jokainen jouluaaton pöytä on täynnä astioita, joten kannattaa valita minimalistisia tarvikkeita, jotka eivät vie liikaa tilaa tai luo sekavaa vaikutelmaa.

miten valmistella pöytä jouluaattoa varten

Pöydän keskelle kannattaa laittaa yksi suurempi keskipiste, joka on kaunis koriste itsessään. Pöydän kattaukseen kuuluu ehdottomasti kynttilät, joita kannattaa sytyttää illan mittaan, jotta illalliselle saadaan oikea tunnelma ja jotta pöydän ääressä vietetty aika olisi miellyttävämpää. Joulupöytään voi valita joko korkeita kynttilänjalustoja (ne näyttävät erittäin tyylikkäiltä) tai yksinkertaisesti teekynttilöitä, jotka on asetettu valmiisiin pidikkeisiin ja joita ympäröivät pallot ja ketjut.

Millä voit koristella joulupöydän?

Joulupöytään kannattaa valita myös lautasliinakoristeita – ne ovat paitsi huomaavainen lisä, myös erittäin käytännöllisiä illallisen aikana. Ne voidaan taittaa monella eri tavalla, ja ne voidaan myös sitoa nauhalla tai erityisellä lautasliinarenkaalla. Jouluaaton pöytää valmistellessa kannattaa pitää mielessä myös perinteet. Suosituimpia tapoja ovat varmasti mm:

  • heinä pöytäliinan alla,
  • tyhjä kattaus odottamatonta vierasta varten,
  • paikka lautasella vohvelille.
miten koristella pöytä jouluaattona

Mitkä värit sopivat jouluaaton pöytään?

Jouluaaton koristeiden värimaailma on todella makuasia. Yleisesti hyväksytään, että punaisen, punaruskean, tummansinisen, hopean ja kullan kaltaiset värit sopivat parhaiten tähän aikaan. Näiden värien ansiosta jokainen jouluaaton pöytä näyttää varmasti ainutlaatuiselta ja innostaa sekä perheenjäseniä että vieraita!

Valkoinen ja hopeinen joulupöytä näyttää myös upealta – näissä väreissä olevat lisävarusteet ovat todellinen klassikko, kun kyse on koristeluista. Riippumatta jouluaaton illallisen värien ja lisävarusteiden valinnasta on suositeltavaa keskittyä kaikkien elementtien johdonmukaisuuteen – sekä keskenään että yksinkertaisesti sovittamalla ne yhteen koko illallisen pitopaikan sisustuksen kanssa.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo