Miten pestä vaatteet käsin? Vaiheittaiset ohjeet

Miten pestä vaatteet käsin? Vaiheittaiset ohjeet

Käsienpesu oli jokapäiväinen toiminto kodeissa, joissa ei käytetty automaattisia pesukoneita. Nykyaikainen tekniikka on helpottanut vaatteiden puhtaana pitämistä huomattavasti, mutta on olemassa kankaita ja epätavallisia tilanteita, jotka määräävät käsinpesun. Jos siis rakastat herkkiä pitsialusvaatteita, kashmir- tai mohairpuseroita tai haluat pestä yhden vaatteen heti, valitse käsinpesu. Varaa käsipesunestettä tai käsipesusaippuaa ja ryhdy toimeen.

Miten pestä käsin? – tämä sinun on tiedettävä

Käsinpesuon vaihtoehto koneelliselle pesulle, kun olet lomalla tai kun etiketissä oleva käsinpesusymboli (grafiikka, jossa on kulho ja kädet) velvoittaa siihen. Käsinpesun kannalta on tärkeää tietää, että:

  • älä pese käsin kuumassa vedessä (se voi vahingoittaa kangasta),
  • älä pese käsin kylmässä vedessä (ei peseydy),
  • älä hankaa vaatteita toisiaan vasten (se vahingoittaa kangasta),
  • käsinpesuun on parempi valita nestemäistä tai helmiä (jauhe ei välttämättä liukene).
miten käsienpesu tehdään

Käsinpesu vaihe vaiheelta

Tehokas käsinpesu voi olla taloudellista. Älä pese käsin juoksevan veden alla. Käsienpesuallas toimii hyvin silloin, kun sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää kulhoa.

  1. Ensiksi sinun on lajiteltava vaatteet värien mukaan. Aivan kuten pesukoneessa, myös käsinpesu voi aiheuttaa värimuutoksia.
  2. Kaada kahteen kulhoon lämmintä, ei kuumaa, vettä ja täytä ne kolmannekseen, korkeintaan puoleen väliin.
  3. Liuota toiseen kulhoon pesuaine. Käsinpesuneste toimii parhaiten, mutta myös käsin pestävää saippuaa voidaan käyttää. Se auttaa poistamaan sitkeän lian liottamalla.
  4. Aseta vaatteet (yksi tai kaksi kerrallaan) kulhoon, jossa on nestettä, vaivaa pyykkiä kevyesti, väännä sitten pois ja aseta huuhtelukulhoon.
  5. Älä hankaa. Jos huuhtelu on toistettava (huomaat, että neste ei ole poistunut kokonaan), vaihda kulhossa olevaa vettä.

Kulho vai allas käsienpesua varten?

Käsienpesu on parasta tehdä kulhossa. Silloin se on tehokkaampaa, koska sinulla on mahdollisuus tavoittaa jokainen vaatekappale. Pieni allas toimii vain hätätilanteessa. Jos sinulla on pesuallas, olet mukavassa asemassa, kun voit liottaa ja pestä vaatteita ja tilaa vieviä tekstiilejä.

miten pestä vaatteita käsin

Kiinnitä huomiota etikettien merkintöihin. Jos näet käsienpesusymbolin, voit ryhtyä töihin. Jos taas näet etiketissä kemiallisen pesun symbolin, älä ota riskiä. Vie vaate pesulaan, jotta se ei vahingoitu käsinpesussa. Käsinpesuallas on vähemmän kätevä ja taloudellinen ratkaisu.

Käsinpesu pesukoneessa – milloin käyttää?

Nykyaikaisissa laitteissa on monia, yllättäviä toimintoja. Näin on myös pesukoneissa, joissa on käsipesuohjelma. Tämän tilan avulla voit vähentää kankaan vahingoittumisriskiä valitsemalla hitaamman ja eri tavalla suoritettavan tehtävän. Jos haluat olla varma, että vaatteesi todella säästyvät, pese ne itse käsin. Käsinpesuallas toimii täydellisesti. Voit asettaa siihen kaksi kulhoa ja pesuaineen viereen.

käsienpesu pesukoneessa miten se toimii

Käsinpesusymboli – miksi se on tärkeä?

Käsinpesusymboli on erittäin tärkeä tiettyjen kankaiden pitkäkestoisen, täydellisen visuaalisen vaikutelman kannalta. On myös olemassa tietyntyyppisiä vaatteita, kuten mekkoja, puseroita, paljeteilla koristeltuja hameita tai erilaisilla asusteilla varustettuja lasten pukuja, jotka vaativat hellävaraista käsinpesua. Jotkin urheilu- ja käyttövaatteet saattavat vaatia käsinpesua.

kuinka pestä käsin

Etiketissä olevan käsinpesusymbolin avulla voit sovittaa pesutyypin tiettyihin kankaisiin. Käsinpesua voidaan käyttää tuotteisiin, joissa ei ole tätä symbolia, jos ne ovat uusia ja on olemassa värjäytymisvaara pesukoneessa. On erittäin tärkeää noudattaa pesuohjeita. Niiden avulla voit säätää pesutavan ja veden lämpötilan kankaalle sopivaksi. Liian korkea lämpötila voi vaurioittaa, epämuodostaa tai värjätä kangasta. Noudattamalla vaatteen valmistajan suosituksia pidennät suosikkikankaidesi täydellistä visuaalista vaikutusta.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo