Miten puhdistan pesukoneeni laatikon?

Miten puhdistan pesukoneeni laatikon?

Pyykinpesukoneen laatikon tyhjentäminen ei ole sinulle haaste, jos opit nämä vinkit. Löydät useita tapoja käsitellä likaisia, tukkeutuneita tai homehtuneita jauheastioiden lokeroita pesukoneessasi. Tästä lähtien pesujauhe ja huuhteluaine eivät enää ole sinulle pesukoneesi likaisen annostelulaatikon riesa!

Lika pesukoneen laatikossa – mistä se tulee ja miten se vältetään?

Ensinnäkin pesuaineen ja huuhteluaineen annosteluun tarkoitettu säiliö likaantuu jokaisessa pesukoneessa. Emme voi vaikuttaa siihen, että pesuaineet huuhtoutuvat epätarkasti laatikon lokeroista, mutta voimme helposti päivittää ja puhdistaa ne. Tämä on tehtävä säännöllisesti, jotta estetään kalkin tai epämiellyttävän homeen muodostuminen.

Jos tilanne kuitenkin riistäytyy käsistä ja pesukoneeseemme kertyy hometta tai kalkkia, voimme odottaa ongelmia epämiellyttävien hajujen ja jopa pesemättömien vaatteiden kanssa.

miten puhdistaa pesukoneen pulverilaatikko?

Miten puhdistan pesukoneen jauhesäiliön?

Varmista, että sinulla on ensin jotain, jolla voit työstää hankalaa likaa. Tarvikkeet, kuten esim:

  • sieni,
  • pieni ja kapea harja, jossa on pidempi kahva, tai vain vanha hammasharja,
  • yleiskäyttöinen neste tai muu pesuaine,
  • elintarvikeviinietikkaa,
  • ruokasooda.

Miten irrotan jauheastian pesukoneesta?

Irrota pulverisäiliö varovasti pesukoneesta aina ennen puhdistusta. Irrottaminen vaihtelee pesukonemalleittain: joko painamalla sormella ominaispainiketta tai nostamalla laatikkoa hieman ylöspäin ja irrottamalla se kiskoista sen jälkeen, kun se on vedetty mahdollisimman pitkälle ulos.

miten poistaa laatikko pesukoneesta

Varoitus: Pesukone on hyvä irrottaa pistorasiasta etukäteen, jotta vältytään ei-toivotulta sähköiskulta. Kun laatikko on irrotettu ja tutkittu huolellisesti joka puolelta, puhdistus voidaan aloittaa.

Pesukoneen jauhe- ja nestelokeroiden puhdistaminen

Jauhesäiliö voidaan ensin huuhdella juoksevan veden alla; osan liasta pitäisi poistua itsestään. Nurkkiin ja kuivuneeseen jauheeseen kannattaa käyttää sieniä ja harjaa sekä tarvittaessa hieman pesuainetta. Kun olet jynssännyt nurkat ja kolot, muista huuhdella laatikko huolellisesti, jotta jäljelle jäänyt lika ja pesuaine saadaan poistettua. Jos lika ei irtoa helposti, laatikko kannattaa jättää vesihauteeseen tunniksi.

Home ja kalkki pesulaatikossa

Jos jauhe- tai pesuainelaatikkoon on kertynyt sitkeää kalkkia tai hometta, hyvä ratkaisu on isoäitiemme kotitekoinen puhdistusmenetelmä. Tee etikasta ja lämpimästä vedestä 1:1-liuos, lisää teelusikallinen ruokasoodaa, sekoita ja upota laatikko kokonaan liuokseen. Anna pesuainesäiliön olla tällaisessa kylvyssä vähintään tunnin ajan ja jatka sitten varovasti puhdistamista harjalla tai sienellä, jotta jäljellä oleva lika saadaan poistettua. Tarvittaessa voidaan käyttää myös puhdistusainetta.

miten poistaa homeet pesukoneen laatikosta?

Etikka ja ruokasooda eivät sienitautien torjuntaominaisuuksiensa ansiosta jätä jälkeäkään kalkista, vaan ne poistavat myös ei-toivotut sienet sieltä, missä esiintyy homekukintoja. Lisäksi tämä menetelmä on täysin turvallinen ja ympäristöystävällinen, sillä emme tarvitse ylimääräisiä pesuaineita.

Viimeinen askel puhtaaseen ja tuoksuvaan pyykkiin!

Ennen kuin laitat puhtaan roskiksen pa ikoilleen, tarkista, tarvitseeko aukko virkistystä. Jos on, poista lika sienellä ja pesuaineella ja pyyhi alue kuivaksi. Aseta sitten laatikko varovasti aukkoon ja nauti puhtaasta ja tuoksuvasta pyykistä!

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo