Miten pesukone puhdistetaan liasta ja liasta?

Miten pesukone puhdistetaan liasta ja liasta?

Usein käytetystä pesukoneesta on huolehdittava eri tavoin. Näin voit pidentää omistamasi laitteen käyttöikää merkittävästi. Hyvin usein keskitytään suodattimeen ja siihen, että pesukoneen yksittäiset osat eivät ruostu. Sillä välin se, mikä voi vaikuttaa voimakkaasti pesemiemme vaatteiden puhtauteen, on rumpuun muodostuva ja kertyvä liete. Pesukoneessa oleva lika aiheuttaa myös epämiellyttävää hajua. Miten käsittelet lietettä ja miten pidät pesukoneesi täydellisen puhtaana?

Miten aloitat likaisen pesukoneen puhdistamisen?

Liete on melko helppo havaita ja tunnistaa, lähinnä siksi, että suurin osa siitä on rummun luukun luona olevan tiivisteen ympärillä. Rummun lima johtuu erilaisten pesu- ja pesuaineiden kertymisestä tälle alueelle, mitä suosii myös pesu melko alhaisissa 30-40 asteen lämpötiloissa. Miten pesukone puhdistetaan limasta? Ennen kaikkea on tärkeää, että sinulla on aina oikeat pesuaineet käsillä, jotta voit tehdä tämän nopeasti ja tehokkaasti.

miten puhdistaa pesukone lietteestä

Miten puhdistan pesukoneen rummun limasta?

Likainen pesukone – miten voin puhdistaa sen kotimenetelmillä?

  • Jos haluat puhdistaa lian käyttämällä mitä tahansa, mitä sinulla sattuu olemaan käsillä, voit käyttää ruokasoodaa. Jauhe kannattaa levittää tasaisesti pesukoneen laipan pinnalle, erityisesti sinne, missä limaa on eniten.
  • Jos kokonaisuus ei ole liian märkä eikä ruokasooda imeydy – sitä voi lisäksi suihkuttaa kevyesti vedellä niin, että kauluksen pinnalle muodostuu paksua lietettä. Kun mietitään , miten pesukone puhdistetaan limasta tällaisessa tilanteessa, on parasta odottaa muutama minuutti, että sooda ehtii vaikuttaa.
  • Sen jälkeen lika kannattaa hangata pienellä harjalla, ehkä vanhalla hammasharjalla. Kerää kaikki lima pois ja kuivaa kaulus esim. mikrokuituliinalla tai paperipyyhkeellä.

Miten poistan lian pesukoneen laipasta?

Kun analysoidaan , millä puhdistaa pesukoneen lima, ilmeisin vastaus on valita erityinen, siihen tarkoitettu pesuaine. Jopa Domestos voi olla vaihtoehto, mutta muista suojata kätesi käyttämällä erikoiskäsineitä. Pesukoneen puhdistusaineet voivat sisältää hellävaraisia puhdistushappoja, etikkaa tai valkaisuainetta sekä bakteerimyrkkyjä. Puhdistusmenetelmä on tällöin täsmälleen sama kuin kotitaloustuotteita käytettäessä.

Likainen pesukoneen kumi puhdistuu yleensä melko hyvin, ja ainoa hankaluus voi olla se, että kaulus on aaltopahvin muotoinen ja meidän voi olla vaikeampi päästä joihinkin nurkkiin ja koloihin. Miten pesukoneen kauluksesta poistetaan lika, huuhtoutuneen lietteen jäämät ja käytettyjen puhdistusaineiden jäämät? Paras ratkaisu on laittaa pesukone lyhyeen “tyhjäksi” pesutilaan heti puhdistuksen jälkeen. Näin koko rumpu saa mahdollisuuden huuhtoutua.

miten puhdistaa pesukone lietteestä

Millä puhdistan jauheastian lietteen?

Kun puhdistat pesukonettasi säännöllisesti, muista myös, että liete voi kerääntyä muuhunkin kuin rummun sisälle. Lietettä voi kertyä myös muihin paikkoihin, kuten jauheastiaan.

Sitä voidaan käsitellä samalla tavalla kuin pesukoneen laipassa olevaa lietettä. Sillä ei myöskään ole väliä, minkä tyyppinen pesukone sinulla on, sillä se , miten pesukone puhdistetaan lietteestä, pysyy samana sivulta täytettävien pesukoneiden kuin ylhäältä täytettävienkin kanssa.

Mistä pesukoneen liete tulee?

Pesukoneen liman muodostumista edistää rummun ja jauheastian sisällä oleva kostea ympäristö. Tätä prosessia edistää näiden alueiden huono kuivuminen heti pesun päätyttyä. Kertynyt kosteus alkaa laskeutua homeen muodossa. Siksi hyvä ennaltaehkäisevä toimenpide on jättää rummun luukku auki heti pesun päätyttyä, jotta kaikki sisällä oleva pääsee kuivumaan ja kosteus haihtumaan.

miten puhdistaa pesukone liasta

Harmaa rasva pesukoneessa – miten se vältetään?

On yksi asia varmistaa, että rumpu ja jauheastia kuivuvat täysin jokaisen pesukerran jälkeen. Toinen tärkeä asia on puhdistaa pesukone säännöllisesti. Likainen kumi pesukoneessa on suhteellisen helppo puhdistaa, kun liman määrä on pieni eikä se tunkeudu liikaa laipparakenteeseen. Ylivoimaisesti vaikeinta on lima, joka on kertynyt pitkään ja jota on todella paljon.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo