Miten pukeutua ystävänpäivänä? Trendikäs Ystävänpäivä näyttää

Miten pukeutua ystävänpäivänä? Trendikäs Ystävänpäivä näyttää

Ystävänpäivällä on sekä kannattajansa että vastustajansa. Yksi asia on varma: tämän juhlapäivän viettäminen on vakiinnuttanut paikkansa maassamme lopullisesti. Pyhä Valentinus on löytänyt helposti tiensä teini-ikäisten ja nuorten aikuisten sydämiin. Vuosi vuodelta ystävänpäivää juhlivat kuitenkin yhä useammin kaikenikäiset ihmiset. Kaupat ylittävät itsensä lahjaideoilla, joten se tuskin on ongelma. Toinen tärkeä kysymys on edelleen: mitä pukeutua treffeille ystävänpäivänä?

Ystävänpäivän tyyli – mitä värejä kannattaa valita?

Värin valitseminen ystävänpäivän vaatekaappiin tuntuu helpolta asialta. Rakastavaisten juhlapäivä yhdistetään välittömästi punaiseen, ja syystäkin. Kannattaa kuitenkin miettiä, onko tätä punaista liikaa… Onhan päivä täynnä punaisia sydämiä, ruusuja, maskotteja jne. Ystävänpäivän mekko voi olla punainen, mutta väriä kannattaa rikkoa muun muassa mustalla, ruskealla tai laivastonsinisellä. Tällaisissa väreissä oleva takki voi myös palvella monia toimintoja. Se voi esimerkiksi korostaa mekkoa, pehmentää sen räikeää leikkausta tai lisätä maustetta leikkauksesta riippuen.

mitä pukeutua ystävänpäivänä

Takki voidaan korvata myös aistikkaalla viitalla tai aina trendikkäällä mokkanahka- tai ekonahkaisella ramoneska-takilla. Ystävänpäivän punainen mekko sopii täydellisesti mokkanahan tummanvihreän tai sängynpeitteen mustan kanssa. Paljon riippuu tietysti treffien luonteesta ja paikasta sekä ennen kaikkea henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. On aina tärkeää löytää kultainen keskitie sen välillä, mikä on muodikasta ja trendikästä ja mikä on mukavaa, käytännöllistä ja hyväksi havaittua. Ystävänpäivän pukeutumisessa on valtavasti liikkumavaraa ja mahdollisuus taivuttaa joitakin sääntöjä.

Mikä puku ystävänpäivänä?

Se, miten pukeutua ystävänpäivänä, voi olla monille naisille melkoinen pulma iästä ja muotimieltymyksistä riippumatta. Tiedetään hyvin, että tänä päivänä olisi sopivaa pukeutua eri tavalla, tyylikkäämmin, ainutlaatuisesti. Mekko on suosittu valinta, mutta on tärkeää muistaa, että mekossa ei ole kyse vain väristä vaan myös tai jopa ensisijaisesti leikkauksesta ja materiaalista. Tapasitpa rakkaasi sitten kotona tai muualla, ystävänpäivän mekon tulisi olla erityinen. On erittäin tärkeää tuntea olonsa hyväksi, korostaa voimavarojaan, peittää epätäydellisyytensä – lyhyesti sanottuna panostaa naisellisuuteen. Suosikki ja hyväksi havaittu leikkaus on ehdottomasti otettava huomioon. Ystävänpäivän asun on oltava räätälöity, mukava, mutta myös muodikas ja omaperäinen.

ystävänpäivä mekko

Ravintolatreffeille on suositeltavaa pukeutua tyylikkääseen ja romanttiseen asuun, kuten silkkimekkoon, jossa on dekoltee tai seksikkääseen hameeseen, jossa on romanttinen “yläosa”. Pubiin voit valita itsevarmasti farkut, joihin on yhdistetty omaperäinen kuviollinen takki tai pitkä villatakki. Vaikka helmikuu ei ole hyvä aika ulkotreffeille, kannattaa myös tämä mahdollisuus ottaa huomioon ja pukeutua säähän sopivasti. Ystävänpäivän maximekko sopii hyvin yhteen pitkän tikatun takin tai muhkean takin kanssa. Viimeistele ilme korkeilla saappailla tai korkokengillä.

Mitä muuta voi pukea ystävänpäivänä?

Ystävänpäivä on monille ihmisille hyvin erityinen päivä. Jos odotat innolla treffejä erityisen rakkaasi kanssa, on hyvä valmistella vaatekaappi hyvissä ajoin etukäteen. Ystävänpäivän pukeutumista ei pidä suunnitella viime hetkellä. Voit tietysti heittää vaatekaapista kaiken ulos kaksi tuntia ennen tapaamista ja käydä hermostuneena läpi sen sisältöä, mutta… Eikö olisi parempi käyttää se aika esimerkiksi meikkaamiseen ja hiusten laittoon?

mitä asu ystävänpäivänä

No, aivan oikein. Loppujen lopuksi pukeutuminen ystävänpäivää varten on yksi tärkeimmistä valmistautumisvaiheista! Mitä sinun siis pitäisi valita? Monet naiset valitsevat mekon, mutta tämä ei ole sääntö. Tärkeintä on, että look korostaa persoonallisuuttasi, mutta ei myöskään ole liian ilmeinen. Hääpäivänä voit astua ulos laatikosta ja muuttua hetkeksi joksikin muuksi… ja silti olla oma itsesi. Mahdotonta? Ehdottomasti mahdollista! Jos esimerkiksi arkiasusi koostuu housuista ja takista, käytä ystävänpäivänä mekkoa tai hametta ja päinvastoin.

mitä pukeutua ystävänpäivänä

Miten voit pukeutua ystävänpäivänä, jos luovut mekoista ja hameista? Trendissä ovat neulotut housut, jotka ovat sekä tyylikkäät että mukavat. Monet naiset valitsevat tämän ratkaisun ja valitsevat suosikkileikkauksensa yhdistettynä hillityn väriseen paitaan tai t-paitaan. Kellohousut ovat taas muodissa, ja erittäin hyvin, sillä ne ovat hyvin naisellisia ja omaperäisiä. Ystävänpäivän asu voi koostua myös tiukoista farkuista ja seksikkäästä puserosta, jossa on paljastetut olkapäät.

Mitä asusteita ystävänpäivän lookkiin?

Vaatekaapin asusteisiin suhtaudutaan usein varauksella, vaikka ne ovat yhtä tärkeitä. Taitavasti valittuna ne korostavat paitsi koko lookia, myös persoonallisuuttasi ja lisäävät luonnetta. Mikä asu ystävänpäivänä tarvitsee oikeat asusteet? Vastaus on: mikä tahansa. Joskus tarvitset vain hentoja koruja ja joskus voimakkaita aksentteja. Klassiseen mini-, punaiseen tai mustaan mekkoon ikääntynyt kulta olisi täydellinen asuste. Boho-mekkoon sopii hyvin neulottu käsilaukku, jossa on hapsuja, sekä rannekoru tai kaulakoru, jossa on vanhanaikainen kivi.

miten pukeutua ystävänpäivänä

Kun mietit, mitä pukea ystävänpäiväksi, on hyvä olla myös heti käsitys asun asusteista. Paita putki- tai kellohousujen kanssa tekee upean vaikutuksen joko paksun vyön tai ketjuvyön kanssa. Ystävänpäivän asua kannattaa täydentää sopivalla, pienellä käsilaukulla. Naiset rakastavat sitä, että heillä on paljon tilaa enemmän tai vähemmän tarpeellisille rihkamoille, mutta tässä tapauksessa se on hyvä pitää minimissä. Litteä kirjekuorilaukku toimii lähes minkä tahansa asun kanssa, samoin kuin tyylikäs kytkinlaukku. Tällaiset käsilaukut sopivat täydellisesti yhteen erimittaisten mekkojen, hameiden ja housujen kanssa.

Katso: Ystävänpäivä – mikä tämä loma on?

Kengät ystävänpäivän stailaukseen – mitkä valita?

Pukeutuminen ystävänpäivää varten tarkoittaa myös jalkineita, jotka eivät ole yhtään vähemmän tärkeitä kuin muu vaatekaappi. Tässä kannattaa panostaa ennen kaikkea mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Tiukat kengät voivat pilata romanttisimmatkin treffit! Valitse polvenkorkoiset saappaat, joissa on korkokenkä tai stilettokengät, varsinkin jos treffit ovat tyylikkäässä ravintolassa. On kuitenkin tärkeää, että käytät sellaisia, jotka ovat muodikkaat ja uniikit, eikä niistä tule treffiongelmaa.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti