Miten pesukone kalkitaan kotona?

Miten pesukone kalkitaan kotona?

Jokaisen, joka huolehtii vaatteidensa puhtaudesta, tulisi huolehtia myös pesukoneestaan. Ei riitä, että vaatteet laitetaan rumpuun, pestään ja ripustetaan. Silloin tällöin pesukoneelle on tehtävä kalkinpoisto. Tähän ei tarvita ammattilaisen keinoja, sillä se voidaan tehdä onnistuneesti kotimenetelmin. Ota selvää, mitä nämä menetelmät ovat.

Mitä minun pitäisi kalkinpoistolla pesukoneestani, jotta se kestäisi pidempään?

Erilaiset kodissasi piileväterityispiirteet toimivat hyvin pesukoneen kalkinpoistoon. Näitä voivat olla mm:

  • ruokasooda,
  • sitruunahappo,
  • etikka,
  • tai jopa erityinen tahna, jonka voit valmistaa hyvin helposti.

Muista lukea ohjeet yksityiskohtaisesti ennen tämän tehtävän suorittamista. Tämä on tärkeää, koska voi käydä niin, että valitsemasi menetelmä ei olekaan suositeltava laitteellesi.

Miten pesukone kalkitaan ruokasoodalla?

Loistava tapa auttaa sinua pääsemään eroon automaattisen pesukoneesi kalkista on käyttää ruokasoodaa. Tehtävä ei vaadi sinulta mitään valmisteita. Sinun tarvitsee vain kaataa hieman ruokasoodaa pesujauheelle tai nesteelle tarkoitettuun astiaan.

Aseta seuraavassa vaiheessa kone tyhjään pesuohjelmaan. Myös lämpötila on erittäin tärkeä. Lämpötilan tulisi olla 90 celsiusastetta, sillä vain tämä lämpötila poistaa pesukoneeseen kertyneen kalkin ja lian.

miten kalkinpoisto pesukoneesta ruokasoodalla

Miten kalkinpoisto pesukoneesta tehdään sitruunahapolla?

Toinen tuote, joka auttaa sinua pääsemään eroon pesukoneeseesi kertyneestä kalkista, on huomaamaton sitruunahappo. Tällä tekniikalla saadaan aikaan todella upea vaikutus. Tässä tapauksessa menettelyn periaate on samanlainen kuin edellä olevassa kappaleessa esitelty. Kaadat 1/3 kupillista sitruunahappoa jauhe- tai nesteastiaan.

Seuraavissa vaiheissa asetat sopivan lämpötilan, tietenkin 90 celsiusasteen, ja kytket koneen päälle ilman vaatteita sisällä. Kun olet tehnyt tämän, pesukoneesi on puhdas ja vapaa epämiellyttävistä hajuista.

Miten pesukone puhdistetaan kalkista etikan ja sitruunahapon avulla?

Voit käyttää tähän tarkoitukseen onnistuneesti myös etikasta ja sitruunahaposta tehtyä seosta. Se takaa todella hyvät tulokset pesukoneen kalkinpoistossa. Lisäksi tällainen valmiste on erittäin tehokas, sillä se auttaa pääsemään eroon kalkista, jota on erityisen vaikea poistaa.

miten pesukoneesta poistetaan kalkki

Tällä kertaa et kaada noin 2 litraa etikkaa jauhesäiliöön, vaan rumpuun ja kaada sinne kaksi pakettia sitruunahappoa. On myös tärkeää asettaa ohjelma mahdollisimman korkeaan lämpötilaan. Tämä on yleensä 90 celsiusastetta.

Miten kalkinpoisto pesukoneesta tehdään ruokasoodasta ja etikasta valmistetulla valmisteella?

Edellä mainittuja tuotteita voidaan käyttää myös eri kokoonpanossa, nimittäin yhdistämällä etikka ja ruokasooda. Näin saat tahnan, jolla on poikkeukselliset puhdistusominaisuudet. Levitä tahnaa pesukoneen likaisiin kohtiin ja anna sen vaikuttaa muutaman tunnin ajan. Sen jälkeen pyyhi nämä alueet yksinkertaisesti kostealla liinalla ja pyyhi ne sitten kuivaksi paperipyyhkeellä. Pesukoneesi on puhdas ja hyvin valmistautunut seuraavaa vaihetta varten.

miten kalkinpoisto pesukoneesta etikalla

Kuinka usein pesukoneeni pitäisi kalkkia tulisi puhdistaa?

Muista suorittaa kalkinpoisto vähintään kerran kuukaudessa valitsemastasi menetelmästä riippumatta. Näin laitteesi saa parhaan mahdollisen suojan sieni- ja homekasvustoa vastaan. Lisäksi teet pesukoneestasi vähemmän alttiin vaurioille sekä erilaisille toimintahäiriöille. Jokainen näistä menetelmistä tuottaa erinomaisen tuloksen ja hoitaa täydellisesti saostumat sekä epämiellyttävät hajut.

On myös tärkeää, että pesukoneeseen ei myöskään muodostu kalkkia yhtä helposti. Näiden menetelmien etuna on myös rahan säästäminen, sillä sinun ei tarvitse ostaa erikoistuotteita. Keittiön kaapista löytyvät tarvikkeet riittävät. Lisäksi itse kalkinpoistoprosessi on helppo, nopea ja kaiken lisäksi miellyttävä. Mitä muuta voisit toivoa?

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo