Miten puhdistan pesukoneeni astianpesutabletilla?

Miten puhdistan pesukoneeni astianpesutabletilla?

Pesukone on yleinen laite, joka löytyy lähes jokaisesta kotitaloudesta. Valitettavasti siihen heitetyissä vaatteissa on usein voimakasta ja sitkeää likaa, joka voi laskeutua pesuautomaatin kaulukseen ja rumpuun. Onneksi on olemassa keino puhdistaa tehokkaasti ja tyydyttävästi tämän erinomaisen kotitalouden apulaisen sisäpuoli, ja se on astianpesuainetabletti. Tämä on hyvä idea erityisesti ihmisille, jotka arvostavat aikaansa erittäin paljon.

Milloin pesukone kannattaa puhdistaa astianpesukapselilla?

Itse asiassa ennen vastausta kysymykseen siitä, milloin pesukone kannattaa puhdistaa, on syytä ottaa huomioon, että kaikki lika voi usein edistää pesukoneen vakavaa vaurioitumista. Lisäksi bakteeri- ja likakerros voi aiheuttaa epämiellyttävän hajun lisäksi pysyviä, poistamattomia tahroja kankaisiin, erityisesti herkkiin kankaisiin.

miten pesukone puhdistetaan astianpesukonetableteilla

Saattaa vaikuttaa siltä, että puhdistusprosessi on vaikea, mutta tämä on virhe. Sinun on vain opittava puhdistamaan pesukoneesi astianpesutabletilla. Sinun on kuitenkin myös opittava tunnistamaan, milloin pesukoneesi huutaa perusteellista ja kattavaa pitkäaikaisen lian poistoa.

Ensimmäinen merkki, jota on todella vaikea olla huomaamatta, on varmasti voimakas, epämiellyttävä haju, joka lähtee sekä rummusta että pesukoneen luukkua koskettavasta kumilaipasta. Erityisesti tähän kohtaan kertyy mielellään lietettä, kovasta vedestä peräisin olevaa kalkkia, käytettyjen pesuaineiden jäämiä ja bakteeripesäkkeitä.

Miten puhdistan pesukoneeni astianpesutableteilla?

Astianpesukonetabletit pesukoneessa tarjoavat useita etuja. Ne kiillottavat pintaa, poistavat rasvakalvon ja mahdolliset pinttyneet saostumat. Lisäksi ne desinfioivat täydellisesti ja poistavat epämiellyttäviä hajuja aiheuttavat bakteerit. Itse puhdistusprosessin osalta on syytä muistaa muutama tärkeä sääntö. Ensimmäinen ja erittäin tärkeä on se, että pesukoneen puhdistus astianpesutabletilla tulisi suorittaa vain ilman vaatteita. Parhaat tulokset saavutetaan pesemällä pitkään ja korkeassa lämpötilassa (vähintään kuudessakymmenessä asteessa, mutta saatat houkutella jopa yhdeksäänkymmeneen asteeseen).

pesukoneen puhdistustablettien käyttöohjeet

On myös suositeltavaa puhdistaa käsin vanhalla hammasharjalla muut pesukoneen osat (pesuainelokero, suodatin, lokerikko). Sekä klassinen astianpesukapseli että geelimuotoinen kapseli sopivat tähän toimenpiteeseen.

Puhdistavatko astianpesukonetabletit pesukoneen?

Yhteenvetona voidaan todeta, että päivittäisissä kotitöissä uskollisesti auttavan pesukoneen puhdistamisen ei tarvitse olla vaikeaa tai kallista. Sinun tarvitsee vain varustautua astianpesukapselilla ja noudattaa muutamia sääntöjä, joista alla on lyhyt, muistuttava luettelo.

  1. Pesukoneen kaikki osat kannattaa puhdistaa, ei vain rumpu ja laippa (erityisesti koneen pohjassa oleva suodatin ja pesuainelokerikko).
  2. Mitä korkeampi lämpötila, sitä parempi (vähintään kuusikymmentä astetta).
  3. Älä suorita puhdistusta, kun rumpu on täynnä pyykkiä.
Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo