Miten pesukoneen kumi puhdistetaan? Kodin korjaustoimenpiteet

Miten pesukoneen kumi puhdistetaan? Kodin korjaustoimenpiteet

Pyykinpesukone on laite, jota käytetään useimmin lähes jokaisessa kodissa. Jotkin sen osista, kuten kumilaippa tai tyhjennysletku, ovat alttiimpia ajan kulumiselle ja käytölle, ja ne myös likaantuvat. Siksi kannattaa tietää, miten oven ympärillä oleva tiiviste puhdistetaan, jotta se kestää mahdollisimman pitkään.

Tiivisteeseen kertyvä lika

Pesukoneesi ovea ympäröivä tiiviste on suunniteltu siten, että siihen kertyy usein likaa ja muita pyykkijäämiä. Sieltä löytyvä laskeuma voi olla myös seurausta pyykinpehmentimen käytöstä. Lisäksi hiukset ja hilse laskeutuvat syvennyksiin ja siirtyvät pyykkiin.

Jos likaa ei poisteta säännöllisesti, pesukoneesta voi alkaa tulla epämiellyttävää hajua, ja myös hometta tai sieniä voi kehittyä. Jotta tämäntyyppisiä jäämiä voidaan käsitellä tehokkaasti, on käytettävä useita hyväksi todettuja menetelmiä.

kuinka puhdistaa pesukoneen rummun kumi

Mistä aloitat pesukoneesi kumin puhdistamisen?

Kun mietit , miten pesukoneesi kumi puhdistetaan, on tärkeää tietää ensin, missä kunnossa kumi on. Jotta voit hoitaa ongelman tehokkaasti, sinun tarvitsee käyttää vain muutamia kotitaloustemppuja. Hyvä ratkaisu on esimerkiksi valmistaa pullo etikkaa, puoli kupillista ruokasoodaa sekä hammasharja ja pyyhe tai muu kangaspala, jota ei enää tarvita.

Kun puhdistat pesukoneen kumilaippaa, kaada osa aiemmin valmistetusta ruokasoodasta rakoihin ja suihkuta siihen etikkaa. Näin jätetyn seoksen pitäisi saada lika irtoamaan kumista, jolloin se on helpompi puhdistaa. Puhdista muutaman minuutin kuluttua kaikki vaikeasti saavutettavat kohdat hammasharjalla ja pyyhi sitten liinalla.

miten pesukoneen tiiviste puhdistetaan

Mitä kannattaa tehdä tiivisteen puhdistamisen jälkeen pesukoneessa?

Kun puhdistat pesukoneen kumia ja mahdollisia koneen johtoja, kannattaa kaataa loput ruokasoodasta rumpuun ja kaataa etikkaa pesuainesäiliöön ja ajaa ohjelma pisimmällä jaksolla korkealla lämpötila-asetuksella.

Jotta pesukoneesi ei likaantuisi liikaa, virkistä laite tällä tavoin noin kerran kolmessa kuukaudessa. Näin laite pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa todella pitkään.

Miten puhdistan pesukoneeni kumilaipan?

Koko pesukone sekä sen kumiset osat voidaan puhdistaa astianpesutableteilla. Astianpesuainetableteilla voidaan käsitellä jopa eri onteloihin asettunutta likaa sekä pesukoneen kalkkia, bakteereja tai epämiellyttäviä hajuja.

Jos haluat puhdistaa pesukoneen tiivisteen, aseta yksi tabletti rumpuun ja toinen siihen kohtaan, johon jauhe kaadetaan. Koneen tulisi olla säädetty noin 60 asteeseen, ja kun pesu on valmis, kannattaa lisäksi kytkeä päälle huuhtelu. Näin pesukone vapautuu bakteereista, pöpöistä ja mahdollisesta liasta. Pesukoneen sammuttamisen jälkeen on tärkeää jättää laatikko ja ovi auki, jotta kaikki tavarat voivat kuivua perusteellisesti. Näin estetään homeen ja homeen muodostuminen.

kuinka puhdistaa kumikaulus pesukoneessa

Miten puhdistan pesukoneeni tiivisteet?

Kaupoista löytyy erilaisia ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita, jotka hoitavat kaikenlaisten osien – jopa kumilaippojen – likaantumisen. Kannattaa tutustua valikoimaan ja valita tarpeisiisi parhaiten sopiva ratkaisu.

Pesukoneestasi kannattaa varmasti pitää huolta ja puhdistaa kaikki osat säännöllisesti, jotta laite täyttää tarkoituksensa monta vuotta ja toimii parhaalla mahdollisella tasolla. Vain puhdas pesukone pystyy poistamaan lian perusteellisesti vaatteistasi.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo