Mitkä kattilat ovat astianpesukoneen kestäviä?

Mitkä kattilat ovat astianpesukoneen kestäviä?

Ruukkuja käytetään monenlaisten arkiruokien valmistukseen. Joskus käytetään useita astioita, jotka on sitten pestävä. Osa niistä voidaan onnistuneesti pestä astianpesukoneessa, mikä säästää paljon pesuaikaa. Mitkä kattilat voidaan pestä astianpesukoneessa? Ja mitkä pitäisi pestä käsin? Tutustu seuraavaan artikkeliin.

Ruukkujen pesu astianpesukoneessa

Jotta voit nauttia keittoastioistasi monta vuotta, on tärkeää huolehtia niistä kunnolla. Jotkin niistä eivät ole astianpesukoneen kestäviä, ja ne on pestävä käsin. On kuitenkin myös sellaisia, jotka voidaan pestä astianpesukoneessa valmistajan suositusten mukaan. On suositeltavaa lukea pakkauksen tiedot ennen uuden astiaston ostamista, jotta et pety kotona oston jälkeen. Astioiden pesu astianpesukoneessa on suuri mukavuus keittiössä työskennellessä. Se säästää aikaa, jonka voi käyttää muihin nautintoihin.

Voiko emaliastiat pestä astianpesukoneessa?

Voiko emaloituja kattiloita pestä astianpesukoneessa?

Emaloituihin kattiloihin liittyy monia ominaisuuksia. Ne jakavat hyvin lämpöä, ja käytetty emali suojaa kattilaa ruostumiselta, joten astianpesukoneessa tapahtuva pesu ei aiheuta sitä, että kattila imisi itseensä astianpesukoneen hajuja. Tällaisissa ruukuissa voi huoletta säilyttää hyvin happamia tai mausteisia ruokia jääkaapissa. Näihin ominaisuuksiin voidaan lisätä myös astianpesukoneen pesu, sillä ne kestävät astianpesuaineita, kuumaa vettä ja astianpesukoneen pesun voimakkuutta.

Voiko induktiokeittoastioita pestä astianpesukoneessa?

Astianpesukoneessa pestävät induktiokeittoastiat voi laittaa astianpesukoneeseen, jos ne on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, jolla on merkintä 18/10. Tällaiset keittoastiat koostuvat 18 % kromista ja 10 % nikkelistä. Tämä on erittäin hyvä yhdistelmä, joka tarjoaa korroosionesto-ominaisuudet yhdistettynä tyypilliseen korkeaan kiiltoon. Tämä yhdistelmä tekee keittoastioista erittäin kestäviä, eivätkä ne reagoi ruoan kanssa. Siksi tällaiset induktioastiat ovat astianpesukoneen kestäviä.

Voiko kattilat pestä astianpesukoneessa?

Onko Ambition-keittoastia astianpesukoneen turvallinen?

Kaikki Ambition-keittoastiat eivät ole astianpesukoneenkestäviä. Tämä riippuu materiaalista, josta ne on valmistettu, ja siitä, millä ne on pinnoitettu. Kun ostat Ambition-keittoastiaa, on hyvä tarkistaa, onko sen mukana käyttöohje. Siitä selviää, onko tietty malli astianpesukoneenkestävä.

Ovatko Zepter-astiat astianpesukoneen kestäviä?

Zepter-astiat ovat valmistajan ohjeiden mukaan astianpesukoneenkestäviä. On suositeltavaa, että nämä ruukut pestään heti käytön jälkeen, muuten kaada niihin hieman vettä ja jätä ne peitettynä kuivumisen ja tarttumisjäämien estämiseksi. Metalliharjoja, lankaharjoja ja muita metallisia välineitä ei saa käyttää käsinpesuun.

Miten kuivuneet ja kiinni palaneet jäämät pestään astianpesukoneessa?

Kuivatut ja kiinni palaneet jäämät kattiloissa ovat monen meistä riesa. Kun tällainen kattila on astianpesukoneen kestävä, se kannattaa huuhdella vedellä ja pienellä määrällä astianpesuainetta ennen astianpesukoneeseen laittamista. Näin jäämät liukenevat ja ne on helpompi poistaa. Tämä lisää mahdollisuuksia siihen, että kattilat pestään kunnolla astianpesukoneessa.

Astianpesukoneessa pestävät astiat

Mitkä ruukut ovat astianpesukoneen kestäviä?

Jotkin ruukut voidaan pestä onnistuneesti astianpesukoneessa. Tämä riippuu materiaalista, josta ne on valmistettu. Mitä kovempaa ja naarmuuntumattomampaa materiaali on, sitä paremmat mahdollisuudet on käyttää niitä astianpesukoneessa. Artikkeli on jaettu kahteen osaan – niihin kattiloihin, jotka voidaan pestä astianpesukoneessa, ja niihin, jotka on pestävä käsin.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kattilat

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut ruukut ovat astianpesukoneen kestäviä. Tällaiset astiat on valmistettu hyvälaatuisesta teräksestä, erityisesti teräksestä 18/10. Tällaiset astiat sisältävät 18 % kromia ja 10 % nikkeliä, ja ne ovat korroosion- ja lämmönkestäviä. Kun astianpesukone on päättänyt ohjelman, ne on hyvä pyyhkiä kuivaksi. Kannattaa muistaa, että teräsastiat kellastuvat tai tahraantuvat nopeasti. Terästä ei myöskään pidä puhdistaa langalla.

Lämmönkestävät keittoastiat

Lämmönkestävät kattilat kestävät korkeita lämpötiloja, joten ne voidaan pestä turvallisesti astianpesukoneessa. Ne eivät myöskään pelkää astianpesukoneessa käytettäviä pesuaineita, ja niiden rakenteen ansiosta ne eivät ime pahoja hajuja.

Emaloidut kattilat

Emaloiduilla keittoastioilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Ne jakavat ja pitävät lämpöä erittäin hyvin, ja niitä voidaan käyttää kaikentyyppisillä liedillä. Ne ovat emalipinnoitettuja, mikä suojaa tämäntyyppisiä keittoastioita ruostumiselta ja valuraudan joutumiselta ruokaan. Tästä syystä ne voidaan pestä turvallisesti joka päivä astianpesukoneessa.

Ruukut - mitkä niistä ovat astianpesukoneen kestäviä?

Emalipinnoitetut valurautapannut

Useimpia valurautapatoja ei pidä pestä astianpesukoneessa. Poikkeuksena ovat valurautapannut, joissa on emalipinnoite. Tämä suojaa korroosiolta ja hajujen imeytymiseltä astianpesukoneesta. Näin ollen ne voidaan pestä astianpesukoneessa ilman huolta aterian maun muuttumisesta. Muista kuitenkin, että kun emalipinnoitettuja valurautaruukkuja on pesty astianpesukoneessa pitkään, ne voivat himmentyä, mikä lyhentää niiden käyttöikää.

Mitä kattiloita ei voi pestä astianpesukoneessa?

Astianpesukoneessa ei voi pestä lähinnä herkkiä kattiloita. Seuraavan tyyppisten keittoastioiden huono käyttö voi tehdä niistä käyttökelvottomia ja epäsiistejä, ja niissä valmistettu ruoka alkaa tarttua pohjaan. On myös tärkeää muistaa, että osaa näistä keittoastioista ei saa puhdistaa langoilla, sillä se voi myös vahingoittaa niiden rakennetta.

Teflon-keittoastiat

Teflonastiat ovat keittiön hyödyllisimpiä keittoastioita. Valmistettava ruoka ei tartu niihin, mikä on niiden suurin etu. Käytetyn teflonpinnoitteen vuoksi niitä ei voi pestä astianpesukoneessa. Tämäntyyppisten keittoastioiden peseminen astianpesukoneessa aiheuttaa sen, että ne menettävät ominaisuutensa ja ruoka alkaa tarttua kiinni. Koska astiat ovat kuitenkin tarttumattomia, niiden peseminenkään ei pitäisi olla suuri ongelma.

Astianpesukoneessa pestävät teflonastiat

Keraamisesti pinnoitetut astiat

Keraamisesti pinnoitetut keittoastiat eivät myöskään ole astianpesukoneen kestäviä. Niiden keraaminen pinnoite on hyvin herkkä, ja astianpesukoneessa käytettävät kapselit ja jauhemaiset pesuaineet ovat liian voimakkaita tällaiselle pinnoitteelle, mikä voi vahingoittaa sitä. Lisäksi keraamisesti pinnoitettujen keittoastioiden peseminen astianpesukoneessa voi johtaa pinnoitteen haurastumiseen.

Valurautaiset keittoastiat

Valurautaisia keittoastioita ei pidä pestä astianpesukoneessa. Pinnoitteensa vuoksi tällaiset astiat voivat imeä astianpesukoneesta hajuja, jotka vaikuttavat myöhemmin niissä valmistettujen ruokien makuun. Poikkeuksena ovat emalipinnoitetut valurautapannut, kuten edellä mainittiin.

Kupariset keittoastiat

Kuparipannut ovat hyvin herkkiä keittoastioita. Niiden pinta on kiiltävä, minkä vuoksi niitä ei saa pestä astianpesukoneessa. Jotta kuparipatojen ominaisuudet säilyisivät vuosia, ne on pestävä käsin lämpimässä vedessä, jossa on hieman mietoa astianpesuainetta ja pehmeä liina. Niitä ei saa hangata rautalangalla tai muilla karkeilla pinnoilla.

Kupariset kattilat astianpesukoneessa

Käsin maalatut tai kullalla koristellut ruukut

Myöskään käsin maalattuja ruukkuja ei saa pestä astianpesukoneessa. Nämä ovat hyvin kauniita, käsin koristeltuja ruukkuja, joista useimpia ei ole suojattu asianmukaisesti astianpesukoneessa pesemiseltä. Ajan mittaan, kun ne altistuvat astianpesukoneen voimakkaalle pesulle, pesuaineille ja kuumalle vedelle, maalaus tai kultakoristeet voivat alkaa “hävitä” pinnasta. Tällaiset ruukut on pestävä käsin, jotta kauniit koristeet säilyvät pidempään.

Mitkä ruukut ovat astianpesukoneen kestäviä – yhteenveto

Astianpesukoneessa pestävät ruukutRuukut, jotka eivät ole astianpesukoneen kestäviä
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kattilat (myös induktiokattilat)Teflonastiat
Lämmönkestävät kattilatKeraamisesti pinnoitetut keittoastiat
Emaloidut keittoastiatValurautaiset keittoastiat
Emalilla päällystetyt valurautaiset keittoastiatKupariset kattilat
Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo