Miten poistaa suola kengistä?

Miten poistaa suola kengistä?

Talvi on aivan nurkan takana, ja sen myötä kenkiin jäävät suolatahrat. Vaikka se on kielletty monissa kaupungeissa, tätä tapaa käsitellä liukkaita pintoja käytetään edelleen. Jo kävely suolalla päällystetyillä jalkakäytävillä riittää tekemään kengistä karheat ja jättämään niihin valkoisia jälkiä. Ehdotamme, miten niiden syntymistä voidaan tehokkaasti ehkäistä ja miten käsitellä jo olemassa olevia tahroja.

Miten päästä eroon suolasta kengistä?

Jos kenkäsi ovat nahkaa tai mokkanahkaa, voit päästä eroon itsepäisistä tahroista etikalla tai maidolla. On myös muita enemmän tai vähemmän tehokkaita menetelmiä, joilla voit päästä eroon ei-toivotuista suolatahroista kengissäsi. Yksi parhaista keinoista on veden ja pesuaineen seos. Tämä on yksi niistä ideoista, jotka yleensä laitetaan jalustalle..

Miten poistaa suola kengistäsi kotitekoisilla menetelmillä?

Mutta entä jos sinulla ei ole pesuaineita, etikkaa tai maitoa? Silloin voit poistaa tahrat isoäidin tehokkailla menetelmillä. Näihin kuuluvat sitruunamehu ja… leipää. Pala leipää löytyy varmasti jokaisesta taloudesta, ja sen käyttö on äärimmäisen vaatimatonta. Erityisominaisuuksiensa ansiosta tämä leipä imee kaiken suolan ja voit poistaa sen helposti kengistäsi, jotta voit jälleen nauttia niiden moitteettomasta ulkonäöstä.

Millä peset suolaa kengistäsi?

Miten poistaa suola mokkakengistä?

Mokkanahan puhdistaminenvoi olla melkoinen haaste. Jos teet sen väärin, voit pilata rakkaat kenkäsi. Jos kuitenkin noudatat kaikkia vaiheita huolellisesti, voimme vakuuttaa, että mokkakenkäsi pysyvät moitteettomassa kunnossa vuosia.

 1. Aseta ensin kenkien sisälle tarpeeksi rypistynyttä paperia (esim. sanomalehteä), jotta kengät pysyvät luonnollisessa ja virheettömässä muodossaan työskentelyn ajan.
 2. Puhdista kengät hieman kostealla liinalla tai mokkaharjalla, jotta niihin kertynyt lika ja pöly saadaan poistettua.
 3. Varmista, että harjaat vain kuitujen suuntaan, ja vältä harjan liikuttelua edestakaisin pinnan päällä ja liiallista hankausta.
 4. Liota sitten pumpulityynyjä maitoon ja pyyhi niillä likaiset kohdat, kun olet ensin puristanut ylimääräisen nesteen pois.
 5. Etikkaa varten tee 1:1-liuos veteen ja toista edellä mainitut vaiheet kostealla liinalla.
 6. Anna pintamaalin kuivua huoneenlämmössä. Muista, ettet koskaan aseta kenkiäsi kuuman patterin lähelle, sillä tämä suosittu menetelmä saattaa muuttaa kenkien muotoa.
 7. Kiillota ja vedenpitävöi ne lopuksi erityisellä tuotteella.
Miten pääset eroon suolasta kengistäsi?

Miten poistaa suola nahkakengistä?

Noudata näitä yksinkertaisia vinkkejä, jotta nahkakenkäsi pysyvät puhtaina ja vältät suolatahrat:

 • Puhdista kengät hieman kostealla liinalla.
 • Tee etikan ja veden seos 1:1.
 • Hiero sitten suolan peittämiä kohtia, kunnes ne ovat puhtaat.
 • Huuhtele kengät erillisellä lämpimään veteen kastetulla liinalla.
 • Anna kenkien kuivua yön yli huoneenlämmössä.
 • Aamulla kuivuneet kengät kannattaa kiillottaa kuiviksi.
 • Jos et pidä etikan hajua miellyttävänä, voit käyttää sen sijaan veden ja maidon liuosta.
 • Lopuksi ne kannattaa suojata sopivalla vedenpitävällä aineella.
 • Voit käyttää kenkiäsi tai saappaita suolaisilla jalkakäytävillä pelkäämättä.
Miten poistat suolatahrat kengistä?

Suojaa jalkineet kunnolla suolalta ja ulkoisilta vaikutuksilta

Jos haluat välttää lempikenkiesi, trappereiden tai emun vaurioitumisen, sinun on aina ensin hoidettava ne. Tämä edellyttää oikeaa vedenpitävää tuotetta ja säännöllistä, järjestelmällistä puhdistusta. Markkinoilla on erilaisia tuotteita, jotka suojaavat jalkineesi suolan tuhoavalta voimalta.

On tärkeää muistaa, että kukin tuotetyyppi sopii erityyppiselle materiaalille. Jos niitä ei käytetä suositusten mukaisesti, ne voivat tuhota niiden rakenteen ja menettää siten ainutlaatuisen viehätyksensä. Jos kenkäsi ovat nahkaa tai nahkamaista materiaalia, voit myös hieroa niitä kosteusvoiteella tai oliiviöljyllä. Toisaalta jos ne on valmistettu mokkanahasta, niitä ei pidä käyttää erittäin märkinä päivinä. Ne ovat vähemmän vedenkestäviä ja kastuvat siksi paljon helpommin.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo