Miten poistaa sieniä ja puhdistaa pesukone homeesta?

Miten poistaa sieniä ja puhdistaa pesukone homeesta?

On luonnollista, että pesukoneen sisälle alkaa kerääntyä hometta intensiivisen käytön seurauksena. Meidän on kuitenkin tiedettävä, että pesukoneessa olevalla homeella voi olla erittäin kielteisiä seurauksia, kuten haitallisia vaikutuksia terveyteemme. Onneksi on olemassa joitakin yksinkertaisia tapoja poistaa se – asiantuntijan puuttuminen ei ole välttämätöntä. Esittelemme joitakin tehokkaita menetelmiä, joilla pesukoneesi puhdistetaan homeesta.

Miten pesukoneesi puhdistetaan homeesta? Muutama kotikonsti.

Pesukoneessa olevan homeen poistamiseen on useita tapoja. Se ei vaadi suuria investointeja, saati laitteen purkamista, joten se kannattaa tehdä säännöllisesti aina, kun huomaat, että pesukoneeseen alkaa kerääntyä hometta.

Miten puhdistat pesukoneen homeesta etikalla?

Ensimmäinen tapa, jolla pesukoneesi puhdistetaan homeesta ja jota käsittelemme tänään, on käyttää etikkaan kostutettua liinaa. Se on todella hyvin yksinkertaista, ja jopa henkilö, joka ei ole koskaan aiemmin puhdistanut pesukonetta homeesta, onnistuu tässä varmasti. Tässä on lyhyt vaiheittainen opas, jossa kuvataan, miten se tehdään.

 1. Liota liina etikkaan
 2. pyyhi vaurioituneet alueet varovasti
 3. kaada puoli litraa etikkaa nesteannostelijaan
 4. poista pyykki, jos sitä on pesukoneessa, aseta lämpötila maksimilämpötilaan ja käynnistä kone.
 5. kun pesu on päättynyt, kaada valkaisuainetta koneeseen ja käynnistä pesu vielä kerran
 6. käynnistä pesukone tämän jakson päätyttyä uudelleen, tällä kertaa ilman, että siihen lisätään mitään.
 7. kun kolmas pesuohjelma on suoritettu, koneen sisäpuoli on puhdistettava perusteellisesti
 8. toista tämä prosessi säännöllisesti kolmen kuukauden välein ja poista pesukoneessa oleva home
miten de-funger pesukone

Tavallinen etikka on kuitenkin yksi parhaista aineista homeen neutralointiin. On kuitenkin muistettava, että tämä toiminta on tehokkainta, jos toistamme sen säännöllisesti.

Miten poistan homeen pesukoneesta ruokasoodalla?

Jos et jostain syystä halua käyttää etikkaa, voit korvata sen ruokasoodalla. Tämä menetelmä on vielä yksinkertaisempi kuin edellä kuvattu. Tässä on pikaoppaamme.

 • Tarvitset vähintään yhden paketin ruokasoodaa
 • kaada noin kupillinen ruokasoodaa jauhesäiliöön
 • aseta lämpötila 90 asteeseen ja aja niin sanottu tyhjä pesu.
 • kun pesu on valmis, kannattaa ajaa toinen tyhjä pesu, tällä kertaa ilman lisäaineita.

Poistamalla homeen pesukoneesta ruokasoodalla pääset eroon paitsi tästä ärsyttävästä sienestä, myös kalkista ja bakteereista. Tämä on erittäin tehokas tapa, mutta jotta hoito olisi mahdollisimman tehokas, se olisi kuitenkin toistettava noin kahden kuukauden välein.

miten puhdistaa pesukone homeesta

Vaihtoehtoisia tapoja puhdistaa pesukone sienestä

Jos edellä mainitut kaksi menetelmää eivät jostain syystä miellytä ja pesukoneen kumissa on hometta, sieni voidaan hoitaa myös Domestos-valmisteella. Muista vain käyttää kumisia suojakäsineitä, muuten on vaarana, että iho ärsyttää. Laita pieni määrä Domestosia sienelle tai kankaalle ja levitä sitä vaurioituneille alueille.

Poista mahdolliset jäämät kostealla liinalla. Voit olla varma, että mikään edellä mainituista pesukoneen homeen puhdistusmenetelmistä ei vahingoita laitetta.

Pesukoneen homeenpoistoon erikoistunut pesukoneen homeenpoistoaine – onko siinä järkeä?

Viimeisenä keinona, jos mikään edellä mainituista menetelmistä ei ole tuottanut toivottua tulosta, voit turvautua erikoisvalmisteisiin. Niistä on hyötyä myös silloin, kun pesukoneessa on todella paljon hometta. Niitä löytyy ongelmitta mistä tahansa hyvästä kotitalouskemikaali- ja/tai kodinkoneliikkeestä.

miten puhdistaa pesukone sieni

Kannattaa myös ehdottomasti valita otsonikäsittely pesukoneeseen. Tätä tarkoitusta varten voit joko kutsua asiantuntijan kotiin tai ostaa oman otsonaattorin. Tämä laite maksaa noin useita satoja zlotyja, mutta on tärkeää muistaa, että otsonivesi on todella hyvä keino hajunpoistoon automaattisessa pesukoneessa, mutta ei pelkästään. Otsonointi poistaa valtaosan terveyttä uhkaavista viruksista ja bakteereista.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo