Miten puhdistaa palanut kattila? Kodin korjaustoimenpiteet

Miten puhdistaa palanut kattila? Kodin korjaustoimenpiteet

Palaminen paistamisen tai ruoanlaiton aikana on varmasti sattunut meille useammin kuin kerran. Miten puhdistaa palanut kattila tehokkaasti, mutta myös turvallisesti itse kattilaa ajatellen? Millä voidaan puhdistaa palanut kattila? Epäilemättä apteekeista ja kaupoista löytyy paljon nesteitä ja erilaisia kattilan puhdistusemulsioita, mutta jos haluat puhdistaa palaneen kattilan kotimenetelmillä, luonnollisesti ja edullisesti, niitä ei tarvitse olla lainkaan. Miten palaneen padan voi puhdistaa perusteellisesti? Tässä on muutamia hyödyllisiä menetelmiä.

Miten pelastaa palanut ruukku suolalla?

Monet meistä ihmettelevät , miten puhdistaa palanut ruukku. Tehokkain tapa poistaa kärähtäneet jäljet teflonpäällysteisistä, valurautaisista, alumiinisista, emaloituihin ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuista keittoastioista on ruokasuola. Sitä voidaan käyttää kahdella eri tavalla – kuivana tai märkänä.

miten pelastaa palanut kattila

Miten puhdistan pahasti palaneen kattilan suolalla? Ensimmäinen tapa on laittaa paksu kerros suolaa kattilan pohjalle ja kaataa päälle hieman vettä. Näin saatu suolaseos on jätettävä kattilaan useiksi tunneiksi. Odottelun jälkeen voidaan heti kokeilla pestä ruukku sienellä ja huuhdella suola siitä huolellisesti pois. Jos tulos ei ole tyydyttävä ensimmäisen yrityksen jälkeen, suolaliuosta tulisi keittää muutama minuutti ja hangata ruukku vasta sen jäähtymisen jälkeen. Toista menetelmää suositellaan, jos haluat puhdistaa palaneen valurautapadan. Suolarakeet voivat nimittäin vahingoittaa teräksisten, emaloitujen, keraamisten, alumiinisten tai teflonastioiden pinnoitetta.

Miten puhdistan palaneen ruostumattomasta teräksestä valmistetun kattilan? Hyödynnä etikan ominaisuuksia

Palaneen maitopadan tai padan, jossa olemme valmistaneet herkullisen yhden padan aterian, puhdistaminen ei ole enää koskaan ongelma, jos korvaamme tehokkaan, ekologisen ja yksinkertaisen tavan poistaa tällaiset tahrat. Viinietikan tai väkiviinaetikan avulla, joka selviytyy täydellisesti alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kattiloiden palaneesta ruoasta.

Kuinka puhdistaa palanut kattila

Miten puhdistan palaneen kattilan etikalla? Kaada yksinkertaisesti veden ja etikan seos kattilan pohjalle (sen tulisi olla 3 cm:n korkuinen) ja kiehauta. Anna tämän liuoksen olla liedessä vähintään 8 tuntia, kaada se sitten pois ja poista varovasti puulastalla jäljellä oleva palanut ruoka ja puhdista liesi sienellä tai liinalla.

Millä voidaan puhdistaa palanut kattila? – leivinjauhe tai ruokasooda

Ruokasooda on paras menetelmä voimakkaasti likaantuneille valurauta-, keraamisille, emaloiduille ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuillekeittoastioille. Sitä ei pidä käyttää palaneisiin alumiinisiin keittoastioihin, sillä niiden sisäpinta voi vaurioitua.

Kuinka pestä palanut kattila

Miten kiinni palanut keittoastia voidaan pelastaa leivinjauheella tai ruokasoodalla? Lievään kärähtämisen aiheuttamaan likaantumiseen riittää, että keittoastian pohjalle lisätään pieni määrä ruokasoodaa ja kaadetaan ruokasoodaa ja vettä suhteessa 1:1. Kun on odotettu muutama tunti, riittää, että keittoastia puhdistetaan pehmeällä harjalla tai sienellä. Jos tahra on sitkeämpi, keitä sooda-vesiliuosta palaneessa kattilassa muutaman minuutin ajan ja yritä poistaa palanut tahra puisella lastalla tai lusikalla.

Miten poistan palaneen palaneen palaneen kattilan kolalla?

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut palaneet ruukutvoi puhdistaa myös juomalla, kuten Coca-Colalla. Palaneeseen kattilaan tulee kaataa riittävästi juomaa, jotta palanut ruoka peittyy kokonaan. Aseta sitten kattila liedelle ja kiehauta juoma. Vähennä sitten kaasua ja keitä Coca-Colaa 15 minuuttia. Sillä välin voimme sekoittaa nestettä puulastalla. Ota kattila pois liedeltä ja anna kolajuoman jäähtyä, kaada se sitten pois ja pese kattila huolellisesti.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo