Miten pyyhkeet pestään? Missä lämpötilassa?

Miten pyyhkeet pestään? Missä lämpötilassa?

Monet ihmiset ihmettelevät, miten pyyhkeet pestään tehokkaasti. Näyttäisi siltä, että pyyhkeiden peseminen ei ole iso asia, mutta pyyhkeet tuoksuvat usein epämiellyttäviltä tai tuntuvat karheilta pesun jälkeen. Tähän on kuitenkin olemassa useita keinoja.

Miten pyyhkeet pestään pesukoneessa ostamisen jälkeen?

Uudet pyyhkeet tulisi pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Ensimmäinen pesu on erittäin tärkeä, sillä se poistaa ylimääräiset väriaineet ja kemikaalit, joilla pyyhkeet on päällystetty tuotannon aikana. Lisäksi pestyt pyyhkeet ovat paljon imukykyisempiä. Uusi, pesemätön pyyhe ei ime kosteutta iholta. Mielenkiintoinen käsittely on liottaa pyyhkeitä vähintään 24 tuntia ennen ensimmäistä pesua. Tämä liuottaa kemikaalit, joilla pyyhkeet on liotettu. Veteen, jossa pyyhkeet liotetaan, voidaan lisätä hieman etikkaa, mikä vaikuttaa myönteisesti värien säilyvyyteen. Uudet pyyhkeet on parasta pestä 60 °C:ssa.

Miten pyyhkeet pestään niin, etteivät ne haise?

Pyyhkeiden paha haju johtuu yleensä bakteereista. Pyyhkeet ovat täydellinen kasvualusta bakteereille, kun ne ovat kosteina pesukoneessa, kuivausrummussa tai likapyykkikorissa. Pyyhkeitä ei saa koskaan heittää roskakoriin heti kylvyn jälkeen, koska niillä ei ole mahdollisuutta kuivua hyvin pyykkikorissa ja bakteerit lisääntyvät niissä.

miten pyyhkeet pestään niin, etteivät ne haise

Kylpypyyhkeitä on käsiteltävä erityisen huolellisesti, koska ne ovat paksuimpia ja imevät eniten kosteutta. Vaikka kosteassa pyyhkeessä bakteerit kasvavat nopeasti, se ei ole ainoa syy epämiellyttäviin pyyhkeiden hajuihin. Toinen syy on pesuaineen tai -nesteen epätarkka huuhtelu, joka houkuttelee likaa ja bakteereja. Sinun on myös varottava pehmentimen jäämiä, sillä ne muodostavat pyyhkeisiin pinnoitteen, joka myös mahdollistaa bakteerien kasvun.

Missä lämpötilassa pyyhkeet tulisi pestä?

Pyyhkeiden optimaalinen pesulämpötila on 60 °C. Tämä lämpötila tappaa useimmat bakteerit ja virukset tuhoamatta pyyhettä. Jotkut haluavat pestä pyyhkeet 90 °C:ssa, mutta tässä lämpötilassa pestyt pyyhkeet kuluvat nopeasti, menettävät pehmeytensä eivätkä ole enää miellyttävän tuntuisia. Tätä lämpötilaa voidaan kuitenkin käyttää hyvin vaurioituneille pyyhkeille, sillä se tappaa parhaiten bakteerit ja virukset. Jos pyyhkeet eivät ole kovin likaisia, ne voidaan pestä 40 asteessa. Bakteerikasvuston poistamiseksi on kuitenkin suositeltavaa pestä pyyhkeet 60 asteessa. Älä pese pyyhkeitä alle 40 asteen lämpötilassa.

miten pyyhkeet pestään, jotta ne pysyvät pehmeinä

Miten pyyhkeet pestään, jotta ne pysyvät pehmeinä?

Mietimme usein, miten pyyhkeet saadaan pehmeiksi. On kuitenkin käynyt ilmi, että se ei ole lainkaan vaikeaa. Sinun tarvitsee vain valita oikeat pesu- ja pehmentimet.

Pesuaineiden valinta

Pyyhkeiden pesuun on parasta käyttää nestemäistä pesuainetta. Pesuaineet huuhtoutuvat usein huonosti pyyhkeistä ja jättävät niihin jäämiä. On myös tärkeää muistaa, että ylimääräiset pesuaineet eivät ole hyväksi pyyhkeille. Pesuaineita on vaikeampi huuhdella pois, jos niitä käytetään liikaa. Tämä puolestaan vaikuttaa kielteisesti pyyhkeiden pörröisyyteen ja pehmeyteen. Huonosti huuhdellut pesuaineet voivat myös vaikuttaa pyyhkeiden epämiellyttävään hajuun.

missä lämpötilassa pyyhkeet pestään

Kankaanpehmentimet

Pyyhkeiden pesussa voidaan käyttää minimaalista määrää kankaanpehmitintä, mutta sitä on parempi välttää. Huuhtelunesteen jäämät voivat kerääntyä pyyhkeen kuituihin, mikä voi näkyä huonompana imukykynä ja pehmeyden menettämisenä. huuhtelunesteen sijasta voidaan käyttää hieman etikkaa. Etikka huuhtelee pesuainejäämät helposti pois. Näin pyyhkeet pysyvät pehmeinä ja kuohkeina. Älä pelkää, että etikan voimakas haju jää pyyhkeisiin, kun ne otetaan pesukoneesta. Epämiellyttävä etikan haju häviää nopeasti.

miten pehmentää pyyhkeitä

Kuinka usein pyyhkeet pitäisi pestä?

Pyyhkeet imevät hyvin kosteutta ja ovat hyvä ympäristö bakteerien kasvulle. Tästä syystä pyyhkeet kannattaa pestä 2-3 päivän välein, mutta vähintään kerran viikossa. On myös tärkeää varmistaa, että pyyhkeellä on oikeat olosuhteet kuivumiselle. Pyyhkeeseen, joka pysyy pitkään kosteana, kehittyy todennäköisemmin bakteereja.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo