Miten ripustaa verhot ja mihin verhot ripustetaan?

Miten ripustaa verhot ja mihin verhot ripustetaan?

Verhoista on tullut eräänlainen olennainen osa jokaista sisustusta. Olipa kyse olohuoneesta, keittiöstä tai yksinkertaisesti makuuhuoneesta, kun kangaspala roikkuu ikkunoissa erottamassa asukkaat uteliailta katseilta tai jopa auringon kuumilta säteiltä, he tuntevat olonsa mukavammaksi. Kysymys on kuitenkin siitä, miten verhot ripustetaan oikein? Mistä kannattaa aloittaa? Ja mitkä ratkaisut sopivat parhaiten omaan neljän nurkkaan?

Miksi on tärkeää tietää, miten verhot ripustetaan?

Kuten johdannossa mainittiin, ripustusverhoilla on useita myönteisiä ominaisuuksia, joiden vuoksi on vaikea kuvitella sisustusta ilman niitä. Ensinnäkin ne tarjoavat tietynlaista yksityisyyttä, jota jokainen luultavasti tarvitsee aika ajoin. Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että niiden päätarkoitus on tulla koko huoneen koristeeksi. Oikein ripustetut verhot herättävät huomiota tyylikkäällä ulkonäöllään ja täydentävät huoneen sisustusta täydellisesti. Joskus ne voivat jopa antaa sille aivan toisenlaisen luonteen!

Mihin verhot ripustetaan?

Verhojen ripustustapoja on lukuisia. Ennen kuin aloitat koko prosessin, kannattaa kuitenkin tietää, mihin tällaisen koristeen voi oikeastaan ripustaa. Yleisin tapa on ripustaa verhot:

  • verhotankoon,
  • kattokiskoon.

Tässä yhteydessä on syytä muistaa kaksi melko tärkeää elementtiä, jotka, jos niitä ei oteta huomioon etukäteen, voivat tehdä koko prosessista vaikean tai jopa mahdottoman. Ensinnäkin ennen uuden verhon ostamista tai valitsemista on tärkeää muistaa, että sen on oltava hieman pidempi kuin itse verhokisko. Tämä pätee erityisesti silloin, jos kodinomistaja on kiinnostunut ripustettavan kankaan hienosta, ryppyisestä vaikutelmasta.

miten ripustaa verhot

Toiseksi, jos kodissa on verhokiskon sijasta nykyaikaisempi ratkaisu – edellä mainitut kattokiskot – on tärkeää muistaa, että niihin ei voi ripustaa kaikkia verhotyyppejä. Tämä onnistuu vain niiden kanssa, joihin on ommeltu rypytysnauha.

Suosituimmat menetelmät verhojen ripustamiseen

Nyt kun tiedät, mitkä elementit kannattaa ottaa huomioon verhoa ostaessasi, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Kun kyse on tehtävän viimeisestä osasta, monilla ihmisillä osoittautuu olevan ongelmia sen kanssa. He kysyvät itseltään: miten ripustan verhot tai mitkä ovat parhaat tavat tehdä se?

Useat menetelmät erottuvat. Tässä on esimerkkejä näistä:

  • verhojen ripustaminen teipillä,
  • verhojen ripustaminen koukkuihin tai koukkuihin,
  • verhojen ripustaminen läpivientiin tai kannattimiin.

Mutta mikä näistä menetelmistä on helpoin ja mikä antaa parhaan tuloksen? Ota itse selvää.

Verhojen ripustaminen läpivientien avulla

Verhon yläosassa olevat puiset tai metalliset renkaat, joita kutsutaan läpivientirenkaiksi, helpottavat koko prosessia huomattavasti. Toisin kuin vanhanaikaisissa kiinnikkeissä, sinun ei tarvitse mitata läpivientien pituutta itse, sillä valmistajat ovat jo tehneet tämän osan työstä. Miten siis ripustat verhot läpivienneillä? Se on lastenleikkiä. Sinun tarvitsee vain koukistaa kaikki renkaat verhotankoon ja venyttää verho tangon pituussuunnassa. Siihen ei mene kirjaimellisesti kuin muutama minuutti!

mihin ripustaa verhot

Verhojen ripustaminen teipillä

Nykyään yhä yleisempi mutta myös kätevämpi ratkaisu on niin sanotut järjestelmäteipit. Ne ovat verhoon ommeltuja kankaan osia, jotka mahdollistavat paitsi verhon tehokkaan ripustamisen ikkunan yli myös verhon koristeellisen, aaltoilevan sijoittelun. Vaikutus on todella ihailtava, eikä vaadi paljon vaivaa. Kun päätät ripustaa verhot nauhalla, älä kuitenkaan unohda, että itse verhon leveyden tulisi olla vähintään kaksi kertaa niin leveä kuin sisäänommellun rypytysnauhan.

Verhojen ripustaminen koukuilla

Tämä on vanha menetelmä ja ehdottomasti yksi väsyttävimmistä. Tämä johtuu siitä, että ripustajan on seistävä pitkään kädet ylhäällä, mikä rasittaa lihaksia ja aiheuttaa yleistä väsymystä. Varsinkin, kun toiminto on joskus toistettava useita kertoja tyydyttävän tuloksen saavuttamiseksi.

miten ripustaa verhot sammakot

Siitä huolimatta ei ole vieläkään puutetta puolestapuhujista, jotka tietoisesti päättävät ripustaa verhonsa koukkuihin. Itse prosessi ei ole niinkään vaikea kuin väsyttävä. Jotta lopputulos olisi miellyttävä, jotkut valitsevat koristeellisia koukkuja, joissa on esimerkiksi kristalleja muistuttavia kiinnikkeitä. Tällaiset koukut mahdollistavat myös verhojen ripustamisen eri tyyleillä. Ne voivat olla sekä rypytettyjä että täysin suoria. Tätä arvostavat erityisesti ne, jotka ovat vaatimattomia ja arvostavat vaivattomia ratkaisuja.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo