Mitkä verhot parvekeikkunaan?

Mitkä verhot parvekeikkunaan?

Parvekeikkunan verhot lisäävät tyyliä ja luonnetta mihin tahansa sisustukseen. Esteettisten ominaisuuksiensa lisäksi niillä voi olla myös käytännöllinen tehtävä. Ne antavat yksityisyyden tunteen ja auttavat hyönteisten pysäyttämisessä. Ennen kaikkea parvekeikkunan verhot on sovitettava oikein ikkuna-aukkojen kokoon. Ennen ostamista kannattaa myös miettiä, minkälaisen tyylin haluat sisustukseen. Hyvin valitut verhot parvekeikkunoihin korostavat ehdottomasti sen luonnetta.

Mitkä verhot kannattaa valita parvekeikkunaan?

Parvekeikkuna ja -ovi on huoneen suurin valaistukseen käytetty alue, joten sillä on suuri merkitys jokaisessa kodissa. Se toimii myös etenkin lämpiminä päivinä ylimääräisenä uloskäyntinä ulos, esimerkiksi puutarhaan tai terassille. Parvekeovien verhojen on siksi oltava toimivia ja helposti siirrettävissä, jotta huoneesta poistuminen ei aiheuta ongelmia. Siksi on tärkeää, että parvekeikkunan verhot on valmistettu oikeanlaisesta kankaasta. Löysäkudoksisessa kankaassa ei näy rypytyksiä.

Jos verhot valitaan, parvekeikkuna on mitattava huolellisesti etukäteen. Verhot eivät saa kellua lattialla. Kun valitaan valmiita parvekeverhoja, ne asennetaan yleensä 250-320 cm:n yleiskorkeuteen. Jos koristeesta halutaan lyhyempi tai pidempi, on suositeltavaa ommella mittatilaustyönä sarja, jossa annetaan tarvittava erikoismitta.

mitkä verhot olohuoneen parvekeikkunaan

Mitkä olohuoneen verhot parvekeikkunaan?

Verhojen valinta määräytyy huoneen kulloisenkin tyylin mukaan. Tyylikkäisiin, klassisiin huonekaluihin ja asusteisiin sopivat voimakkaasti koristellut parvekeverhot guipurilla. Nykyaikaiset verhot parvekkeella varustettuun olohuone eseen ovat sopiva sisustus sisustuksen tyypillisen kylmälle ja ankaralle luonteelle.

Tällä hetkellä muodikkaimmat verhot parvekeikkunaan on valmistettu luonnonkankaista, kuten pellavasta, puuvillasta, silkistä, juutista, bambusta jne.

Parvekeverhotyypit

  • makaroniverhot – kutsutaan myös naruverhoiksi, ne tarjoavat hyvän valonläpäisyn ja mahdollistavat vapaan pääsyn uloskäynnille parvekkeen oven kautta ilman, että kangasta tarvitsee siirtää
  • paneeliverhot – kutsutaan myös tuulettimiksi, ne ovat epästandardi ja omaperäinen ikkunoiden koristelu
  • parvekeverhot, joissa on guipure – sopivat täydellisesti klassisiin, tyylikkäisiin sisätiloihin. Satiiniin käsintehty kirjonta korostaa täydellisesti tällaisen olohuoneen luonnetta.
  • roomalaiset verhot – rullaverhoja muistuttava ikkunakoristelutyyppi.

Riippuen verhomateriaalin tyypistä erotamme:

  • tämä on herkkä, läpinäkyvä materiaali. Se toimii hyvin sekä moderneissa että klassisissa olohuoneissa
  • jacquard-verhot – tämä on nykyään suosittu materiaalityyppi kestävyytensä ja lujuutensa ansiosta. Valittavana on ohutta ja paksua kudosta, joka valitaan huoneisiin päästettävän valon määrän mukaan
  • tylliverhot – tämä on herkkä kangastyyppi. Sitä käytetään menestyksekkäästi missä tahansa olohuoneessa.
miten korjata parvekkeen verhot

Miten parvekeverhot kiinnitetään?

Verhojen kiinnittäminen itse ei ole liian vaikeaa, jos käytät oikeita vempaimia. Tyylistä riippuen tarvitset kaikenlaisia sukkanauhoja, helmiä, riipuksia, ketjuja, kuminauhoja, nappeja jne., joita on saatavana lyhyttavarakaupoista.

Lyhyet hienot parvekeverhot kiinnitetään yksinkertaisesti keskelle tai ikkunan sivulle solmimisella. Sekä pitkät parvekeverhot nauhalla että paneeliverhot näyttävät viimeisimpien trendien mukaan hyvältä, kun ne lasketaan löysästi alas.

Mitä verhojen sijaan parvekeikkunaan?

Verho ei ole ainoa vaihtoehto parvekeikkunan sisustamiseen. Monet valitsevat muita ratkaisuja. Ikkunan karmiin tai ikkunoiden yläpuolella olevaan seinään kiinnitetyt rullaverhot toimivat myös hyvin. Monien ratkaisujen joukossa olohuoneen sisustamiseen ovat myös parvekeverhot modernit paneelit, jotka on valmistettu jäykistä elementeistä puristetusta verhosta.

Mitä verhojen sijasta parvekeikkunan ikkunaan

Miten kiinnität verhot parvekeikkunaan?

Yleensä modernit parvekeikkunaverhot kiinnitetään samanvärisellä solmiolla. Pitkät, kapeat kangaskaistaleet toimivat tässä täydellisesti. Markkinoilla helposti saatavilla olevien lisävarusteiden avulla voit yhdistää verhot, jotka on jo järjestetty vastaavasti. Erityisiä solkia ja nappeja voidaan käyttää niiden kiinnittämiseen ikkunan sivuun.

Verhon kiinnittäminen parvekeikkunan sivuille on hyvä tapa valaista huonetta paremmin ja antaa samalla sisustukselle tyylikäs visuaalinen vaikutelma.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo