Miten mustat vaatteet pestään niin, etteivät ne menetä väriään?

Miten mustat vaatteet pestään niin, etteivät ne menetä väriään?

Musta on ajaton, elegantti ja aistillinen väri, jota käytetään vaateteollisuudessa johdonmukaisesti ja voimakkaasti. Raskaiden vaatteiden käyttäjänä etsit kuitenkin tapoja pestä mustia vaatteita niin, etteivät ne menetä väriään. Haalistuminen on valitettavasti yleinen mustien ja tummien kankaiden vaiva. Ota selvää, onko olemassa keinoja säilyttää syvänmusta mahdollisimman pitkään. On vielä muutakin. Ota selvää, miten saat mustat vaatteesi takaisin värillisiksi.

Miten mustat vaatteet pestään pesukoneessa?

Jos päätät pestä mustia vaatteita, kerää ensin tämänvärisiä ja hyvin tummia vaatteita. Mustat vaatteet kannattaa pestä mahdollisimman harvoin, jotta väriaineen huuhtoutuminen olisi mahdollisimman vähäistä. Kun peset mustia vaatteita pesukoneessa, on erittäin tärkeää valita pesuohjelma ja -lämpötila sekä pesuaine, joka ei vaikuta kankaan heikkenemiseen, haalistumiseen tai värimuutosten syntymiseen. Mikä on siis tärkeää, kun mustia vaatteita pestään pesukoneessa?

  • lyhyt pesuohjelma,
  • herkille kankaille tarkoitettu ohjelma,
  • matala lämpötila (vaatteen valmistajan suosittelema, enintään 40 astetta)
  • mustille kankaille tarkoitettu neste,
  • kankaan kääntäminen nurinpäin.
musta pesu kuinka monta astetta

Nestettä mustille vaatteille vai kapseleita mustalle pyykille?

Ennen pesua on tärkeää valita oikea pesuaine, joka virkistää mustat vaatteet täydellisesti, poistaa niistä lian ja hajun ja joka ei samalla vahingoita kankaita tai aiheuta niihin saostumia. Pesujauhe mustille vaatteille kannattaa siis vaihtaa hellävaraiseen mustalle tarkoitettuun pesunesteeseen. Lyhyessä ohjelmassa mustalle pyykille tarkoitettu neste ja kapselit ehtivät varmasti liueta, mitä ei välttämättä tapahdu jauheella. Vältä pesuaineen jäämiä mustaan, se ei ainoastaan näytä pahalta, vaan pitkäaikainen kosketus kankaaseen voi aiheuttaa pysyviä tahroja.

Miten pestä tummia vaatteita, jotta ne eivät haalistu?

Pese mustat vaatteet nestemäisellä pesuaineella, jonka koostumus on hellävarainen mustien kuitujen suojaamiseksi. Lyhyt pesuohjelma lyhentää huuhteluaikaa ja -määrää, mikä suojaa väriainetta. Mitä laadukkaampi kangas on, sitä pienempi on nopean haalistumisen riski. Vältä mustien vaatteiden kuivaamista täydessä auringonvalossa. Sen voimakkaat säteet voivat aiheuttaa värin haalistumista. Mustat vaatteet ovat poikkeuksellisen tyylikkäitä vain, jos ne esittävät syvänmustan sävyä. Voiko jo haalistuneiden vaatteiden mustan värin palauttaa mitenkään?

miten pestä mustia esineitä pesukoneessa

Miten voit palauttaa vaatteiden mustan värin?

Apteekeista ja tavarataloista löytyy tuotteita, jotka aktiiviaineisiin perustuen pystyvät virkistämään haalistuneiden suosikkifarkkujesi tai T-paitojesi mustan värin. Mustat kankaat voivat saada takaisin ainutlaatuisen syvän sävynsä, jos niitä liotetaan kotona valmistetussa liuoksessa. Myös kaupallisesti saatavilla olevat tuotteet, kuten “black renovator”, toimivat hyvin. Tällainen mustalle tarkoitettu neste on erinomainen keino tehdä se, mitä sinun on tehtävä saadaksesi mustat vaatteesi takaisin väriin. Tällaisten tuotteiden valikoima eroaa lähinnä tehoaineiden sisällön ja määrän suhteen.

mitä tehdä saadaksesi mustat vaatteesi takaisin värillisiksi?

Onko olemassa kotikonsteja mustien vaatteiden pesuun?

Tehokkaita kotikonsteja vaatteiden mustan värin palauttamiseen on liottaa mustia vaatteita turhaan veden ja etikan 1:15-liuoksessa. Mustien vaatteiden liottaminen tässä seoksessa useita tunteja tuottaa yllättäviä tuloksia. Vaatteista tulee intensiivisen mustia pitkään. Voit kokeilla tapaa palauttaa vaatteiden mustuus liottamalla niitä saksanpähkinän tai tavallisen murattipuun infuusiossa. Näiden kasvien ominaisuuksien ansiosta vaikutukset ovat yllättävän myönteisiä ja pitkäaikaisia.

mitä pestä mustat vaatteet

Miten virkistää mustat vaatteet?

Mustat päällysvaatteet eivät välttämättä tarvitse pesua joka kerta. Usein virkistys riittää, ennen kuin laitat sen pois vaatekaappiin. Tällöin vaatehöyrystin on loistava tapa poistaa patogeeniset pöpöt, epämiellyttävät hajut ja jättää musta kangas puhtaaksi, raikkaaksi ja sileäksi. Tämä menetelmä toimii hyvin päivittäin, ja mustat vaatteet saavat paljon pidemmän käyttöiän kuin tiheällä pesulla. Virkistä ja kuivaa vaatteet huolellisesti ennen vaatekaappiin ripustamista.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo