Verhot ikkunalaudalle vai ikkunalaudan taakse? Minkä pituiset verhot pitäisi valita?

Verhot ikkunalaudalle vai ikkunalaudan taakse? Minkä pituiset verhot pitäisi valita?

Verho on kodin sisustuksen välttämätön osa. Se luo sopivan tunnelman, suojaa valolta ja takaa kodin yksityisyyden. Niiden valintaa ei kuitenkaan voi tehdä sattumalta. Seuraavassa artikkelissa selvitämme, minkä pituisia verhojen tulisi olla, pitäisikö verhojen koskettaa lattiaa ja mikä on verhojen vakiopituus.

Mikä verhojen pituuden tulisi olla?

Verhojen pituuden avulla voit manipuloida huoneen optista kokoa. Verhotangon asentaminen katon korkeudelle yhdistettynä hyvin pitkiin verhoihin antaa vaikutelman paljon korkeammasta huoneesta. Tämän ratkaisun valitsevat erityisesti erityisen matalien huoneiden omistajat. Näin he voivat välttää huoneen klaustrofobisen ilmapiirin.

Lisäksi kannattaa muistaa tarkat mitat ennen ostamista. Pitkillä ja lyhyillä verhoilla on syystä erilaiset parametrit. Liian pitkä verho leviää liikaa ja kerää pölyä. Toisaalta liian lyhyt verho ei tarjoa toivottua yksityisyyttä tai näyttää naurettavalta, eikä sillä ole mitään tarkoitusta. Artikkelin seuraavassa osassa käsitellään pituutta tarkemmin.

mikä on verhon ja patterin välinen etäisyys?

Verhot ikkunalaudalle

Ikkunalaudalle ulottuvan verhon valitseminen on ratkaisu, joka toimii erityisen hyvin keittiössä. Verhon ja ikkunalaudan välisen etäisyyden tulisi olla vähintään muutama senttimetri. Kosketus siihen on erittäin ruma. Se myös edistää verhon likaantumista, minkä vuoksi verho on puhdistettava usein. Verhojen vakiopituus päättyy tässä tapauksessa noin kaksi senttimetriä työtason yläpuolelle.

Verhot ikkunalaudan takana

Nämä päättyvät yleensä 5-10 senttimetriä ikkunalaudan tason alapuolelle. Ne eivät kuitenkaan ole päällekkäin pattereiden tason kanssa. Nämä asennetaan valtaosassa järjestelyistä ikkunalaudan alapuolelle. Suurempi pituus johtaisi siihen, että patterit peittyisivät. Näin ollen niiden lämmitystoiminta heikkenisi huomattavasti. Tärkeää on kuitenkin se, miten verhojen pituus lasketaan. Verhon pituudeksi on laskettava etäisyys verhotangosta kankaan päähän. Verhotangon yläpuoliset osat eivät vaikuta pituuteen.

Pitäisikö verhon koskettaa lattiaa?

Kun tiedät jo vastauksen kysymykseen “minkä pituinen verho on ikkunalaudalle”, voit siirtyä pohtimaan , pitäisikö verhon koskettaa lattiaa. Suurimmassa osassa tapauksia tätä ei suositella. Ensinnäkin lattian koskettaminen merkitsee väistämättä pölyn kerääntymistä. Lisäksi verhon esteettisyys on uhattuna. Lattiaan koskettava verho voi taittua visuaalisesti huolimattomasti. Siksi on suositeltavaa vähentää noin kahdesta jopa viiteen senttimetriä kangasta lasketusta verhokiskon etäisyydestä lattiaan noin kaksi tai viisi senttimetriä. Näin pitkiä verhoja käytetään esimerkiksi parvekeikkunoissa. Niiden tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia patterin peittämisestä.

koskettaako verho lattiaa

Joissakin järjestelyissä verhot kuitenkin koskettavat lattiaa. Niiden tapauksessa verhojen pituus lattiaan saadaan lisäämällä kankaan pituuteen viisi senttimetriä, jotta verhot putoavat lattiaan. Nämä ovat yleensä hyvin tyylikkäitä tyylejä. Tällaisissakin järjestelyissä on kuitenkin varauduttava pölyyn.

Mihin lyhyen verhon pitäisi ulottua?

Useaan kertaan mainituilla pattereilla on merkittävä rooli. Jos asuntoa on vaikea lämmittää, kannattaa ehdottomasti valita hyvin lyhyet verhot. Lämmityskierron estymisellä voi olla kauaskantoisia seurauksia. Esimerkkeinä voidaan mainita kylmän aiheuttamat sairaudet ja ääritapauksissa jopa taloudelliset seuraamukset tilojen jäähdyttämisestä.

verhon etäisyys ikkunalaudasta

Erityinen tapaus ovat niin sanotut pitsiverhot. Tämäntyyppiset verhot ulottuvat ikkunan keskelle. Ne asennetaan useimmiten keittiöihin. Näin ei ole vaaraa, että ne likaantuvat päivittäisen keittiötyön aikana.

Kuinka kaukana verho on patterista?

Tätä etäisyyttä laskettaessa riittää yksinkertainen menettely. Mittaa pattereiden ja ikkunalaudan etäisyys seinästä. Lisää saatuihin tuloksiin vähintään 5 senttimetriä korjausta verhon lämmön aiheuttaman aaltoilun vuoksi. Tällainen etäisyys varmistaa, että voimakkaakaan heilahtelu ei johda verhon ja patterin väliseen kosketukseen.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo