Miten pestä verhot pesukoneessa? Mikä ohjelma ja kuinka monta astetta?

Miten pestä verhot pesukoneessa? Mikä ohjelma ja kuinka monta astetta?

Vaikka emme pese verhoja kovin usein, pesu on tehtävä huolellisesti. Ei riitä, että ne laitetaan pesukoneeseen ja asetetaan useimmin käytetty ohjelma. Tämä voi jopa vahingoittaa niitä. Miten voit pestä verhot pesukoneessa menettämättä mitään niiden ominaisuuksista ja jättämällä ne samalla puhtaiksi, raikkaiksi ja tuoksuviksi? Olemme laatineet lyhyen oppaan siitä, miten voit pestä verhot oikeissa olosuhteissa.

Miten pestä verhot? – pesun valmistelu

Jo ennen kuin laitat verhot pesukoneen rumpuun, on muistettava muutama tärkeä asia. Jotta verhot voidaan pestä turvallisesti sekä pesukoneen että verhojen itsensä kannalta, on tärkeää valmistella verhot kunnolla. Tätä varten verhoista poistetaan kaikki ylimääräiset elementit, joita niissä voi olla. Jäykisteet ja koristeet pesun aikana voivat jopa vahingoittaa verhojen kangasta.

miten pestä verhot pesukoneessa

Meidän ei myöskään pidä unohtaa liottaa verhoa etukäteen. Ennen varsinaisen pesun aloittamista verho on hyvä laittaa noin 40 asteen lämpötilassa olevaan veteen vähintään 60-90 minuutiksi. Jotta verhojen pesu pesukoneessa olisi tehokkaampaa, on myös hyvä lisätä veteen hieman verhoille sopivaa pesuainetta. Täysin valkoisten verhojen tapauksessa tämä voi olla myös mietoa valkaisuainetta sisältävä pesuaine. Jos lika on hyvin raskasta, liotusvesi on vaihdettava useita kertoja.

Miten pestä verhot turvallisesti pesukoneessa?

Jotta verhot voidaan pestä tehokkaasti ja turvallisesti, on ratkaisevan tärkeää asettaa oikea pesuohjelma sekä lämpötila. Tietenkin kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, millaisesta kankaasta verhosi on valmistettu. Vaikka pellava- ja puuvillakankaat voidaan pestä toistuvasti pesukoneessa – esimerkiksi tyllikankaiden kohdalla verhojen pesusta pesukoneessa ei suositella. Jäljelle jää vain käsinpesu.

Verhojen peseminen pesukoneessa – mikä ohjelma?

Kun peset verhoja pesukoneessa, kannattaa käyttää ohjelmia, kuten käsinpesu tai verhojen pesu. Tällöin kone hidastaa huomattavasti rummun pyörimisnopeutta ja valitsee sopivan lämpötilan, joka on enintään 30-40 astetta. Verhojen peseminen tällaisella ohjelmalla on turvallisempaa, ja joidenkin kankaiden kohdalla se myös estää verhojen silittämisen.

pesukoneen verhot, mikä ohjelma

Joissakin pesukoneissa on myös kehittyneempiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi joissakin Samsungin pesukoneissa on EcoBubble-vaihtoehto, joka laskee pesulämpötilan jopa 20 asteeseen. Ennen kuin peset verhot, ota selvää pesukoneesi tarjoamista lisävaihtoehdoista.

Monet ihmettelevät , miten verhot voi pestä pesukoneessa niin, että ne eivät kolhiintuisi. Sinun tarvitsee vain laittaa ne pesukoneen rumpuun kuutioiksi taitettuina. Älä heitä niitä pesukoneen rumpuun huolimattomasti. Muista nimittäin, että tällainen huolimattomuus on merkittävä syy lommojen syntymiseen. On myös hyvä idea vähentää linkousnopeutta.

Miten pestä verhot pesukoneessa? – muutama vinkki

Lopuksi olemme laatineet muutamia vinkkejä, joiden avulla verhojen peseminen pesukoneessa on entistäkin turvallisempaa ja kätevämpää.

  • pehmoiset tai samettiset kankaat on parempi teettää ammattimaisessa kemiallisessa pesulassa. On olemassa vaara, että niiden peseminen tavallisessa pesukoneessa vahingoittaa niiden rakennetta.
  • painavia verhoja ei myöskään kannata pestä pesukoneessa – veden vaikutuksesta ne painuvat entisestään, mikä voi jopa vahingoittaa rumpua.
  • pellava- ja puuvillakankaat sietävät hyvin lämpöä – mutta niistä valmistetut verhot on parempi pestä enintään 40-asteisessa vedessä.
  • verhot, joissa on lisävarusteita, joita ei voi irrottaa vahingoittamatta niitä, voidaan pestä verkoissa, jolloin kankaan vääntymisvaara on mahdollisimman pieni
miten pestä verhot pesukoneessa

Verhojen peseminen pesukoneessa on kätevä ja turvallinen vaihtoehto – jos teet sen huolellisesti. Muista siis noudattaa edellä annettuja neuvoja. Vain siten voit olla varma, että verhot eivät ole vahingoittuneet pesun aikana.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo