Miten käynnistän astianpesukoneen? Ensimmäinen käynnistys

Miten käynnistän astianpesukoneen? Ensimmäinen käynnistys

Astianpesukone on jokaisen kodin välttämätön laite, joka säästää aikaa ja energiaa. Jotta voit kuitenkin nauttia sen täydestä toimivuudesta, on hyödyllistä tietää, miten se kytketään päälle oikein ja miten se otetaan käyttöön ensimmäisen kerran. Tässä artikkelissa opit, miten astianpesukone kytketään päälle vaiheittain ja miten astianpesukoneen ensimmäinen käynnistys suoritetaan tyhjänä, astioiden kanssa tai ilman astioita.

Astianpesukoneen käynnistäminen ensimmäistä kertaa – mistä aloitan?

Astianpesukoneen valmistelu ensimmäistä käynnistystä varten on ratkaisevan tärkeää sen moitteettoman toiminnan kannalta. Seuraavassa kerrotaan vaiheittain, miten astianpesukone valmistellaan ensimmäistä käynnistystä varten.

 • Vaihe 1: Kytke astianpesukone virta- ja vesijohtoverkkoon

Kytke astianpesukone sähköverkkoon ja kylmävesijohtoon. Astianpesukone lämmittää veden itse haluttuun lämpötilaan.

 • Vaihe 2: Tarkista veden pehmennystaso

Tarkista kotisi veden kovuusaste, sillä jotkin astianpesukoneet eivät välttämättä pärjää riittämättömällä kovuusasteella. Astianpesukoneen käyttöohjeessa pitäisi olla veden kovuuden testiliuskat.

 • Vaihe 3: Varmista, ettei yksikään letku ole puristuksissa

Tarkista, ettei yksikään letku ole puristuksissa ja että astianpesukone on tasaisella tasolla säädettävien jalkojen avulla.

 • Vaihe 4: Täytä astianpesukoneen annostelija suolalla ja huuhteluaineella

Täytä astianpesukoneen annostelija suolalla ja huuhteluaineella. Muista, että kaikissa astianpesukoneiden kapseleissa ei ole pesuainetta, suolaa ja huuhtelukirkastetta, joten lue tuoteominaisuudet huolellisesti.

 • Vaihe 5: Suorita tyhjä huuhtelu

Astianpesukoneen ensimmäisen käyttökerran pitäisi olla niin sanottu tyhjä huuhtelu eli pesu ilman astioita. Käynnistä astianpesukone ja suorita pesuohjelma, jotta ylimääräinen suola huuhtoutuu heti pois

Kun olet suorittanut edellä mainitut vaiheet, astianpesukone on valmis käyttämään astioita ensimmäisen kerran. Muista poistaa mahdolliset suuremmat ruokajäämät ennen astioiden asettamista astianpesukoneeseen, jotta suodatin ei tukkeudu.

astianpesukoneen ensimmäinen käynnistys

Astianpesukoneen ensimmäinen käyttö astioiden kanssa vai ilman astioita?

Astianpesukoneen ensimmäinen ajo tulisi tehdä tyhjänä eli ilman astioita. Näin laite pääsee puhdistumaan ja kiehumaan kunnolla. Kytke astianpesukone päälle ja suorita pesuohjelma, jotta ylimääräinen suola huuhtoutuu heti pois.

Kun olet ajanut tyhjän huuhtelun, voit lastata astianpesukoneeseen astioita ja käyttää sitä käyttöohjeiden mukaisesti. Muista poistaa suuremmat ruokajäämät astioista ennen niiden asettamista astianpesukoneeseen, jotta suodatin ei tukkeudu.

Tarkista: Miten astiat asetetaan astianpesukoneeseen?

Huomautuksia astianpesukoneen käynnistämisestä ensimmäistä kertaa

 • Astianpesukoneen tehokkuuteen vaikuttaa suuresti veden kovuus. Jos se on liian korkea, laite ei välttämättä esimerkiksi puhdista astioita
 • Muista, että kaikissa astianpesukapseleissa ei ole pesuainetta, suolaa ja huuhtelukirkastetta. Halvemmissa tuotteissa saattaa esimerkiksi olla vain pelkkää pesuainetta. Lue siksi tuotteen ominaisuudet huolellisesti ja varmista, että tiskatessasi astioissasi on kaikki aineet.

Kun pidät nämä vinkit mielessäsi, voit nauttia sujuvasti toimivasta astianpesukoneesta ja puhtaista astioista. Muista, että säännöllinen astianpesukoneen huolto ja oikeiden astianpesuaineiden käyttö varmistavat, että astianpesukoneesi toimii moitteettomasti pitkään.

astianpesukoneen käynnistäminen ensimmäistä kertaa mikä ohjelma on kyseessä

Kuinka kauan kestää astianpesukoneen käyttäminen ensimmäisen kerran?

Tyhjähuuhtelun kesto astianpesukoneenensimmäisen käynnistyksen aikana voi vaihdella laitteen mallista ja valitusta pesuohjelmasta riippuen. Tyhjähuuhtelun tarkoituksena on puhdistaa ja kuumentaa laite kunnolla ennen ensimmäistä käyttöä astioiden kanssa. Useimmissa astianpesukoneissa tyhjähuuhtelu kestää suunnilleen yhtä kauan kuin tavallinen pesuohjelma, mutta tarkan ajan voit tarkistaa astianpesukonemallisi käyttöohjeesta.

Tarkista: Miten astianpesukone toimii?

astianpesukoneen ensimmäinen käynnistys ilman suolaa

Yleisimmät virheet, kun astianpesukone käynnistetään ensimmäistä kertaa

Käynnistäessään astianpesukonetta ensimmäistä kertaa käyttäjät voivat tehdä useita virheitä, jotka voivat vaikuttaa sen moitteettomaan toimintaan. Tässä ovat yleisimmät niistä:

 1. Astianpesukoneen kytkeminen väärin: Astianpesukonetta asennettaessa on tärkeää kytkeä se oikein sähköön, vesijohtoon ja viemäriin. Varmista, ettei yksikään letku ole puristuksissa ja että astianpesukone on tasossa säädettävien jalkojen avulla.
 2. Veden pehmennystason asettamatta jättäminen: Ennen kuin käytät astianpesukonetta ensimmäistä kertaa, tarkista kotisi veden kovuus ja aseta astianpesukoneelle sopiva vedenpehmennystaso. Astianpesukoneen käyttöohjeessa on oltava veden kovuuden testiliuskat.
 3. Annostelijan täyttäminen väärin suolalla ja huuhteluaineella: Täytä annostelija suolalla ja huuhteluaineella ennen astianpesukoneen ensimmäistä käynnistystä. Muista, että kaikissa astianpesukoneiden kapseleissa ei ole pesuainetta, suolaa ja huuhtelukirkastetta, joten lue tuoteominaisuudet huolellisesti.
 4. Ei tyhjää huuhtelua: Astianpesukoneen ensimmäisen käyttökerran käynnistäminen tulisi tehdä tyhjänä, eli ilman astioita. Näin laite pääsee puhdistumaan ja kiehumaan kunnolla. Kytke astianpesukone päälle ja suorita pesuohjelma, jotta ylimääräinen suola huuhtoutuu heti pois.
 5. Astioiden lataaminen väärin: Ennen astioiden asettamista astianpesukoneeseen on hyvä poistaa suuremmat ruokajäämät, jotta suodatin ei tukkeudu.

Välttämällä edellä mainittuja virheitä voit varmistaa, että astianpesukoneesi toimii moitteettomasti ja voit nauttia puhtaista ja kiiltävistä astioista.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo