Miten asetan astiat astianpesukoneeseen?

Miten asetan astiat astianpesukoneeseen?

Oletko koskaan miettinyt, onko olemassa oikea tapa laittaa astiat astianpesukoneeseen? Onko olemassa tietty menetelmä, joka takaa puhtaat astiat jokaisen pesukerran jälkeen? Onko sillä todella väliä, miten astiat pinotaan? Vastaus on kyllä! Olitpa sitten vasta aloittamassa astianpesukoneesi käyttöä tai jo veteraani, tämä opas auttaa sinua maksimoimaan laitteesi tehokkuuden ja saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset.

Miksi on tärkeää pinota astiat hyvin?

Oletko koskaan miettinyt , miksi on tärkeää pinota astiat hyvin astianpesukoneeseen? Onko sillä todella niin paljon merkitystä? Eikö riitä, että vain heität kaiken sisään ja käynnistät koneen? Vastaus näihin kysymyksiin saattaa yllättää sinut. Astioiden oikea pinoaminen astianpesukoneeseen vaikuttaa paitsi pesun tehokkuuteen myös astioiden ja itse astianpesukoneen pitkäikäisyyteen.

Pesun tehokkuus

Mietitkö, miksi sinun pitäisi kiinnittää huomiota siihen, miten astiasi asetetaan astianpesukoneeseen? Avain vastaukseen piilee astianpesukoneen mekanismissa. Veden ja pesuaineen on päästävä kaikkiin astioihin, ja tämä on mahdollista vain, jos ne on sijoitettu oikein. Astianpesukone ei ole taikakone – se ei voi tehokkaasti pestä astioita, jotka ovat muiden astioiden peitossa tai sijoitettu niin, että pesuaine ei pääse niihin käsiksi.

Energian ja veden säästäminen

Hyvin järjestetyt astiat astianpesukoneessa mahdollistavat sen, että yhteen pesuohjelmaan mahtuu enemmän astioita. Tämä tarkoittaa pienempää veden- ja energiankulutusta, mikä on hyväksi sekä ympäristölle että lompakollesi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että suorittaisit puoliksi tyhjiä pesujaksoja, voit käyttää astianpesukoneesi koko potentiaalin, mikä säästää resursseja ja rahaa.

Tarkista: Kuinka paljon vettä astianpesukoneesi kuluttaa? Onko se taloudellinen?

Astioiden suojaaminen

Oikein sijoitetut astiat kärsivät harvemmin vaurioita, kuten halkeamia tai naarmuja. Riippumatta astioiden arvosta haluat varmasti, että ne ovat aina parhaassa mahdollisessa kunnossa, eikö niin? Kun astiasi ovat oikein aseteltuina, vältyt myös tarpeettomilta rikkoutumisilta tai naarmuilta.

huuhdellaanko astiat ennen astianpesukoneeseen laittamista

Huuhteletko astiat ennen astianpesukoneeseen laittamista?

Tämä on usein esitetty kysymys, ja vastaus voi olla yllättävä. Yleensä astioita ei tarvitse huuhdella ennen astianpesukoneeseen laittamista. Nykyaikaiset astianpesukoneet on suunniteltu käsittelemään kuivunutta ja vaikeasti poistettavaa likaa. Jos astiat ovat liian puhtaita ennen astianpesukoneeseen laittamista, pesuaine ei välttämättä toimi yhtä tehokkaasti. Suuremmat ruokajäämät on kuitenkin tietenkin poistettava ennen astian laittamista astianpesukoneeseen.

Perussäännöt astioiden asettamisesta astianpesukoneeseen

Olitpa sitten uusi astianpesukoneen käyttäjä tai kokenut asiantuntija, on aina hyvä muistuttaa itseään astioiden astianpesukoneeseen laittamisen perussäännöistä. Astioiden oikea sijoittaminen voi vaikuttaa suuresti pesutulokseen ja siten siihen, että nautit astianpesukoneesta. Katsotaanpa siis, mitkä ovat perussäännöt, kun astioita laitetaan astianpesukoneeseen.

Astioiden lajittelu

Ensimmäinen sääntö on lajittelu. Kuten pyykinpesussa, laita samankaltaiset astiat yhteen. Näin maksimoit astianpesukoneesi tilan ja varmistat tehokkaan pesun. Laita esimerkiksi kaikki lautaset vierekkäin alimmaiseen koriin ja lasit ja kupit yhdessä ylimpään koriin.

Likainen puoli sisään -sääntö

Tämä yksinkertainen sääntö on avain tehokkaaseen pesuun. Se tarkoittaa, että astioiden likaiset puolet on suunnattava kohti astianpesukoneen keskiosaa, jossa niihin suihkutetaan voimakkaimmin vettä. Tällöin pesuaine pääsee paremmin likaan käsiksi ja pystyy poistamaan sen tehokkaammin.

Astioiden väli

Yksi tärkeimmistä astianpesukoneen tehokkuuteen vaikuttavista tekijöistä on astioiden välinen tila. Liian tiiviisti yhteen pakatut astiat voivat estää veden virtauksen, jolloin kaikki lika ei pääse niihin. Siksi on tärkeää, että astioiden välissä on riittävästi tilaa, jotta vesi voi kiertää vapaasti ja pestä lian tehokkaasti pois.

miten astioita laitetaan astianpesukoneeseen

Opas astioiden pinoamiseen astianpesukoneeseen

Astioiden pinoaminenastianpesukoneeseen saattaa vaikuttaa suoraviivaiselta, mutta se ei aina ole niin itsestään selvää kuin miltä se saattaa vaikuttaa. Kukin astiatyyppi vaatii erilaisen lähestymistavan, jotta pesutulos olisi mahdollisimman tehokas. Siksi olemme koonneet tämän oppaan, joka auttaa sinua järjestämään erityyppiset astiat oikein astianpesukoneessa.

Miten lautaset ja kulhot pinotaan?

Lautaset ja kulhot ovat yleisimmin käytettyjä astioita, joten on tärkeää sijoittaa ne oikein. Ne tulisi asettaa pystysuoraan astianpesukoneen pohjakoriin likaiset puolet sisäänpäin. Varmista, että niiden välissä on riittävästi tilaa, jotta vesi pääsee kiertämään vapaasti.

Miten pinon lasit ja kupit?

Lasit ja kupit on asetettava ylösalaisin ylempään koriin, jotta ne pestään parhaiten ja jotta niihin ei kerry vettä. Ne eivät saa koskettaa toisiaan rikkoutumisen ja halkeilun välttämiseksi. Herkästä lasista valmistetut lasit, kuten viinilasit, voidaan kiinnittää erityisillä pidikkeillä, jos astianpesukoneessasi on sellaisia.

miten astianpesukone täytetään

Miten ruokailuvälineet tulisi pinota?

Ruokailuvälineet tulisi pinota erityiseen tähän tarkoitukseen tarkoitettuun koriin, mutta on muutamia yksityiskohtia, joista on pidettävä huolta. Ruokailuvälineet on parasta pinota vuorotellen – toiset terä ylöspäin, toiset alaspäin. Näin vesi virtaa paremmin ja pesu on tehokasta. On kuitenkin tärkeää suunnata hyvin terävät veitset terä alaspäin, jotta vältetään mahdolliset tapaturmat astioita astianpesukoneesta otettaessa.

Miten pinon kattiloita ja pannuja?

Kattilat, pannut ja muut suuret astiat on sijoitettava astianpesukoneen alempaan koriin. Ne on asetettava pystysuoraan tai vinoon siten, että likainen puoli on alaspäin tai sisäänpäin. Näin varmistetaan, että vesi pääsee helposti niiden sisälle. Muista kuitenkin, että kaikki kattilat ja pannut eivät ole astianpesukoneen kestäviä – tarkista aina valmistajan tiedot.

Tarkista: Mitkä kattilat ja pannut ovat astianpesukoneenkestäviä?

Kattiloiden ja pannujen laittaminen astianpesukoneeseen – yleiset virheet

Oletko koskaan ottanut astioita astianpesukoneesta ja huomannut, että ne eivät olekaan niin puhtaita kuin olisit toivonut? Oletko koskaan miettinyt, mikä on voinut mennä pieleen? Usein syynä ovat virheet, joita teemme, kun yritämme täyttää astianpesukonetta. Seuraavassa on joitakin yleisimpiä virheitä, jotka sinun tulisi tietää ja välttää.

Liian monta astiaa

Vaikka saattaa tuntua siltä, että astioiden määrän maksimointi astianpesukoneessa on hyvä tapa säästää vettä ja energiaa, tämä on virhe. Liian monet astiat voivat haitata veden vapaata virtausta ja aiheuttaa virheellistä pesua. Veden on voitava kiertää vapaasti, jotta lika saadaan tehokkaasti poistettua astioista. Pyri siksi aina jättämään astioiden väliin hieman tilaa.

Sopimaton lämpötila

Oikean pesulämpötilan valitseminen on ratkaisevan tärkeää täydellisen puhtaiden astioiden saamiseksi. Kaikki astiat eivät vaadi samaa pesulämpötilaa. Erittäin likaiset astiat saattavat vaatia korkeampia lämpötiloja, kun taas herkät lasi- ja posliiniastiat saattavat tarvita matalampia asetuksia. On tärkeää säätää lämpötila-asetukset aina sen mukaan, minkä tyyppisiä astioita olet pesemässä ja kuinka likaisia ne ovat.

miten astioita laitetaan astianpesukoneeseen

Miten astiat pinotaan oikein? – yhteenveto

Hyvät astianpesukoneen pinoamiskäytännöt johtavat parempiin pesutuloksiin, suurempiin energian ja veden säästöihin sekä astioiden pidempään käyttöikään. Kannattaa muistaa perusasiat: astioiden lajittelu, astioiden asettaminen likainen puoli ylöspäin, riittävä välimatka astioiden välillä ja erityyppisten astioiden oikea pinoaminen. On myös joitakin virheitä, joita kannattaa välttää.

Oikean pinoamisen edut

Nyt kun tiedät , miten astiat pinotaan oikein astianpesukoneeseen, voit nauttia täysin tämän laitteen eduista. Et ainoastaan tarjoa mukavuutta, vaan säästät myös aikaa, rahaa ja ympäristöresursseja.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo