Miten voile-, makaroni- ja paneeliverhot pestään?

Miten voile-, makaroni- ja paneeliverhot pestään?

Kaikki ovat tietoisia verhojen lukuisista eduista ja toiminnoista. Ne eivät ainoastaan suojaa auringon säteiltä, vaan ne auttavat myös säilyttämään yksityisyyden. Ne ovat myös merkittävä koriste huoneessa, johon ne on ripustettu. Jotta verhot voisivat täyttää tehtävänsä tehokkaasti, ne on kuitenkin pidettävä puhtaina ja raikkaina. Miten verhot tulisi pestä, jotta kangas ei vahingoituisi ja jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen?

Miten voile-verhot pestään?

Voile on ohut, läpikuultava kangas, joka on valmistettu puuvillasta ja tekokuidusta. Se on erittäin miellyttävän tuntuista, ja tästä materiaalista valmistetuille verhoille on ominaista niiden keveys ja kestävyys. Miten voile-verhot pestään, jotta niistä saadaan paras mahdollinen lopputulos ja jotta ne eivät rypisty liikaa?

Ennen voile-verhojen pesua ne kannattaa ensin liottaa viileässä vedessä, jossa on pesuainetta. Muista kuitenkin, että pesuaine on ensin liuotettava veteen ja vasta sitten verhot on laitettava siihen. Tämä valmistelee kankaan myöhempää pesua varten.

miten pestä voile verhot

Kun kyseessä on voile, verhojen peseminen pesukoneessa ei ole suositeltavaa. Parempi vaihtoehto olisi tehdä se omin käsin, haaleassa vedessä verhojen pesujauheella tai tavallisella pesujauheella. Jos haluat ehdottomasti pestä verhot pesukoneessa, sinun on kytkettävä päälle sopiva ohjelma – käsinpesu tai herkät kankaat. Lämpötila ei myöskään saa olla liian korkea.

Miten makaroniverhot pestään?

Makaroniverhot ovat erittäin suosittu verhotyyppi, joka sopii hyvin mihin tahansa kotiin. Ne koostuvat pitkistä kaistaleista, jotka on yleensä valmistettu synteettisestä kankaasta. Joskus ne on myös koristeltu helmillä. Miten makaroniverhot pestään niin, etteivät ne sotkeudu ja vahingoitu?

Tällaisten verhojen pesuprosessi on aloitettava irrottamalla ne turvallisesti verhokiskosta. Tässä vaiheessa makaroniverhot voivat sotkeutua, joten on tärkeää tehdä se oikein. On parasta sitoa narut yhteen useista kohdista kuminauhojen avulla. Voit myös sitoa narut paksuiksi punoksiksi, jolloin verhojen pesu on tehokasta ja turvallista.

miten pestä makaroniverhot

Makaroniverhojen peseminen pesukoneessa sopii tässä tapauksessa täydellisesti. Aiemmin valmistetut makaronit kannattaa kuitenkin laittaa erityiseen pussiin, jotta narut eivät pääse sotkeutumaan. Makaroniverhojen pesua pohtivien kannattaa myös muistaa asettaa pesukoneeseen hellävarainen ohjelma eikä valita liian korkeaa lämpötilaa. Käsinpesu on tietysti myös mahdollista – tässäkin tapauksessa sinun on sidottava narut punoksiin tai kuminauhojen avulla.

Miten paneeliverhot pestään?

Viime vuosina paneeliverhoista on tullut erittäin suosittu ratkaisu, jonka yhä useammat ihmiset valitsevat. Tämäntyyppiset verhot on yleensä valmistettu jacquard-kankaasta. Tämän ansiosta kangas ei rypisty eikä muuta muotoaan, joten se on erittäin helppo ja miellyttävä huoltaa. Monet ihmiset kuitenkin kysyvät itseltään , miten paneeliverhot pestään, jotta ne eivät vahingoitu ja epämuodostuisi.

Muista ensinnäkin, että paneeliverhot voivat pysyä puhtaina jopa kuusi kuukautta. Tietenkin kaikki riippuu yksilöllisistä olosuhteista – jos tupakoimme tai olemme allergisia, meidän pitäisi käyttää verhojen pesua useammin. Jos haluamme, että verhomme saavat takaisin raikkautensa, riittää, että ravistamme pölyt pois esimerkiksi ripustamalla ne ulos.

miten pestä paneeliverhot

Tällainen käsittely riittää, jotta verhot näyttävät jälleen kauniilta. Joskus tarvitaan kuitenkin perusteellista puhdistusta, ja silloin on tiedettävä, miten pesee paneloidut verhot, jotta ne eivät vaurioidu ja jotta ne puhdistuvat tehokkaasti. Tämäntyyppiset verhot on pestävä lämpimässä vedessä pesuaineen kanssa. Tämä voidaan tehdä käsin laittamalla ne kulhoon ja vaivaten niitä varovasti. Sen jälkeen ne on taitettava kuutioiksi ja annettava kuivua. Paneeliverhojen peseminen pesukoneessa on mahdollista, jos ne on valmistettu tähän tarkoitukseen suunnitellusta materiaalista. On parasta tarkistaa, mitä pesumenetelmää valmistaja suosittelee, joten kannattaa lukea etiketin tiedot huolellisesti.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo