Miten pukeutua nuotiota varten? Käytännöllinen muotoilu

Miten pukeutua nuotiota varten? Käytännöllinen muotoilu

Miten pukeutua nuotiota varten? Tämä on kysymys, jonka kysymme usein itseltämme, kun seuraava kokoontuminen ystävien kanssa maaseudulla lähestyy. On tärkeää valita asu, joka on mukava, käytännöllinen ja silti muodikas. Tässä artikkelissa opit, miten pukeutua leirinuotiota varten, jotta olet valmistautunut erilaisiin olosuhteisiin, säähän ja tyylikkäisiin valokuviin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitset vaatteita nuotiota varten?

Kun valitset vaatteita nuotiota varten, on otettava huomioonkolme keskeistä seikkaa: sää, mukavuus ja turvallisuus.

 • Tarkista ensinnäkin leirinuotiopäivän sääennuste. Jos ennustetaan sadetta, valitse vedenpitävät vaatteet. Kylmät illat taas vaativat lämpimämpiä vaatteita.
 • Nuotiot ovat tilaisuus rentoutua ja viettää aikaa läheisten kanssa. Valitse vaatteet, jotka ovat mukavia ja jotka eivät rajoita liikkumista.
 • Muista, että oleskelet nuotion läheisyydessä. Vältä vaatteita, joissa on syttyviä materiaaleja, ja pitkiä, väljiä hihoja, jotka voivat jäädä kiinni oksiin tai muihin esineisiin.

Testattuja malleja leirinuotiota varten

Mekko ja legginsit – Mekko yhdistettynä legginseihin on tyylikäs ja mukava vaihtoehto yritys- ja vähemmän muodollisiin nuotioihin. Valitse mekko, jossa on hieman väljempi istuvuus, ja yhdistä siihen legginssit, jotta istuminen on mukavaa.

Hame ja pusero – Hame yhdistettynä puseroon on toinen vaihtoehto naisille. Valitse suoralinjainen hame ja pitkähihainen pusero, joka suojaa hartioita auringolta ja kylmältä.

Tyyli housujen kanssa – Housuja suositteleville naisille suosittelemme farkkuja tai kangashousuja yhdistettynä väljään paitaan tai puseroon.

Styling nuotiota varten

Tutustu: Miten pukeutua grillijuhliin ystävien ja perheen kanssa?

Tärkeimmät vaatekappaleet nuotiopaikalle

Käytännölliset kengät – Kun valitset nuotiokenkiä, valitse mukavuus. Litteät kengät, mieluiten päälliset, ovat optimaalinen valinta suojaamaan nilkkoja hyönteisten puremilta ja mahdollisilta kompastumisvaaroilta.

Vaatekerrokset – Muista pukeutua kerroksittain, sillä lämmöt voivat vaihdella vuorokaudenajasta ja sääolosuhteista riippuen. Puuvillaiset t-paidat, puserot ja kevyet takit, jotka voi tarvittaessa helposti riisua tai pukea päälle, olisivat hyviä valintoja.

Mitä pukeutua nuotioon?

Sopivat housut – Päätä mukavista housuista, joissa voit liikkua vapaasti. Vältä kirkkaita värejä, jotka voivat likaantua nopeasti. Farkut tai tummemman sävyiset kangashousut olisivat hyvä valinta.

Takki – Sääolosuhteista riippuen varmista, että sinulla on sopiva takki. Se voi olla kevyt sadetakki tai lämpimämpi tuulitakki, joka suojaa sinua tuulelta ja kylmältä.

Suositeltavat lisävarusteet leirinuotiostailausta varten

Asusteet ovat välttämättömiä esineitä, jotka voivat tehdä sinusta mukavamman leirinuotion aikana.

 • Hattu: Hyvin valittu hattu suojaa päätäsi kylmältä ja tuulelta. Valitse pipo, joka on valmistettu villasta tai termoaktiivisesta materiaalista.
 • Käsineet: Kädet voivat altistua kylmälle, joten kannattaa hankkia käsineet. Valitse villa-, fleece- tai lämpökäsineet.
 • Huivi: Huivi on toinen kylmältä suojaava elementti. Valitse villa-, fleece- tai akryylihuivi.
 • Jalkineet: Valitse sääolosuhteisiin sopivat jalkineet. Kylmiä ja sateisia päiviä varten kannattaa valita klassiset kumisaappaat tai vedenpitävällä kalvolla varustetut saappaat.
mitä pukeutua nuotioon

Miten huolehdin vaatteistani nuotiopaikalla?

Nuotiopaikka on paikka, jossa on helppo likaantua ja haista savulle. On hyödyllistä tietää muutamia yksinkertaisia vinkkejä siitä, miten vaatteista voi huolehtia tällaisessa tapahtumassa:

 • Vältä istumista liian lähellä tulta, jotta vaatteesi eivät pala.
 • Jos vaatteesi likaantuvat, yritä poistaa tahra mahdollisimman nopeasti kostealla liinalla.
 • Kun pääset kotiin, tuuleta vaatteesi parvekkeella tai puutarhassa, jotta pääset eroon savun hajusta.
 • Jos mahdollista, valitse vaatteita materiaaleista, jotka on helppo puhdistaa ja pestä.

Miten pukeutua yrityksen nuotioon?

Yrityksen nuotio on epätavallinen tilaisuus, jossa yhdistyvät sosiaalinen ja ammatillinen näkökulma. Oikean vaatetuksen valitseminen tällaiseen tilaisuuteen voi olla haastavaa, sillä sekä tapahtumapaikka, yrityksen ilmasto että sääolosuhteet on otettava huomioon.

Ennen ilotulitusta on hyvä tuntea yrityksen ilmapiiri ja päivittäin voimassa olevapukeutumiskoodi. Jos ilmapiiri on rento, voidaan valita rennompi pukukoodi, kun taas jos yritys on muodollisempi, on syytä noudattaa maltillisuutta.

Nuotiopaikka voi vaikuttaa pukeutumisvalintaamme. Onko kyseessä ranta, metsä vai kenties yksityisalue? Kannattaa tarkistaa etukäteen, missä tapahtuma järjestetään, jotta voi valita oikean asun.

miten pukeutua yrityksen nuotioon

Tarkista: Miten pukeutua yritysgrillijuhliin?

Pukeutuminen nuotiopaikalle – yhteenveto

Nuotioon pukeutumisessa on kyse mukavuudesta, turvallisuudesta ja sääolosuhteisiin sopeutumisesta. Valitse vaatteet kerroksittain, muista asusteet ja huolehdi vaatteistasi tapahtuman aikana. Hyvin valitun asun ansiosta voit nauttia nuotiosta täysin mukavasti. Noudata vinkkejämme, niin tunnet varmasti olosi upeaksi seuraavissa nuotiojuhlissasi.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti