Meikki bruneteille – mikä poskipuna ja varjot?

Meikki bruneteille – mikä poskipuna ja varjot?

Naisten, joilla on tumma hiusväri, tulisi valita luonnollinen meikki (niin sanottu meikitön meikki) tai voimakas ja selkeä meikki. Meikkaustaiteessa keskeistä on värikosmetiikan oikea valinta. Jokainen kosmetiikka tulisi valita silmien ja ihonvärin sekä tilaisuuden värin mukaan. Millainen meikki kannattaa valita bruneteille?

Minkä värinen luomiväri brunetille?

Ensinnäkin on tärkeää kiinnittää huomiota iiriksen väriin, sillä se määrittää brunettien luomivärin. Vihreäsilmäisten brunettien kannattaa valita kultaiset tai nude- sävyt. Sinisilmäiset naiset voivat valita rohkeampia värejä, kuten violetteja ja harmaita. Harmaat silmät näyttävät hyvältä ruskean sävyissä, joissa on ripaus pehmeää vaaleanpunaista ja tummanvihreää sekä savuisia sävyjä.

mitä sävyjä bruneteille

Mikä poskipuna bruneteille?

Brunettien poskipunan tulisi sopia ihonväriin. Yleisimmät sävyt ovat kuitenkin vaaleanruskea ja vaaleanpunainen. Brunettien tulisi ehdottomasti välttää kaikkia oransseja sävyjä. Ne heikentävät vanhemman näköistä ihonväriä ja korostavat punaisuutta.

mikä poskipuna bruneteille

Mikä meikki sopii bruneteille?

Jokaisen brunetin meikkipakkauksessa tulisi olla muutama olennainen kosmetiikka, jotka varmasti helpottavat sekä arkimeikin että voimakkaan meikin levittämistä iltamenoihin. Näitä ovat mm:

  • musta tai ultramusta ripsiväri (tekoripset sopivat myös iltameikkiin)
  • musta luomiväri
  • nude ja voimakkaampi punainen tai vaaleanpunainen huulipuna
  • poskipuna ihonväriin sopivassa sävyssä (vaaleanruskea tai pehmeä vaaleanpunainen)
  • luomiväri luonnollisissa väreissä ja ilmeikkäissä väreissä iiriksen värin mukaan (harmaat silmät – tummanvihreät ja savuiset värit, siniset silmät – violetit, vihreät silmät – kultaiset)
mitä meikkiä brunetit

Brunettien arkimeikki

Päivän meikin tulee olla pehmeä ja luonnollinen. Naisten kannattaa tarttua ruskettaviin puutereihin, jotka valaisevat poskipäitä kevyesti ja saavat ihon näyttämään auringon suutelemalta. Punaa ei tulisi käyttää brunettien arkimeikissä.

On kuitenkin huolehdittava siitä, että iiriksen värin syvyyttä korostetaan. Tätä varten voidaan käyttää korostusväriä, joka yläluomelle levitettynä korostaa kauniisti silmien väriä. Päivittäin luomiväriä käyttävien brunettien kannattaa valita ruskean, harmaanvihreän ja beigen sävyjä. Luonnollisen brunettimeikin aikaan saamiseksi ripsiä tulisi korostaa hienovaraisesti mustalla ripsivärillä. Nude- tai beige-huulet viimeistelevät ilmeen.

herkkä meikki bruneteille

Brunettien iltapukeutuminen

Tässä tummahiuksisilla naisilla on enemmän tilaa luovuudelle. Ilta-meikki voi olla voimakas, ylellisempi ja korostaa kauneutta entisestään. Enemmän korostusvoidetta ja poskipunaa voidaan käyttää korostamaan poskipäitä entisestään.

Brunetit voivat myös korostaa silmiään ja tuoda värinsä syvyyttä esiin mahdollisimman hyvin. Tällöin savusilmät toimivat hyvin. Vaihtoehtona savusilmämeikille voidaan käyttää luomiväriä ja pehmeämpää luomiväriä. Brunettien iltameikissä voidaan käyttää hohtavia pigmenttejä, jotka tuovat iiriksen värin vielä paremmin esiin. Ripsiä kannattaa korostaa melko hyvin ripsivärillä. Voit myös valita tekoripset viimeistelemään ilmeen.

iltameikki brunetteille

Savusilmämeikkiin kannattaa valita beigen tai vaaleanpunaisen sävyiset huulet. Seksikäs eyeliner-viiva ja luonnollinen luomiväri näyttävät hyvältä voimakkaasti korostettujen huulten kanssa. Tämä sopii hyvin voimakkaan punaisen, vaaleanpunaisen tai fuksiaisen sävyn kanssa.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Kauneus