Mitkä värit sopivat bruneteille?

Mitkä värit sopivat bruneteille?

Vaatteiden väri voi korostaa naisen kauneutta ja tuoda hänen vahvuuksiaan esiin merkityksellisellä tavalla. Siksi on erittäin tärkeää sovittaa vaatteiden sävy taitavasti ihonväriin ja hiusten väriin. Brunetit voidaan jakaa kahteen tyyppiin: lämpimiin ja kylmiin. Edelliselle on ominaista, paitsi että sillä on tietenkin mustat hiukset, myös oliivinvärinen iho ja ruskeat tai oluenväriset silmät. Toiselle taas on ominaista erityisesti vaalea iho ja vihreät tai harmaat silmät.

Mitkä vaatteiden värit sopivat bruneteille?

Analogisesti aiemmin käytetyn jaottelun kanssa kullekin kauneustyypille sopivat värit eroavat toisistaan. Lämpimille bruneteille sopivat parhaiten syvät värit, joissa on voimakas saturaatio ja kaikki maanläheiset värit, kuten esim:

 • pullonvihreä
 • khaki
 • oranssi
 • ruskea
 • beige
 • punainen
 • ruskeankeltainen

Kylmille bruneteille ihanteellisten värisävyjen on myös oltava voimakkaita, mutta niiden on oltava värivalikoiman viileällä puolella. Näitä ovat mm:

 • tummansininen
 • fuksia
 • voimakas violetti
 • harmaa
 • musta
 • sinappi

Kun luot täydellisen vaatekaapin näiden sävyjen pohjalta, varmistat, että mustat hiukset omaava nainen näyttää aina ilmiömäiseltä ja että kaikki hänen parhaat piirteensä korostuvat. Myös valkoista kannattaa lisätä joukkoon, sillä se toimii parhaiten mustan kanssa.

Mitkä värit sopivat bruneteille?

Minkä väriset mekot bruneteille?

Nykyään on saatavilla niin paljon eri leikkauksia ja värejä sisältäviä mekkoja, että jokainen brunetti löytää varmasti jotain mieleistään. Lämpimän kauneustyypin naiset löytävät helposti iltapukuja sensuellista punaista. Myös viime aikoina erittäin muodikas pullonvihreä löytyy usein kauppojen hyllyiltä.

Kesäisiä ja ilmavia mekkoja on myös saatavilla monissa eri väreissä. Kukkakuviot ovat yleensä useiden värien yhdistelmiä, mutta lämpimillä tai viileillä väreillä. Juuri tämä näkökohta on syytä ottaa huomioon , kun valitaan mekkoa brunetille.

Brunetit, joilla on viileämpi ihonväri, valitsevat klassisen pienen mustan mekon, johon voi yhdistää rehevän värisiä asusteita tai tummansinisen sävyisiä tyylikkäitä mekkoja. Rohkeammille sopii myös voimakas fuksia. Toisaalta violetin tai keltaisen sävyt ovat loistava päätös, kun valitset ilmavia ja herkkiä mekkoja kesäksi.

Minkä värisiä mekkoja bruneteille?

Minkä värinen takki bruneteille?

Kylmempinä päivinä mekot ja puserot peitetään takilla. Siksi myös takin värin tulisi sopia kauneustyyppiin, sillä silloin se korostaa sitä. Lämpimille bruneteille sopii hyvin klassinen beige takki. Myös ruskean tai armeijanvihreän sävyt vaikuttavat mielenkiintoisilta valinnoilta. Toisaalta viileän kauneustyypin naisille sopivat erinomaisesti mustan, harmaan ja laivastonsinisen yleisväriset takit. Jos sinappitakki yhdistetään taitavasti muihin tyylikeinoihin, myös sinappitakki on hitti.

Minkä värinen takki sopii bruneteille?

Mitä asusteita bruneteille?

Lisävarusteet, yleensä korvakorut, rannekorut tai kaulakorut, ovat välttämättömiä täydentämään ulkoasua. Periaate on hyvin yksinkertainen. Lämpimänahkaisten brunettien kannattaa valita kultakoruja, kun taas viileänahkaisten naisten kannattaa valita hopeaa. Jos käytetään useita erilaisia koruja samanaikaisesti, niiden kaikkien tulisi olla samanvärisiä.

Kampaukset brunetteille

Mitkä ovat brunettien trendivärit?

Mitä tulee muodikkaisiin väreihin, bruneteilla on paljon valinnanvaraa. Brunettien muotivärejä voivat olla esimerkiksi oranssi, joka sopii hyvin mustien hiusten kanssa, ja violetti, joka on loistava korostamaan kylmien brunettien kauneutta. Viime vuosina hyvin muodikkaita värejä ovat myös punainen ja viininpunainen, jotka korostavat lämpimien brunettien kauneutta. Brunettien kampaukset näissä väreissä näyttävät aina hyvältä – vuodenajasta riippumatta.

Meikki bruneteille

Hyvin istuvien vaatteiden lisäksi myös meikillä on erittäin tärkeä rooli. Meikki on ehdottomasti se, joka korostaa naisen kauneutta eniten. Tärkeintä on meikkipohjan valinta, peräkkäin viileän tai lämpimän pigmenttitiheyden kanssa.

Tilanne on sama contouring-tuotteiden eli bronzerin, poskipunan ja highlighterin kanssa. Silmämeikin ja huulipunan kohdalla kriteerien pitäisi olla samat kuin vaatteiden värien kohdalla – sopivimmat värit pysyvät samoina, mutta tumman hiusvärin kanssa huulten voimakkaampi korostus toimii hyvin.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti