Miten puhdistan ylhäältä täytettävän pesukoneen?

Miten puhdistan ylhäältä täytettävän pesukoneen?

Tiesitkö, että pintalataavan pesukoneen säännöllinen puhdistaminen voi auttaa sitä kestämään pidempään ja parantaa pesutulosta? Tässä artikkelissa kerromme vaihe vaiheelta, miten puhdistat päällekkäispesukoneesi, mitä välineitä ja puhdistustuotteita sinun tulee käyttää ja miten pesukoneesi suodattimen hoidosta tulee huolehtia. Lue myös, miten pintalastattavan pyykinpesukoneen jauhesäiliö puhdistetaan ja miten pesukoneen rumpua hoidetaan ja millä se puhdistetaan.

Miten puhdistan ylälataavan pesukoneen?

Pesukoneen puhtaanapito on avainasemassa, jotta se toimii moitteettomasti ja vaatteesi pysyvät puhtaina ja hyvältä tuoksuvina ohjelman päätyttyä. Ennen kuin aloitat puhdistuksen, on hyvä hankkia tarvittavat tarvikkeet. Pehmeä sieni ja harja, kuten hammasharja, ovat varmasti käteviä. Niiden avulla voit puhdistaa rummun pinnan ja päästä vaikeasti saavutettaviin paikkoihin. Pyyhe ja kulho ovat hyödyllisiä, kun haluat pyyhkiä ja kuivata kaiken huolellisesti. Jos päätät puhdistaa suodattimen, on hyvä valmistella jonkinlainen muovinen jalusta, sillä pesukoneesta saattaa tippua vettä. Voit myös hankkia erityiset käsineet käsiesi suojaamiseksi.

ylhäältä täytettävän pesukoneen puhdistaminen

Käytäylhäältä avattavan pesukoneen puhdistamiseen erityisiä pesukoneen puhdistusaineita tai veden ja etikan tai ruokasoodan seosta. Voit myös käyttää kovaharjaista harjaa pesukoneen sisäpinnan saostumien ja tahrojen poistamiseen. On tärkeää muistaa puhdistaa pesukoneen suodatin ja oven ympärillä oleva tiiviste säännöllisesti, sillä ne voivat aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja ja lian kertymistä.

Tapoja puhdistaa jauheastia

Monet ihmiset eivät ymmärrä sitä, mutta jauheastiaan ja sen ympärille voi kertyä paljon likaa. Siksi on tärkeää puhdistaa tämä alue vähintään kerran kuukaudessa, jotta sinne kaadettavat pesuaineet voivat kulkeutua vapaasti pesukoneen rumpuun. Ennen työn aloittamista irrota laite pistorasiasta ja irrota sitten jauheastia ja, jos mahdollista, ota se erilleen.

miten puhdistaa ylhäältä täytettävän pyykinpesukoneen jauhesäiliö?

Pintalastattavan pesukoneen jauheastia voidaan puhdistaa usealla eri tavalla. Seuraavassa on muutamia niistä:

  • Käyttämällä harjaa: Voit käyttää harjaa, jossa on kovat harjakset, jauhejäämien poistamiseen säiliöstä. Varo vahingoittamasta säiliön pintaa.
  • Astianpesuaineen käyttö: Voit käyttää astianpesuainetta ja vettä liuottamaan ja poistamaan jauhejäämät säiliöstä. Muista pestä ja kuivata säiliö huolellisesti tämän menetelmän käytön jälkeen.
  • Etikan käyttäminen: Etikkaa ja vettä voidaan käyttää jauhejäämien liuottamiseen ja poistamiseen astiasta. Muista pestä ja kuivata säiliö huolellisesti tämän menetelmän käytön jälkeen.
  • Erityisvalmisteiden käyttö: Voit myös käyttää jauheastian puhdistamiseen erikoisvalmisteita, joilla liuotat ja poistat jäämät tehokkaasti astiasta.
  • Käyttämällä ruokasoodavettä: Voit liuottaa ruokalusikallisen ruokasoodaa 1 litraan vettä ja jättää liuoksen jauheastiaan 15 minuutiksi, minkä jälkeen pese ja kuivaa astia huolellisesti.

Miten puhdistan ylälataavan pesukoneen rummun?

Rumpu on toinen tärkeä osa, joka on puhdistettava säännöllisesti pintalataavassa pesukoneessa. Onneksi uusissa laitteissa on saatavilla erikoistiloja, joiden avulla pesukone voi pääasiassa suorittaa puhdistuksen itse. Tässä kaikki riippuu pesukoneen mallista ja valmistajasta, mutta jos et näe rummun puhdistusohjelmaa etupuolella, kannattaa tarkistaa käyttöoppaasta, onko käytössä piilo-ohjelmia, jotka ovat käytettävissä painamalla asianomaisia painikkeita.

miten puhdistaa ylhäältä täytettävän pesukoneen rumpu?

Jos pesukoneessa ei kuitenkaan ole automaattista puhdistusohjelmaa, hyvä tapa on ottaa käyttöön korkean lämpötilan ohjelma. Varmista kuitenkin, että laite on sisältä tyhjä puhdistuksen ajan. Tuloksen parantamiseksi voit kaataa hieman etikkaa jauhelaatikkoon tai käyttää erityisiä rummunpuhdistustuotteita, joita on saatavana apteekeista. Kun olet lopettanut puhdistuksen, kuivaa pesukoneen rumpu huolellisesti, erityisesti jos olet käyttänyt vettä.

Miten puhdistan pesukoneen tiivisteen?

Tiiviste sijaitsee pesukoneen luukun ympärillä, ja se vastaa tiivisteen säilymisestä. Tiivisteen säännöllinen puhdistaminen pitää sen hyvässä kunnossa ja estää bakteerien sekä lian ja sienten kertymisen. Käytä tiivisteen pesuun lämmintä vettä ja pesuainetta. Hiero tiiviste varovasti ja kuivaa se sitten huolellisesti. Voit myös käyttää erityisiä tiivisteen puhdistusaineita, jotka poistavat tehokkaasti tahrat ja bakteerit.

Suodattimen puhdistaminen ylälataavassa pesukoneessa

Yhtä tärkeä, vaikkakin usein unohdettu osa pesukoneen puhdistuksessa on suodatin. Sen tehtävänä on poistaa kaikki lika ja kangasjäämät pyykistäsi, joten sen säännöllinen puhdistaminen pitää pesukoneesi tehokkaana. Ylhäältä täytettävän pesukoneen suodatin sijaitsee koneen alareunan etuosassa. Se on yleensä piilossa pyöreän tai neliönmuotoisen läpän takana, joka on avattava jonkin verran voimaa käyttäen. Joissakin malleissa suodatin on piilotettu paneelin taakse, joka on purettava. Kun läppä on avattu, suodatin on ruuvattava irti ja vedettävä ulos. Ennen toimenpidettä on hyvä asettaa pyyhe tai muovityyny, sillä suodattimessa voi olla vettä.

suodattimen puhdistaminen ylhäältä täytettävässä pesukoneessa

Suodattimen puhdistamiseksi vedä pois kaikki suuremmat roskat, kuten hiukset tai nenäliinat, ja huuhtele sitten kuumalla vedellä. Jos suodatin on edelleen likainen, voit hangata lian pois hammasharjalla ja vedellä, jossa on pesuaine. Kun olet pessyt suodattimen, kuivaa se huolellisesti ja asenna se takaisin paikalleen. Muista, että säännöllinen puhdistus pidentää pesukoneesi käyttöikää, lisää sen tehokkuutta ja vähentää epämiellyttävien hajujen riskiä.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo