Miten puhdistan astianpesukoneeni kotona?

Miten puhdistan astianpesukoneeni kotona?

Nykyteknologia tuo meille monia mukavuuksia, ja yksi niistä on astianpesukone. Se helpottaa jokapäiväistä elämää huomattavasti, kun astioita ei enää tarvitse pestä käsin. Mutta tämäkin hyödyllinen kone vaatii säännöllistä hoitoa ja huoltoa, jotta se toimisi tehokkaasti ja tuloksellisesti. Tässä artikkelissa opit, miten astianpesukone puhdistetaan kotitekoisilla menetelmillä ja miten astianpesukone puhdistetaan, jotta se pysyy hyvässä kunnossa.

Miksi on tärkeää puhdistaa astianpesukone säännöllisesti?

Ensimmäinen kysymys, joka sinulla saattaa herätä, on: miksi minun on ylipäätään puhdistettava astianpesukoneeni? Loppujen lopuksi sen tärkein tehtävä on puhdistaa astiat, joten eikö se ole puhdas itsekin? Vastaus on yksinkertainen – aivan kuten mihin tahansa muuhunkin laitteeseen, astianpesukoneeseen voi kertyä roskia ja ruokajäämiä, jotka voivat vaikuttaa sen suorituskykyyn ja tehokkuuteen.

Lisäksi roskat voivat aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja ja ongelmia astianpesukoneen suorituskyvyssä. Siksi astianpesukoneen säännöllinen puhdistus on avainasemassa, jotta se toimisi moitteettomasti.

Merkkejä siitä, että astianpesukoneesi tarvitsee puhdistusta

Kuten olemme jo maininneet, on olemassa tiettyjä merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että astianpesukoneesi tarvitsee pesua. Selvin niistä saattaa olla epämiellyttävä haju. Jos huomaat, että haistat voimakkaan epämiellyttävän hajun, kun avaat astianpesukoneen luukun, tämä on selvä merkki siitä, että jokin on vialla. Jos näin on, astianpesukoneesi hyötyy varmasti perusteellisesta puhdistuksesta.

millä puhdistaa astianpesukone

Muita merkkejä ovat ruokajäämät, jotka jäävät astioihin pesuohjelman jälkeen, mikä on selvä todiste siitä, että jokin estää veden oikean virtauksen. Lisäksi valkoiset tahrat tai raidat laseissa voivat viitata siihen, että astianpesukoneesi on likainen tai vesi on liian kovaa. Nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että astianpesukoneesi on puhdistettava.

Kuinka usein astianpesukone pitäisi puhdistaa?

Optimaalisesti astianpesukone tulisi puhdistaa vähintään kerran kuukaudessa. Säännöllinen puhdistus varmistaa, että kaikki astianpesukoneesi osat toimivat tehokkaasti ja että astianpesukoneesi pystyy puhdistamaan astiat perusteellisesti ja tehokkaasti. Jos huomaat, että astianpesukoneesi ei toimi yhtä hyvin kuin tavallisesti tai että se alkaa erittää epämiellyttävää hajua, se on ehkä puhdistettava useammin. Astianpesukoneen säännöllinen puhdistaminen auttaa myös välttämään äkilliset rikkoutumiset ja varmistaa laitteen pitkäikäisyyden.

Miten astianpesukone puhdistetaan? – vaiheittainen opas

Mikään ei ole parempaa kuin käytännölliset vaiheittaiset ohjeet astianpesukoneen puhdistamiseen kotona. Siksi olen koonnut yksityiskohtaisen oppaan, joka auttaa sinua tässä tehtävässä.

Poista lika ja ruokajäämät

Ennen kuin aloitat astianpesukoneen kunnollisen puhdistuksen, varmista ensin, että astianpesukoneen sisäpuolella ei ole suurempia roskia tai ruokajäämiä. Suuret ruokapalat ja muut roskat voivat tukkia suodattimet ja suihkuvarret, jolloin astioiden tehokas pesu vaikeutuu. Astianpesukoneen sisäpuolen nopea tarkastus ja kaikkien näkyvien roskien poistaminen riittää varmistamaan, että astianpesukone toimii sujuvasti puhdistuksen aikana.

miten astianpesukoneen pumppu puhdistetaan

Irrota astianpesukoneen osat

Seuraava vaihe astianpesukoneen puhdistuksessa on poistaa kaikki liikkuvat osat, kuten astianpesukorit ja suihkuvarret, jos mahdollista. Näin pääset helpommin käsiksi muihin astianpesukoneen osiin, jotka saattavat tarvita puhdistusta. Astianpesukoneesi mallista riippuen nämä osat voi olla helppo irrottaa tai ne voivat vaatia hieman vaivannäköä. Muista olla varovainen, ettet vahingoita mitään osia.

Astianpesukoneen suodattimien puhdistaminen

Yksi tärkeimmistä osista, joita kannattaa tarkastella astianpesukonetta puhdistettaessa, ovat suodattimet. Niiden tehtävänä on pidättää suuremmat ruokahiukkaset ja estää järjestelmän tukkeutuminen. Puhdista ne yksinkertaisesti irrottamalla suodatin ja huuhtelemalla se lämpimän juoksevan veden alla. Voit myös käyttää pehmeää astianpesuharjaa vaikeammin poistettavien roskien poistamiseen. Muista kuivata suodattimet huolellisesti puhdistuksen jälkeen, ennen kuin laitat ne takaisin astianpesukoneeseen.

miten astianpesukoneen suodatin puhdistetaan

Suihkuvarsien puhdistaminen

Suihkuvarret ovat astianpesukoneesi keskeinen osa. Ne jakavat veden ja pesuaineen astioihin, joten on tärkeää pitää ne aina puhtaina ja häiriöttöminä. Niiden puhdistamiseksi riittää yleensä niiden huuhteleminen juoksevan veden alla. Jos kuitenkin huomaat, että varsien reiät ovat tukkeutuneet, voit puhdistaa ne varovasti ohuella langalla tai nuppineulalla. Muista olla varovainen, jotta varret eivät vahingoitu.

Astianpesukoneen sisäpuolen puhdistaminen

Kun suodattimet ja suihkuvarret on puhdistettu perusteellisesti, on astianpesukoneen sisäseinien ja pohjan vuoro. Tässä kohtaa luonnolliset korjaustoimenpiteet, kuten etikka ja ruokasooda, tulevat apuun. Tämä on loistava ratkaisu niille, jotka miettivät, miten puhdistaa astianpesukone kotitekoisella tavalla.

Miten puhdistaa astianpesukone etikalla?

Etikkaon luonnollinen, ympäristöystävällinen ja edullinen tapa puhdistaa astianpesukone. Antibakteeristen ja sienilääkkeellisten ominaisuuksiensa ansiosta se hoitaa tehokkaasti epämiellyttävät hajut ja tuhoaa mikro-organismit. Jos haluat käyttää etikkaa astianpesukoneen puhdistamiseen, kaada vain noin kaksi kuppia etikkaa astianpesukoneen tyhjään sisätilaan ja suorita sitten tavallinen pesuohjelma. Pesuohjelman päätyttyä astianpesukoneen sisäpuolen pitäisi olla puhdas ja raikas.

kuinka puhdistaa astianpesukone ruokasoodalla ja etikalla

Miten peset astianpesukoneen ruokasoodalla?

Ruokasooda on toinen luonnollinen keino, josta voi olla apua astianpesukoneen puhdistuksessa. Ruokasooda sopii erinomaisesti kovien tahrojen ja lian poistamiseen. Jos haluat käyttää sitä, ripottele ruokasoodaa astianpesukoneesi pohjalle ja suorita lyhyt pesuohjelma. Ruokasooda auttaa neutraloimaan epämiellyttävät hajut ja puhdistamaan vaikeasti poistettavan lian.

Ammattikäyttöön tarkoitetut astianpesukoneen puhdistusaineet

Jos haluat käyttää mieluummin ammattimaisia astianpesukoneen puhdistusaineita, markkinoilla on saatavilla erityisiä astianpesukoneen puhdistusaineita. Ne ovat yleensä erittäin tehokkaita ja helppokäyttöisiä. Sinun tarvitsee vain lisätä puhdistusainetta astianpesukoneen tyhjään sisätilaan ja ajaa sitten puhdistusjakso. Muista kuitenkin aina noudattaa puhdistusaineen valmistajan ohjeita, jotta astianpesukone ei vahingoitu.

miten puhdistaa astianpesukoneen suuttimet

Astianpesukoneen huolto

Astianpesukoneen puhdistaminen on vain kolikon toinen puoli. Toinen puoli on säännöllinen huolto, johon kuuluu tiivisteiden tarkistaminen ja vaihtaminen, metalli- ja muoviosien huolto sekä laitteen toiminnan säännöllinen tarkistaminen. Näin varmistetaan, että astianpesukoneesi toimii tehokkaasti ja toimivasti pitkään.

Astianpesukoneen puhdistaminen kotitekoisilla menetelmillä – Yhteenveto

Kuten huomaat, astianpesukoneen puhdistaminen ei ole vaikea tehtävä, mutta se vaatii säännöllisyyttä ja perusteellisuutta. Muista, että huolehtimalla astianpesukoneestasi saat puhtaat ja kiiltävät astiat joka kerta, kun käytät sitä, mutta se myös pidentää laitteen käyttöikää ja varmistaa sen tehokkaan toiminnan.

Älä siis viivyttele ja aloita astianpesukoneesi puhdistus jo tänään! Valinta on sinun, puhdistatko astianpesukoneesi luonnollisin keinoin vai erikoistuotteilla. Tärkeintä on tehdä se säännöllisesti ja huolellisesti.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo