Miten pukeutua siviilihäihin vieraana?

Miten pukeutua siviilihäihin vieraana?

Siviilihäät ovat yhä suositumpia. Vuosi vuodelta parit valitsevat yhä useammin vain maistraatissa pidettävän seremonian ja luopuvat kirkosta. Jotkut vieraat, joilla ei ole koskaan aiemmin ollut mahdollisuutta osallistua tällaiseen tilaisuuteen, joutuvat miettimään, miten pukeutua siviilihäihin. Tämä ongelma voi koskea jopa tapahtuman päähenkilöitä – morsianta ja sulhasta.

Mitä pukea siviilihäihin?

Siviilihäihin pukeutumisesta ei ole olemassa mitään tiukkoja sääntöjä. Tämä koskee niin vieraita kuin morsiusparia, vanhempia tai todistajia. Pukukoodi siviilihäissä voi olla täsmälleen sama kuin kirkkohäissä. Tällöin klassikot toimivat varmasti: morsiamelle valkoinen puku, sulhaselle hillityn värinen puku ja vieraille tyylikkäät asut. Naisille cocktail-mekko tai tyylikäs puku siviilihäihin on aina hyvä valinta. Myös puvun pituus on mielivaltainen, sekä pitkät että lyhyet mekot toimivat.

mikä mekko siviilihäihin

Kun valitset asua sivi ilivihkimiseen vieraana, on kuitenkin hyvä pitää maltti mielessä. Muotoilu ei saa olla liian liioiteltu eikä missään nimessä liian uhmakas. Hyvin lyhyistä minimekoista tai syvistä kaula-aukoista on ehdottomasti parempi luopua. Tämäntyyppiseen tilaisuuteen kannattaa valita tyylikäs asu, mutta myös sellainen, joka ei rajoita liikkumista. Herroille laivastonsiniset, grafiittiset tai mustat puvut ovat edelleen hyvin suosittuja.

Minkä värinen puku siviilivihkimiseen?

Kysymys vieraan hääpuvun väristä herättää varsin usein tunteita. Erityisesti kahden värin, mustan ja valkoisen, valintaa arvioidaan eri tavoin. Mustaa pukua siviilivihkimiseen voidaan pitää kömmähdyksenä. Tämä johtuu siitä, että väri yhdistetään kulttuurissamme suruun, kun taas häät ja vastaanotto ovat iloinen juhla. Myös valkoista pukua siviilivihkimiseen voidaan arvioida kielteisesti. Uskotaan, että tämä väri on varattu morsiamelle, ja vieraan valinta tällaiseksi puvuksi on yritys varjostaa päivän tärkeimpiä ihmisiä.

mitä pukeutua siviilihäihin vieraana

Paljon riippuu kuitenkin lähestymistavasta ja myös morsiamen ja sulhasen suunnitellusta stailauksesta. Joillakin morsiamilla ei ole mitään sitä vastaan, että heidän häissään käytetään tällaisia värejä. Jos morsian lisäksi itse valitsee siviilivihkimisessään valkoisen puvun, tuntuu vielä vähemmän ongelmalliselta valita tämä väri ystävänsä tai serkkunsa siviilivihkimisen puvuksi.

Aina turvallinen puvun väri siviilivihkimiseen ovat pastelliset, vaaleat luomukset. Myös tummemmat värit toimivat hyvin, esimerkiksi punainen puku siviilivihkimiseen on hyvin yleinen valinta. Hyvään makuun sopivat myös laivastonsiniset tai pullonvihreät luomukset. Yhdistettynä tyylikkäisiin kultakoruihin ne luovat upean stailauksen.

minkä värinen mekko siviilihäihin

Mitä pukeutua ulkona pidettäviin siviilihäihin?

Jo useiden vuosien ajan siviilivihkiminen on voitu pitää maistraattirakennuksen ulkopuolella. Tämä antaa morsiamille ja sulhasille hyvin monenlaisia vaihtoehtoja. Tietenkin silloin herää ongelma, mitä pukea siviilivihkimiseen tällaisen tapahtuman vieraana. Tällaisessa tilanteessa on otettava huomioon sää. Saatat joutua käyttämään päällysvaatteita. On hyvä varmistaa, että ne sopivat tilaisuuteen ja tyyliin. Yleensä fiksut takit tai takit sopivat hyvin, mutta ehkä hyvälaatuinen, lämmin huivi riittää. Jos ulkoilmatapahtuma on vähemmän muodollisten juhlien alku, voidaan valita puolimuodollinen asu.

miten pukeutua siviilihäihin

Epäselvissä tapauksissa on kuitenkin aina turvallisempaa valita klassinen asu. Yksinkertainen, hillitty mekko naisille ja puku miehille ovat testattuja tyylejä siviilihäihin. Naiset, jotka eivät pidä puvuista, voivat myös käyttää siviilihäihin hyvin räätälöityä pukua. Jos tiedät, että häissä ja vastaanotossa noudatetaan tiettyä teemaa tai tyyliä, kannattaa yrittää sovittaa asu siihen.

Mitä siviilivihkimiseen kannattaa pukea?

Kun päätät tyylistäsi siviilihäihin, sinun on myös otettava huomioon mieltymyksesi ja kauneustyyppisi. Kuten minkä tahansa asun kanssa, on tärkeää, että tunnet olosi siinä mukavaksi. Jos siviilivihkimiseen tarkoitettu mekko noudattaa kaikkia nykyisiä trendejä ja sopii seremonian luonteeseen, mutta on täysin huonosti istuva, kannattaa katsoa kauemmas. Hyvä siviilivihkimismekko on sellainen, joka ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös saa kantajansa tuntemaan itsensä kauniiksi.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti